reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
ja mam niebieskie oczy a M. zielone :tak: Ania jak na razie niebieskie, trochę jej pojaśniały :tak::tak:

Kluska też bym tak zrobiła :tak::tak:

Nie daje bo przedawkowanie jest niebezpieczne i ide do kogoś innego.
Misiulek wazy 5850.
No pewnie warto się skonsultować.

Ignaś waży 5900g. .
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę takiej pięknej wagi.

Już zapisałam małą na czwartek do lekarza niech ją obejrzy.

Ile razy na dobę jedzą Wasze dzieciaczki karmione piersią???

kinguś Filip je średnio co 3 godziny, ale je krótko - zwykle około 10 min. W nocy je raz. Ale przybiera ładnie, 3 tyg. temu już przekroczył 6kg. Skonsultuj wagę córki z innym pediatrą, ale moim skromnym zdaniem nie masz się czym martwić. Taka już uroda Twojej córeczki:-) Po mamusi:-) Dzieci są mądre i jak są głodne, to zwykle dają rodzicom odpowiednie sygnały.
Dzięki :*
Moja je średnio co 2-3 godziny a w nocy ostatnie jedzenie o 23 później o 6 idzie spać i budzi się na jedzenie o 9, 10 godzinie. Wstaje uśmiechnięta, jest bardzo ruchliwa, próbuje siadać. Ostatnio zaczęła nawet śpiewać. Nie ma temperatury- boje się że jakieś objawy mogłam przeoczyć.
Ona zawsze na piersi słabo tyła a teraz przez parę dni waga stoi w miejscu a później lekko rośnie.
Zobaczymy co powie lekarz, właśnie przeczytałam że napisała książkę o karmieniu piersią to może nam pomoże.

Cześć dziewczyny my dziś odbyłyśmy pierwszą szczepienną wizyte :baffled::baffled::baffled:. Dostała 2 szczepienia w nóżki skojarzone 5w1 i wzw i na rotawirusa pierwszą dawke. |Darła się niemiłosiernie .:-:)-:)-(Myślałam że zgłupieje i mi tez prawie łzy w oczach stały i serce się ściskało,:dry: rotarix wypiła już dobrze. Teraz śpi ale ciekawe czy jakiejś reakcji nie będzie Druga dawka po 9 lutym. A na pneumokoki zdecydowałam się zaszczepić jak mała skończy roczek to będzie wtedy tylko jedna dawka,lekarka mówiła że tak można zrobić . A rota z pieniędzy z chrzcin zapłaciliśmy.Julka ma już 63cm i 6 kg. Ogólnie z Julką wszystko dobrze. Stawy też już zrobione i ok. Mój biedny aniołek ,tak go bolało :-:)-:)-(

Kluska aż się wystraszyłam sama bo Adaś mój też się poci dość mocno, ale tylko jak pojedziemy do teściów albo gdzieś gdzie jest cieplej niż u nas w mieszkaniu. A my od początku go nie przegrzewamy i w dzień mamy 21-22 stopnie a w nocy nawet 20.
Przy wyższej temperaturze,poci się strasznie.
Co do jedzenia to w nocy mamy przerwy 3,4 godzinne między karmieniami, jednak w dzień jeszcze jest tak nieregularnie. Bardzo bym chciała, żeby Adaś jadł więcej a rzadziej, ale w dzień to chyba niewykonalne, bynajmniej u nas. Może jeszcze się to zmieni nie wiem...
Mam pytanko, w jaki sposób ważycie swoje maluszki?? Nie mam wagi niemowlęcej a chciałabym też jakoś kontrolować wagę. Nie wiem czy kładzenie go na wadze łazienkowej to najlepszy sposób bo ostatnio się na szczepieniu okazało, że Adaś waży mniej niż mi wychodziło tym sposobem.

bylasia podejdź do najbliższej przychodni , tam mają wagi dla niemowlaków i nie powinno być problemu z ważeniem.

Moja też je nieregularnie. W dzien mało ale często w nocy to ok 23 potem ok 5-6 i znów ok 9. W nocy tylko z piersi . A w dzień to różnie troche cycuszek troche modyfikowanego i troche zwykłej przegotowanej wody źródlanej z biedronki;-).

Co do pocenia to nie wypowiem się bo nie mam żadnej wiedzy na ten temat.

My po szczepieniu, tym razem Igor zniósł gorzej ma dzień do d*** i do tego temperatura.......Ma 67 cm i 6600 wagi....

Kluseczko moj maly tez się poci ale tylko wtedy gdy jest za gorąco. Albo jek się spłacze, Twoja Emisia tak mi się wydaje że też mogła od płaczu się spocić.....

Dentico igor też jadł niergularnie nawet bardzo a teraz ma stałe pory i je rzadko ale duuuużo zjada już tak od 150 do 190 ml na raz......a myślałam że nigdy mu sie te karmienie nie unormuje a tu z dnia na dzien zaczął ładnie jeść....

reklama
Dziewczyny,fajnie,że poszczepienne wizyty macie już za sobą.Nas takowa czeka na początku stycznia pierwsza,bo się przesuneła przez tą brzydko się gojącą bliznę po gruźlicy :tak::tak::tak:
Kinguś,nasza Mała też je tak średnio co trzy godziny i cyca ciąga w tej chwili max 10 minut i jednym cycem sie najada :tak::tak::tak:.W nocy budzi się czasami raz,czasami dwa razy,jak Ją najdzie :-):-):-)
Kinguś,nie wiem,czy Cię to pocieszy,ale sprawdzałam książeczkę zdrowia mojej starszej Córci i Ona np.mając dwa miesiące ważyła 4600 g,zresztą cały czas mieściła sie w najniższych centylach,ale była i jest zdrowa,nic Jej nie dolega,po prostu taka Jej uroda :-):-):-).
Teraz ma prawie 9 lat i waży 22 kg,jest drobniutka,szczuplutka,ale na siłę Jej nigdy nie pasłam i nie pasę :-):-):-)

Do góry