reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Ja już po wizycie, lokator jest maciupki, serduszko bije, następna wizyta za 3 tygodnie, według doktor wszystko ok. Przewidywany termin według USG jest dokładnie taki sam jak przy Samancie Nawet się śmiałam bo w karcie na początku PTP 5.X.11 a teraz PTP 5.X.14 :-p Według OM 26.IX więc zostaje z Wami (Tylko ona jakoś dziwnie liczy bo podaje wiek ciąży na USGi mniejszy niż według OM, i to z wcześniejszą ciążą miałam identycznie u niej)

Kasica gratuluje udanej wizyty. Moze masz pozne owulacje stad ciaza mlodsza. Ja wiedzialam ze mialam pozno i potwierdzilo sie to na usg.

Ritta ona chyba liczy od zapłodnienia nie od OM, jakoś mi się tak wydaje Z Samantą miałam termin z OM na 29.IX z USG u niej na 5.X a mala się zaczeła pchać 15, na szczęście 16 zdążyli mi zrobić cc, ekspresowe bo ze skurczami trafiłam do nich o 11 pod KTG a o 12 była młoda

Kasica no wlasnie wg usg liczy sie od rzeczywistego dnia zaplodnienia bo skad gin ma wiedziec kiedy mialas ovu. A od om do zaplodnienia jest co najmniej 2 tyg

i tak mniej więcej wychodzi +/- 2 tygodnie, zależy też na którą wartość sięspojrzy według CRL to tydzień a według GS 2 tygodnie :p
Ważne że rośnie, wykluje sięwtedy kiedy będzie gotowe Tylko oby lato było chłodniejsze niż to w 2011 bo wtedy brzuch mi się stawiał już od czerwca :baffled:

reklama
Sawi dobrze kojarzysz, trochę się tam udzielałam, ale wtedy pracowałam i forum nie było dla mnie. Teraz niby nie pracuję, ale w domu jest co robić przy dziewczynach i też rzadko piszę :baffled: Roksanę rodziłam w Warszawie (tam zamierzam rodzić teraz) a Samantę w Żyrardowie

Do góry