• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jezyk nie dal mi dzis l4, bo poszlam na takie dodatkowe usg nie do swojego lekarza i wyszly kwiatki. Do swojego ide w czwartek. Chodze na nfz wiec nie mam jak zadzwonic z reszta co mi przez telefon poradzi :/
Co dziwne na usg tym tydzien temu byl brak zagrożenia przodowaniem. Glowka tez byla mniejsza, ale tamten doktor mowil ze wszystko spoko z pomiarami dzidzia zdrowa.Teraz organy tez wyszly ok: nerki pecherz, brzuch, pepowina, przeplywy, mozg, serce super.nawet sprawdzal ciaglosc powlok twarzy -zachowane. Czy rozszczepow zadnych nie ma. Tylko glowa ponizej normy ( w opisie podal procenty i cos mowil ze ponizej piatego centyla) i obserwujemy. Roznicy jest 8-9 dni w roznych glowowych pomiarach
mloda w tydz urosla, glowa o 5mm i przytyla do 375 g. Kosc udowa na 22 tc brzuch na ok 20 tc 3 dz. Mi odrazu do lba weszlo to maloglowie :/ biometryczny wiek ciazy wynosi 20t 1dz. Teraz siedziec i czekac do czwartku.

Kasiekz dzieki za info o lozysku. Ja z 3 latkiem tez nie wiem jak sie oszczedzac :/. Dobrze ze szyja ma 3,7 cm i wewnetrzny ksztalt litery T czyli ok.

reklama
Zelka aaaa to jak sie tobie teraz zmienilo polozenie to luz...ono jeszcze ruchome w tym okresie. Brzeznie wiec tez dobrze. Jeszcze ci sie zmieni bo u mnie tak jest bez zmian od niemal początku. Nie stresuj sie, nawet w czw moze okazac sie juz OK:) Moja szyjka ma 3,2cm. Tez mam wizyte 11.09:) A co do glowki to lekarzem nie jestem ale roznica wydaje sie jeszcze luzacka. Moze trafilas na jakas durną lekarke. Trzymam kciukasy za czw!

Ostatnia edycja:
Żelka- a może lekarka właśnie z tych przewrazlwionych? Skoro tydzień temu było ok to co nagle nie jest? No nic a nie da się do lekarza w poniedziałek? Żebyś nie musiała iść do pracy?

Zelka, napewno wszystko bedzie dobrze. Czasami lekarze strasza bez potrzeby. A moze Alutka bedzie poprostu drobna kobitka z dlugasnymi nogami I zafatkami na modeleke :)
Trzymam kciuki!

A ja po wizycie, u nas wszystko OK. Tym razem maly spal albo zgrywal niewiniatko, wiec sie udalo zrobic kilka zdjec :

Załączniki

• 1410034446723.jpg
    1410034446723.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 73
  • 1410034458419.jpg
    1410034458419.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 72
  • 1410034468726.jpg
    1410034468726.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 71
reklama

Nowe wątki