reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Woda do picia

reklama
czesc, mozna dac wszystkie wody co maja pozytywna opinie instytutu matki i dziecka czyli żywiec, primavera, aquarel z nestle, mama i ja i pewnie wiele innych, pozdrawiam. ja kupuje ta z nestle bo w biedronce jest tania taka mała i z dziubkiem wiec nie potrzeba kubeczka czy butli, pozdrawiam

nie kupowalam wody smakowej kubusia ani innej wody smakowej, cos nie wierze w te wody smakowe bez konserwantów i innych dodatków, może lepiej do zwykłej wody dodac ciupke soczku i bedzie to samo. a moze tak pisze bo sama za wodami smakowymi nie przepadam, pzdr

Na butelce jest napisane że to napój o smaku np. cytrynowym na bazie wody ;-) więc i z cukrem :tak:

Myślę że możesz spróbować.:tak:
Moja mała lubi tą wodę i ja też bo dzióbek niekapek jest faktycznie niekapkiem i nie zalewa się dziewczyna ;-)

Aczkolwiek zwykła woda najlepiej gasi pragnienie ;-) i u nas to jest główne źródło płynów:tak:

Ja mam pytanie odnośnie podawania wody lub innego napoju dziecku karmionemu piersią u którego wprowadzam nowe pokarmy. Maja na razie dostaje kleik ryżowy z dodatkiem świeżego jabłka oraz pół słoiczka obiadku. Czy w takim razie mam je podać wodę lub sok po takim posiłku? Czy wystarczy to co wypije posilając się z piersi?

Ja niedawno trafiłam na jonizatory.com i tam po raz pierwszy dowiedziałam się o jonizatorach. Muszę przyznać, że taki jonizator to bardzo duża oszczędność na wodzie mineralnej a poza tym przynajmniej ma się pewność, że taka woda jest czysta i posiada właściwości lecznicze. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.

Ja dzieciom daję wodę Żywiec Zdrój, już niemowlakom można podawać więc bezpieczna... A wody smakowe to nie najlepszy pomysł bo to sam cukier jest.

Widze, ze temat odkopany i dobrze bo cały czas aktualny. Ja sie dowiadywałam u mojego lekarza i powiedział, że spokojnie mogę dawać przegotowaną wodę z wodociągów. Nie zawiera ona żadnych mikrobakteri, które mogą się pojawiać jeśli taką wodę dodatkowo filtrujemy. Dlatego ja nie wymyślam, nie kombinuje i podaję gotowaną wodę z kranu, mały jest zdrowy i nigdy nie było jakiś problemów.

reklama
potwierdzam, niektóre butelkowe wody mineralne, a nawet źródlane mają zbyt dużą zawartość sodu, żeby podawać je maluchom, także lepiej zwracać na to uwagę ;)

Do góry