reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

Amelkowa na pewno możesz tak zaszczepić. My byliśmy na szczedpieniu w środę i właśnie tak zrobiliśmy- pierwsza dawka prevenar, a teraz druga prevenar 13

reklama
Shenkoka dzięki, co do podpierania poduszkami to źle zrozumiałam, bo ja Ani podkładam kojec pod plecki i główkę jak jej daję witaminki żeby nie była całkiem na płasko... Myślałam że to o to chodzi ;-) ja tego pilnuję żeby Ania nie 'siadała' nawet do zdjęć... więc ok ;-)

Catedra: Prevenar 13, 0,5ml, iniekcja, szczepionka przeciw pneumokokom, 1 ampułko-strzyk. + igła - Apteka internetowa dbam o zdrowie
Bo taniej niż w aptece w naszej przychodni normalnie a i tak w niej mogę odebrać :tak:

Czarodziejko my też tak zrobimy :tak::tak:

super amelkowa:-) ja też teraz zaszczepię małą:tak: mamy szczepienia 18stego lutego:-)

Co do refluksu: owszem, Alex ma refluks. Miała go też moja Wiki. Nigdy innych badań niż usg brzucha nie robiłam w tym kierunku, za radą mojej lekarki, bo jeśli z miesiąca na miesiąc widać poprawę, to znaczy, że maluch z tego wyrasta. I u mnie tak jest. Alex już ma nawet niżej trochę materac, bo nie potrzebuje leżeć pod kątem 45 stopni. Teraz tylko cienki segregator daje radę ;-)

W sobotę mieliśmy rehabilitację- krzyk był niesamowity. Główkę ładnie kontroluje, ma bardzo chwytne rączki ale zaczęła się garbić :baffled::baffled:mamy ćwiczyć i kontrola za 2 tygodnie.
Później było pobieranie krwi również masakra choć krzyk był mniejszy niż na rehabilitacji. Wbili jej igłę w dłoń i wyciskali krew (2 małe i 1 dużą probówkę). Najpierw nie chciała krew lecieć bo miała przerwę w jedzeniu ale jakoś poszło. Pielęgniarki ją dopingowały a mi serce pękało:zawstydzona/y:
Wyniki tej wit.d dopiero za 2 tygodnie.

Ostatnia edycja:
Młoda ma zapalenie oskrzeli, nie wiem czy podłapała od starszaka bo nie wiem czy to jest zaraźliwe drogą kropelkową. Temperatury nie ma ale strasznie jej charczy w gardle i nie umie odkrztusić.
Dostała Deflegmin w kropelkach, do tego vitamina C i calcium (masakra z podawaniem). Jesli do środy się nie poprawi dostaniemy zastrzyki. Dodatkowo mamy ją nosić i lekko oklepywać plecy po podaniu deflegminu.
Poza tym - wprowadzamy butlę i dziś na noc dostała pepti z kleikiem ryżowym. Nawet wciągnęła 150 ml choć z początku było trochę żali.
Kończymy powoli z cycem - od prawie 2 tygodni mam w nocy pobudkę co 2 godziny a od ok 4-5 już w ogóle bez snu. Chodzę na rzęsach.
Nie tak miało być - ale cóż, trzeba zacisnąć zęby.
Grunt żeby mi laski ozdrowiały.

reklama
Młoda ma zapalenie oskrzeli, nie wiem czy podłapała od starszaka bo nie wiem czy to jest zaraźliwe drogą kropelkową. Temperatury nie ma ale strasznie jej charczy w gardle i nie umie odkrztusić.
Dostała Deflegmin w kropelkach, do tego vitamina C i calcium (masakra z podawaniem). Jesli do środy się nie poprawi dostaniemy zastrzyki. Dodatkowo mamy ją nosić i lekko oklepywać plecy po podaniu deflegminu.

Współczuję- znam ten ból, jak Szymi miał zapalenie płuc musiałam go oklepywać po każdej inhalacji:baffled: A w jaki sposób podajesz leki?

Do góry