reklama
kruszki
Fanka BB :)
no juz wszystkie dzieciaczki duze! zblizamy sie niemilosiernie do dnia X. 
k8libby nie moze byc inaczej, musi byc dobrze
k8libby nie moze byc inaczej, musi byc dobrze
agos3009
k8libby strasznie nieśmiały ten Twój maluszek ;-) super, że wszystko w porządku.:-)
mala.di
Moja to od poczatku i krocze i buzie pokazuje chetnie
raz tylko zakryla sie rączkami...
kruszki, nie strasz!

kruszki, nie strasz!
MieMie
A moje dzieciątko od samego początku wstydliwe, odwraca się pupką i pleckami i już. I my chyba do końca porodu zostawimy sobie niespodziankę, skoro już i tak tyle czasu wytrzymaliśmy w niewiedzy 
Cornelka, odebrałam mój posiew. Niestety mam dwie bakterie :-(Na tyle poważne, że po konsultacji telefonicznej z gin umówiłam się z nią na poniedziałek, zbada mnie i przepisze antybiotyk :-( A tak wzbraniałam się przed lekami, a antybiotykami to już w ogóle. Podobno jednak nie ma co ryzykować wobec takiej sytuacji, bo ewentualne powikłania mogą być znacznie gorsze. Do poniedziałku lekarka powiedziała, żebym piła dużo herbaty żurawinowej i podjadała żurawinę. Ale co z tego, jak wejdzie antybiotyk :-( Ech... tak jak już pisałam, im bardziej staram się robić wszystko OK, stosować do właściwej diety, tym słabsze uzyskuję efekty. Przynajmniej teraz mam takie wrażenie i to mnie dobija. Jest mi smutno i czuję się z tego powodu zdołowana.:-(
Cornelka, ja Ci radzę, dla własnego świętego spokoju, abyś jednak zrobiła ten posiew. Czy wynik jest czy nie jest na pograniczu, lepiej się upewnić, czy wszystko OK.
K8libby gratuluję wizyty. Oby takich dobrych i radosnych wieści jak najwięcej

Cornelka, odebrałam mój posiew. Niestety mam dwie bakterie :-(Na tyle poważne, że po konsultacji telefonicznej z gin umówiłam się z nią na poniedziałek, zbada mnie i przepisze antybiotyk :-( A tak wzbraniałam się przed lekami, a antybiotykami to już w ogóle. Podobno jednak nie ma co ryzykować wobec takiej sytuacji, bo ewentualne powikłania mogą być znacznie gorsze. Do poniedziałku lekarka powiedziała, żebym piła dużo herbaty żurawinowej i podjadała żurawinę. Ale co z tego, jak wejdzie antybiotyk :-( Ech... tak jak już pisałam, im bardziej staram się robić wszystko OK, stosować do właściwej diety, tym słabsze uzyskuję efekty. Przynajmniej teraz mam takie wrażenie i to mnie dobija. Jest mi smutno i czuję się z tego powodu zdołowana.:-(
Cornelka, ja Ci radzę, dla własnego świętego spokoju, abyś jednak zrobiła ten posiew. Czy wynik jest czy nie jest na pograniczu, lepiej się upewnić, czy wszystko OK.
K8libby gratuluję wizyty. Oby takich dobrych i radosnych wieści jak najwięcej

dziewczyny gratuluje wizyt, a Ty MieMie nie stresuj się znów niepotrzebnie. Infekcja układu moczowego w ciąży to niemalże norma, antybiotyk trzeba włączyć, bo infekcja groźniejsza niż lek, który w zasadzie nie jest w ogóle groźny. Śmiem twierdzić, że więcej szkody to niezdrowe jedzenie niż najbardziej przebadane leki dla ciężarnych czyli antybiotyki na prawdę. Ja brałam w 14 tc duomox na zatoki i dobrze,, bo bakterie nie doszły do dziecka. Nie ma co brać na wyrost leków, szczególnie w ciąży, ale na prawdę antybiotykami nie masz się co przejmować. Ciąża trwa 9 m- cy i ciężko nic nie złapać przez ten czas. Wolałabyś żeby dziecko dostało antybiotyki po porodzie bo coś zaniedbałaś? nie ma czym się przejmować- wyluzuj się.
reklama
MieMie
Dzięki Asia, ja ostatnio rzeczywiście popadam w coraz większe paranoje i nawet nie wiem, co zrobić, żeby przestać się stresować i przejmować tym lub tamtym. Człowiek zatruwa sobie tym życie i pozbawia się cieszenia z czegokolwiek. Masz rację, 9 miesięcy to kawał czasu, organizm jest osłabiony jakby nie było, musi wiele rzeczy sobie równoważyć dietą, ale nie zawsze jest to możliwe i daje pożądany efekt. Chyba powinnam rzadziej korzystać z internetu, bo mi przez to odbija