reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Zawsze szybciej 5 dni niż jeszcze 2 tygodnie jak u mnie :( miesiąc miedzy jedna a druga wizyta to za dużo dla mnie, wariuje przez ten czas:p

soniafa bardzo mi przykro :( trzymaj się cieplutko, i powodzenia w dalszych staraniach :) teraz na pewno wszystko będzie ok i zawitasz na forum jako grudnióweczka lub stycznióweczka :)
Oczywiście wszystkim razem, i każdej z osobna gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć :-D
Takie już duże nasze dzidzie :-D
a ja już po wizycie, niestety dziś bez usg, więc nie wiem ile urosło i jakiej płci :(
Jedynie się dowiedziałam że ze mną "od środka" wszystko ok, przytyłam 0,3kg od ostatniej wizyty i moje ciśnienie to 90/60 xD
I następna wizyta 21 listopada...
A myślałam że zobaczę moją dzidzię jak macha raczkami i nóżkami...

Gratuluje wizyt i slicznych dzieciaczków :)

Saga Ty miałaś przeczucie na dziewcznkę i chłopak, tak samo Straccitella i już się zaczynam obawiać, że mojej klusce też niepożądany organ wyrośnie :D

Martuśka wpisz mnie proszę na 21.11 na wizytę

Szuszunia ja mu powiedziałam, że pani w Laboratorium powiedziała mi że one na skierowanie są, a on do mnie, że nie-że są płatne i to już 2 raz mi to powiedział, tak samo moja druga pani gin powiedziała (ale prywatna więc i tak by skierowania nie dała) ... wkurzona jestem, bo jak lekarz "wymaga" takich badań a one rzeczywiście nie są płatne na skierowanie to niech takie skierowanie da, mi powiedział że on nie wymaga ale są obowiązkowe- zwariuję chyba ... i pójdę się zapisać do kolejnego ginekologa z nfz-można tak chyba co?
myślę , że można. przecież przysługuje nam konsultacja u innego lekarza tej samej specjalizacji w razie potrzeby.
i myślę że na te badania nie ma nawet limitu typu raz w ciągu roku" bo ja te badania w tym roku miałam już drugi raz robione (wcześniej miałam poronienie).
jedynie cytologii teraz nie zlecił bo w tym roku już miałam i na NFZ faktycznie przysługuje raz na jakiś czas....
nawet spytał się czy chce jeszcze raz robić na HIV bo robiłam w marcu...

może to jakaś niewiedza tych twoich lekarzy... już sama nie wiem... wszystko możliwe...
ja miałam kiedyś niemiłą przygodę z lekarzem który jak się dowiedział że jestem na urlopie to nie chciał mi dać zwolnienia mimo że byłam ciężko chora i sam na początku zaproponował. mówił że na urlopie się nie należy
poszłam do pielęgniarek i powiedziały że przecież mi się należy bo wtedy urlop się wstrzymuje, ale co one mogą... on jest lekarzem a one tylko pielęgniarkami... i jak ta idiotka na drugi dzień szłam do innego lekarza po zwolnienie....

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :-)

I ja jestem po usg prenatalnym. Dzidzia mierzy 73mm, NT 1,7mm, kość nosowa jest, serce czterojamowe biło 160/min, żołądek i wszystko inne jest :-)
I uwaga - na 80% dziewczynka :-)

Zdjęcia mam dość kiepskie, ale postaram się je później wrzucić. Dobrej nocki wszystkim!

Pysiu super ciocia się cieszy że wszystko na swoim miejscu, to najważniejsze :D
A czułaś że będzie dziewczynka czy chłopiec???:-p
Kurcze wszystkie już wiecie w większych lub mniejszych % co będziecie miały tylko ja nie wiem :(
Ja się umówię w przyszłym tygodniu na to prenatalne mam nadzieje że się uda :)
Bardzo bym chciała :)))

reklama
Do góry