reklama

Wizyty u lekarza, USG

LORI więc właśnie w złą strone mnie zrozumiałaś, piszę że jak dziecko ma moment na to żeby pracowac nad płcią to pracuje nad nią, i że nie ma siły na to żeby to przeskoczyc o miesiąc szybciej... A w tym 12-13tyg to to jeszcze nuby są... I właśnie ponoc to chłopcy szybciej mają wypracowaną płec... Przynajmniej u mnie wkoło taka jest opinia, we wszelkich kalendarzach z jakimi miałam doczynienia to są takie opisy, wiadomo że lekarz to lekarz, i że to co on mówi jest ważniejsze niż to co książka jakaś pisze, ale w książkach medycznych wiedzy z kosmosu też nie biorą
W 100% zgadzam się z tobą że czasem nie sposób dojrzec płci bo dziecko jest akurat tak ułożone, ale nie jest to z wyboru dziecka, i czasem dziewczyn dowiadują sie w ostatnim momencie, ja piszę jak było w moim wypadku
A mój lekarz oceniał płec dopiero w 22tc nie dlatego że ma zły sprzęt, a dlatego że jest lekarzem który nie lubi niepokoic dziecka badanimi USG, ja również jestem osobą która jeżeli wsio jest oki, to się tych usg nie domaga, bo serduszka słucham u niego nawet jak usg nie robimy...

Najważniejsze że wszystkie dzieciaczki zdrowe, a to czy chłopcy czy dziewczynki to i tak na drugim planie...

reklama
ja płeć u Filipa poznałam dopiero w 36 tc bo zasłaniał własnie i nie dało się zajrzeć a bylismy nawet na 3d w 28 tc i nie było rady miął tam rączke i koniec :)
z Lili poznalismy w 28 tc na 3d wczesniej nie chciała pokazać na 3 d natopmiast zasłoniła buzie rączkami a nogi rozlozyła hehe :)

teraz poznalismy w 17 tc zobaczymy czy potem potwierdzą ale raczej tak powiedziła że widziala i jajeczka i prącie :)

Ja tez mam taka "wiedze" na temat plci jak Jadzka, ze chlopcy sie wczesniej ujawniaja, na tym etapie te dzieciaczki ktore wygladaja jako ewentualne dziewczynki moga sie jeszcze okazac chlopcami. I ponoc z dziewczynkami latwiej sie pomylic.

a ja mam nadzieje że ten chłopczyk szybko a dziewczynko późno jeszcze troche i będzie juz stereotypem :tak::tak::tak:
kiedyś było tak że lekarz mówił" oho tutaj odstaje to pewnie chłopczyk" lub "tutaj nic nie odstaje to pewnie dziewczynka".
Teraz najczęściej lekarz robi dokładne przybliżenie i tłumaczy że tutaj są kulki, jedna i druga, tutaj prącie etc. To samo z dziewczynką. Lekarz robi przybliżenie i tłumaczy że tutaj są wargi sromowe. Na szczęście wszystko idzie do przodu i dzięki dobrym sprzętom i lekarzom którzy się szkolą bardzo często za granicą z robienia USG różne choroby są szybko wykrywane, kiedys lekarz wcale by ich nie widział, teraz dziecko ratują już w brzuchu u mamy :tak::tak::tak:

LORI no niestety ale w większości nadal się to potwierdza...;-).

Ah i jeszcze jedna myśl mi się nasunęła, lekarze podają coraz szybciej płec, ale też coraz częściej słyszy się o pomyłkach ;-) Takie moje zdanie

Ostatnia edycja:
To moze i lepiej, ze w Uk mowia dopiero po 20tc. Chociaz nie zaluje, ze przycisnelam babke od usg:P Najwyzej bedzie druga dziewczynka, a przynajmniej latwiej mi mysleci mowic o fasoli jako o kims bardziej konkretnym:P

reklama
Melduje się po wizycie :)

Dzidziuś zdrowy piękny i duży :-) SZOK już 180 gram!
Jak duży to nie wiem bo nie mówił nic na ten temat !
Serduszko 152 przepływy eleganckie !

I UWAGA WSTĘPNIE 75% SYNUŚ !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry