reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

U nas też choroby. U starszej Hani wczoraj wyszły olbrzymie węzły chłonne na szyi. Pobiegłam dziś do lekarza - na razie zlecił morfologię i crp. Zobaczymy jakie będą wyniki jutro. Nic ją nie boli, nie ma gorączki.

U Agatki są bakterie e. coli w moczu. Chyba też będzie antybiotyk. Nie wiem skąd te bakterie. Też nie ma gorączki, dobrze się czuje i wygląda. Czy to może być związane z błędami higienicznymi?

reklama
zylcia ecoli pochodza z odbytu - chigiena to klucz - podmywanie zawsze od przodu w tył itp. jak bylismy w szpitalu to był wlsnie maluszek z ecoli i to najlatwiej zalapac niestety

Zylcia tak to z higieny ale u dziewczynek nie możesz mieć do siebie pretensji. Przecież jak robią kupę to są w tym całe. Można mówić o odpowiednim kierunku podcierania ale zapewne tak robisz ale co zrobić kiedy już na starcie dziurka jest cała usmarowana. Ot dziewczynki tak mają za blisko mają układ moczowy i płciowy. Nic nie poradzisz możesz uważać ale czy to Was uchroni na zaś to nie wiadomo.

No właśnie podmywam od przodu do tyłu - tak jak trzeba. u starszej nie mieliśmy problemów z zapaleniem UM a z młodszą nas nie omijają. No cóż...

Za to u starszej mam problemy z pupą - tzn z odbytem. Popękała jej trochę skórka jak robiła twardą kupkę i za nic nie chce się zagoić. Jakieś domowe sposoby znacie na takie dolegliwości?

Eh pisalam wczoraj w watku glownym ze mnie rozlozylo ale Tymek sie trzyma. A o 5 obudzil sie z goraczka 38,7!! Nos zapchany. Nie chcial piersi ciagnac. Wyczyscilam mu nos, dalam nurofen, ponosilam na rekach pol godziny i jak zaczal sie pocic to w koncu zalapal chca i o 6 poszedl spac. Teraz juz nie spi, ale goraczki nie ma i jest raczej w dobrym humorze. Zobaczymy go bedzie dalej.

zylca, musisz wzmacniać jej florę bakteryjną w pochwie czyli zakwaszać, jak odczyn ph będzie ok i dużo bakterii kwasu mlekowego to żadne e coli nie będzie jej straszne po prostu nie przeżyją w kwaśnym środowisku. Nie wiem tylko czy tak małe dziecko może brać takie probiotyki i ewentualnie w jakiej postaci, musisz spytać się pediatry.

marcia, myślisz, że złapał od Ciebie? A Ty jak się czujesz?

Obstawiam ze zlapal ode mnie. Oprocz kataru ma czerwone gardlo. Mnie ucho juz tak nie boli jak wczoraj ale nadal przytkane. I kaszle okropnie. M wlasnie poszedl do apteki po duomox bo czuje ze bez tego sie nie wykuruje. Tymka zostawiam jeszcze bez antybiotyki i poobserwuje go dzisiaj. Zobacze czy dalej bedzie goraczkowal.

Ja dumox brałam 3 razy jak karmiłam na zapalenie piersi:tak:

Dziewczyny wczoraj byliśmy na szczepieniu i tak Ula waży 8600 z czymś, przez 6 tyg przybyczyła 600 g, to ok przyrost jak na ten okres? Moja teściowa mówi, że tak ale wole się upewnić;-)

Asie przyrost wagi jak najbardziej ok :-)
Ehh ucho jednak znowu mnie boli :-( czyli dobrze że się na ten antybiotyk zdecydowałam. Tymek ma gile do pasa, taki bidak z niego. Usnął 15 minut temu, ale coś czuję że znowu mu temperatura rośnie. Kurde a w sobotę mamy wesele mojej przyjaciółki!!!!! Ciężko to widzę.

reklama
Marcia jak juz wzięłaś antybiotyk to do soboty powinnas lepiej się poczuc tylko co z Tymkiem?
zdrówka życzę:-)

Asia waga ok:-) ja wczoraj Bruna ważyłam w przychodni i waży 8300 więc przez 5tyg przybrał 300gr i Pani doktor mówiła ze ok... te swiąteczke kupkanie ze sluzem i krwią nadal niewyjasnione.. lekarka twierdzi ze to mogła być reakcje na podanie większej dawki mm HA ale wtedy by nie było temperatury do 38 więc bardzie stawiamy na infekcje która w ciągu 2dni przeszła.. dziwne dziwne..
przez 10dni mam wcale nie dodawać do pepti HA..

Do góry