reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Gratuluje pozytywnych wieści :) zdjęcia super, gratki dla lekarzy za udane ujęcia ;-)
Bydgosia ja po takiej wizycie miałabym straszny niedosyt ale najważniejsze, że wszystko w porządku.

Byłam i ja wczoraj na wizycie. Wyniki badań bardzo dobre, szyjka zamknięta, wielkość macicy prawidłowa. Musze jeszcze łykac przez jakiś czas Dupashon i witaminy (femibrion 2).
USG genetyczne mam 19 wrzesnia.

gratuluje udanych wityt dziewcznym i życze takich kolejnych.

Carolska Dobrze, że sie odezwałaś. myslałam o Tobie. daj znać po wizycie.

Dziewczyny GRATULUJĘ udanych wizyt i pięknych maluszków:-):-) trzymam kciukasy za następne:)

Mam do was pytanie: na ostatniej wizycie lekarz umówił się ze mną na USG genetyczne w 12 tc. Zapytał czy chce zrobić dodatkodo badania z krwi na wady genetyczne (białko PAPPA+wolna beta-HCG) które wraz z wynikami tego USG maja określic prawdopodobieństwo wad genet. Zgodziłam się, ale teraz zastanawiam się czy to dobra decyzja. Czytałam ze wyniki tych testów są czasami mylące, że to tylko statystyka i czasami wychodzą źle a maluchy rodzą się zdrowe. Jedna z moich kolezanek zrobiła test, wyszedł niezbyt pozytywnie a mała jest całkowiecie zdrowa, inna kolezanka testu nie zrobiła a jej synek niestety jest chory na ZD. Czy któras z Was zdecydowała się bądź zamierza robić ten test?

Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!
Najpiękniejszy prezent na walentynki - moje dziecko do mnie pomachało :p
Serduszko bije i wszytko jest OK :)

Zmiana lekarza to była najlepsza decyzja jaką do tej pory podjęłam! Lekarka cudowna! Zleciła mi badania, o których tamta chyba zapomniała...poprawiła błędy(!) w karcie ciąży... Dzięki Bogu, że z Dzieckiem jest wszystko dobrze, bo jakby coś przez tamtą babę było źle...to bym sobie nie wybaczyła :/

Jeśli któraś z Was się czuje niepewnie/niekomfortowo ze swoim lekarzem to radzę Wam zmieńcie!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Annie wspaniałe nowiny :) dobrze że zmieniłaś lekarza gratuluję !!
ASA915 ja zdecydowałabym się na to badanie z krwi tylko gdyby było jakieś ryzyko, wcześniejsze choroby dzieci, wiek matki, bądź gdyby coś na tym usg w 12 tyg. lekarza zaniepokoiło ...

Do góry