reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Dziekuje za komplementy :) oby zdrowa byla ;)

Brandyy zgadzam sie z Toba. Ja zmienilam i sie strasznie ciesze. Ostatnio mialam przyjemnosc spotkac sie na korytarzu z poprzednim i byl foch, ale to nie moj problem ;).

reklama
hej!
wczoraj dzień minął mi pod znakiem glukozy. Rany! ale to świństwo! Na szczęście już badania powtarzać nie będę musiała, bo wyniki w normie :D
pozostale badania - morfologia i mocz też okey. Jutro wizyta kontrolna i może posłuchamy bicia serducha :)

Nanncy ja staram się żołądkiem Małego nie martwić na zapas. Wiem, jakie badania mnie teraz czekają i że muszę czekać na wyniki. Uspakaja mnie to, że lekarz jest wyważony i nie sieje paniki, a zleca badania dla pewności.

Nika odpoczywaj! mnie też brzuch się spina, zwłaszcza jak idę ciut szybszym krokiem. Nie żebym biegała, ale tempo nieco szybsze niż żółwie wiąże się z napięciem brzucha i kolką :szok: ciekawe co na to powie jutro moja doktor :confused:

Nanncy - nie używam nic takiego do spania. Najwygodniej jest mi na prawym boku; wprawdzie każą spać na lewym, ale ja przez skoliozę nie daję rady - plecy strasznie mnie bolą :(

Nanncy używam rogala od początku ciąży, nie zawsze w nocy z nim śpie, ale przy siedzeniu, czytaniu książek pomaga obciążyć kręgosłup.

Hej Nanncy,
bardzo rzadko się udzielam tu na forum, ale czytam Was dzielnie :)
Ostatnio jak czytałam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko", to wpadł mi w oko opis problemu, który może być związany z Twoją przypadłością, Nanncy. Tzw. "zespół niespokojnych nóg", przeczytaj, wklejam Ci w załączniku całą odpowiedź, jaką znalazłam w książce. Napisałaś, że masz ciężką anemię, a zespół niespokojnych nóg może być właśnie tym spowodowany. Na szczęście pocieszające jest to, że nie zagraża to w żaden sposób ani Tobie, a ni dziecku, choć może być dokuczliwe. Mam nadzieję, że to rzeczywiście to i nic poważniejszego :)

A swoją drogą, na Twoim miejscu natychmiast zmieniłabym lekarza, nie oglądając się na to, czy zna się z tym, na którego chciałabyś zmienić, czy nie. To Twoje decyzja i masz do niej absolutnie pełne prawo, a lekarzowi powinno być tylko wstyd za zaniedbanie (bo niezlecenie badań na krzywą cukrzycową do 28 tygodnia można za to uznać). IMAG0040.jpgIMAG0041.jpg

Załączniki

• IMAG0040.jpg
    IMAG0040.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 69
  • IMAG0041.jpg
    IMAG0041.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 77
reklama
A macie do spania poduszke rogal/kojec? Zadowolone jestescie?

Witajcie :)
Też bardzo rzadko tu piszę, ale podczytuję Was jak mam chwilkę :)
Nanncy - ja mam rogal/kojec Motherhood i jestem MEGA zadowolona! Nawet mój mąż chwali, bo od tyłu suę do niego tuli, tajże korzystamy z jednego kojca oboje ;) Plecy przestały mnie boleć i nie wyobrażam sobie już spać bez niego! Dodatkowo "wymusza" leżenie na lewym boku, co jest dobre dla maluszka, także POLECAM :)

Do góry