reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Alicja- oby szybko Ci wypędzili tego GBSa !

Ja dziś po wizycie. W moczu wyszła mi krew i muszę w poniedziałek powtórzyć badania. Tak poza tym wszystko okej, szyjka się nie skraca, skurcze malutkie w okolicach 20 więc ja ich praktycznie nawet nie czuję, to jeszcze nie są te przepowiadające. Powiedziałam lekarzowi, że się martwię, że Pola duża będzie, bo coś mi się obiło o uszy poprzednio, że główka 34 cm obwodu, ale dziś zmierzył dla mnie dokładnie i powiedział, że obwód główki jest 31 cm więc wcale nie duża. Pytałam się czy jeszcze będę miała jakieś USG na którym ją zmierzy i będę wiedziała wagę taką już bliską porodu. Powiedział, że to nie ma sensu bo aparaty dają wynik w granicach +/- 500 gram więc to i tak nie jest miarodajne, a dla niego najważniejsza jest główka- czy współgra z rozstawem kości miednicy. No ale jak już wychodziłam to mi tak wspomniał, że jak na jego oko to mała urodzi się między 3200-3400, więc mnie pocieszył :) No zobaczymy jakie ma lekarz oko, ale w sumie bardzo mu ufam, jest dobrze wykształcony, doświadczony itp więc moim zdaniem często jest lepsze oko lekarza niż najlepsze aparaty :)

Alicja nie martw się, nie ty jedna i nie ostatnia co się z tym buja więc głowa do góry, dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze ;)
Rajo bardzo się cieszę, że lekarz tak cię uspokoił, pewnie racja z tą główką, a swoją droga ile teraz Pola waży?

No właśnie nie wiem ile waży teraz, bo miałam trzecie USG chyba w 30 czy 32 tyg, a wtedy ważyła 1.5 kg, a od tego czasu to już nie wiem ile przybrała

może ja się w kolejkę wcisnę przed dziewczyny. Termin na 14 września. Po dzisiejszej wizycie brak szyjki rozwarcie na 2. Mały ma 34 cm główkę, jeszcze nie wszedł w kanał. Ale podobno może to zrobić w dowolnym momencie. Czyli chyba jestem już gotowa...

może ja się w kolejkę wcisnę przed dziewczyny. Termin na 14 września. Po dzisiejszej wizycie brak szyjki rozwarcia 2. Mały ma 34 cm główkę, jeszcze nie wszedł w kanał. Ale podobno może to zrobić w dowolnym momencie. Czyli chyba jestem już gotowa...
oo to już bliżej niż dalej!, ja mam zaplanowana wizytę na 9 września zobaczymy czy szyjka jeszcze będzie i czy łaskawie zrobią mi usg bo ostatnie mam z 32 tyg a z 36 ze szpitala ale tam g... pomierzyli;/

no u mnie się powiększyło rozwarcie od wizyty dwa tygodnie temu. Czyli moje nocne skurcze działają. W sumie miło bo poprzedni poród nie postępował z powodu braku rozwierania się. Może ten będzie łatwiejszy...

reklama
catedra w takim razie warto było się pomęczyć w nocy i oby było jak mówisz ;)
joan_joan - ja wizytę na 8 września i tez mam nadzieję, że lekarz dobrze małą oszacuje :)

Do góry