reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

No nie wiem, mi w każdej ciąży na każdej wizycie wpisywała w kartę i zawsze mam ten sam problem że za szybko mi się skraca:(

reklama
Ja miałam jedno ginekologiczne na początku i na razie cisza. A szyjkę też na usg mierzą. Ja do tej pory nie miałam z nią problemów.
Emilchen 4 cm to ok, poniżej 2-2,5 już się martwią.

Maadlen super, że wszystko w porządku :)))

Co do badań to ja od początku ciąży nie byłam badana ginekologicznie tylko zawsze usg a w tabelce ocena szyjki nie mam nic wpisane.

A ta skracająca szyjka jakoś się Wam objawiała? Też nie mierzyli mi. W ogóle w poprzednich ciążach mi nie mierzyli. Ginekologiczne na pierwszej wizycie i na kilku ostatnich. 3 usg też pomiaru szyjki nie zapisywali. ... Dobrze że mi się nic nie działo :)

Na pierwszej wizycie i potem co miesiąc a jak się zaczęło chrzanic to częściej. U mnie zaczęło się napinanie brzucha i skurcze dlatego bralam leki i co jakiś czas do szpitala na kroplowki wyciszajace no i lezenie. Na szczęście jakoś udawało nam się wytrwać do końca za każdym razem

reklama
Do góry