• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Właśnie Poczytałam i z tym.znieczuleniem jest tak że podają dopiero jak ma się rozwarcie 3-4cm można dawać do 7-8 ale wszystko zależy od tego jak wysoko jest główka, jak wysoko to nawet przy 8 dają ale jak nisko to nie dadzą

reklama
Sprite ja też nie chciałam do pewnego momentu hehe :-D
Doggi mój mały siedzi głową na dole po lewej też tak na biodrze a nogi ma po prawej przy zebrach i tak sie kręci bajok :-D
O widzisz ;-) to się wyjaśnił ze znieczuleniem :-)

Ja też z ktg chodzilam. Jedynie pod prysznic się odpinalam. Nie wiem jak będzie teraz, nie myślę o tym.

Znieczulenia nie mislam przy żadnym porodzie, nawet nie wolalam o nie.

Elutka, o widzisz, ja też z oksy a nie musiałam zktg, położna tylko co 30 min przychodziła posłuchać tętna.

U mnie czkawka raczej na dole :-P

Heh czyli chciałyście znieczulenia w typowym momencie, kryzys 7 cm czy jak on się tam zwie :-)

Swoją drogą co to znaczy nie ma innej opcji rodzenia, siłą zmuszą, przyjdą panowie i przywiążą? :O

Jezyk to zazdroszczę ja w szpitalu miałam skurcze 90% na ktg i wtedy miałam rozwarcie dopiero na opuszek :/ przy rozwarciu 3cm miałam na 120% i wtedy juz był ból męczący bardzo i potem wody mi odeszły i dopiero się zaczęło a to było dopiero 3cm bo potem już poszło z górki ale dojść do tych 3ech to była masacra większość porodu szłam od 0 do 3cm
A te na 80-90 miałam już.miesiąc wcześniej.

Ja miałam pełne rozwarcie przy niewyczuwalnych praktycznie skurczach, ale dziecko było wysoko i przy pełnym rozwarciu akcja porodowa stanęła w miejscu. Po dwóch kroplówkach coś się ruszyło, ale parte też miałam kiepskie, przez co wszystko się przeciągało.

reklama
No ja jak rodziłam Ole i miałam te skurcze 80-90 to u mnie rozwarcie na opuszek i położne mówiły "biedna pani, wiele kobiet przy takich skurczach rodzi" a ja je czułam ale nie na tyle żeby pomyśleć że porodowe, i pamiętam ze jak juz przyszły skurcze parte to jakieś słabsze jakby były nawet już nie bolało tylko czułam ze brzuch się spina położne mówiły ze mam przeć i parłam ze one były spoko ale od 3-10 to był szał pał

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry