reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WÓZKI

A gdzie go można kupić?? bo ja widziałam tylko na allegro. I w jakiej cenie jest w sklepie?? Jaki kolorek wybraliście i jeszcze jedno pytanko: ile cm ma gondolka??
Jak dla mnie jest boski ten wózio:tak:tylko jedyny minus to cena!

reklama
KasiaJ82
kupilismy w sklepie 4kids kolo carefora w krakowie. maja tego do wyboru do koloru.baze wzielismy czerwona a dokladki czarne, ale dokladki mozna zawsze w roznych kolorach dokupowac i sa albo z tradycyjnego materialu jak wozki, albo z takiego jakby pluszu, takie milusie( takie kompleciki sa po ok 300zl)
tak ze mozna kupic sobie 2 komplety w roznych kolorach i miec co chwila inny wozek
na stronie bugaboo sa sklepy w polsce w ktorych mozna kupic wozki.
cena, promocja 2999, udalo sie cos jeszcze malutkiego urwac
na allegro komplet nowy z usa wychodzi 2640zl z przesylka ale trzeba czekac 5-6tyg minimum, no i gwarancja !
na wyspach komplet wychodzi ok 2,5tys ale znowu czekanie,przesylka i gwarancja
gondolka ma 76/30
gondolke sklada sie na tym samym stelazu co pozniej spacerowke.
warto wejsc na strone bugaboo i poogladac filmy, konfiguracje albo nawet na youtube i wpisac bugaboo cameleon (ew starsza wersja frog)

pzdr

Witajcie dziewczyny!!!
Moze mi cos doradzicie, mam straszny problem z wyborem wozka.... Zastanawiam sie wlasnie nad graco mosaic, wiem ze to spacerowa, ale mozna ja uzywac juz od urodzenia. Ogladalam ja w sklepie, rozklada sie na plasko, do srodka wkladasz footmoof i dzidzia ma calkiem cieplutko, a do tego nakladany fotelik.
Graco Mosaic One deluxe travel system - Chocolate : mothercare

Ale jednak nie wiem czy warto kupic dla maluszka wozek bez gondoli:confused:. To moje drugie dziecko. Z pierwszym, Martynka mialam wozek z gondola na pompowanych kolach...PORAZKA, co prawda byl calkiem wygodny ale tylko przez okolo 5 miesiacy. potem gondola poszla (Martynka zaczela siadac i balam sie ze z niej wypadnie) w odstawke i i tak kupilismy spaceruwe bo ten wielki bydlak nigdzie sie nie miescil!!!(a juz na pewno nie do bagaznika samochodu...) Nie chce popelnic tego samego bledu.
Zastanawiam sie tez nad silver crossem 3d:

Silver Cross 3D Complete Pram System - Jet Sport : mothercare

ale musialambym go kupic na ebuyu, cena mnie powala... Ma wkladana gondolke, ale dosyc malutka, choc na pierwsze miesiace powinna wystarczyc, ale jest dosc ciezki...
sama wybralambym graco, ale nie wiem czy dzidzia bedzie z tego zadowolona...:confused::confused::confused:

moze mi cos doradzicie???? Macie dla mnie jakies propozycje;-). BUZIACZKI, dzieki za pomoc.

Witajcie dziewczyny!!!
Moze mi cos doradzicie, mam straszny problem z wyborem wozka.... Zastanawiam sie wlasnie nad graco mosaic, wiem ze to spacerowa, ale mozna ja uzywac juz od urodzenia. Ogladalam ja w sklepie, rozklada sie na plasko, do srodka wkladasz footmoof i dzidzia ma calkiem cieplutko, a do tego nakladany fotelik.
Graco Mosaic One deluxe travel system - Chocolate : mothercare

Ale jednak nie wiem czy warto kupic dla maluszka wozek bez gondoli:confused:. To moje drugie dziecko. Z pierwszym, Martynka mialam wozek z gondola na pompowanych kolach...PORAZKA, co prawda byl calkiem wygodny ale tylko przez okolo 5 miesiacy. potem gondola poszla (Martynka zaczela siadac i balam sie ze z niej wypadnie) w odstawke i i tak kupilismy spaceruwe bo ten wielki bydlak nigdzie sie nie miescil!!!(a juz na pewno nie do bagaznika samochodu...) Nie chce popelnic tego samego bledu.
Zastanawiam sie tez nad silver crossem 3d:

Silver Cross 3D Complete Pram System - Jet Sport : mothercare

ale musialambym go kupic na ebuyu, cena mnie powala... Ma wkladana gondolke, ale dosyc malutka, choc na pierwsze miesiace powinna wystarczyc, ale jest dosc ciezki...
sama wybralambym graco, ale nie wiem czy dzidzia bedzie z tego zadowolona...:confused::confused::confused:

moze mi cos doradzicie???? Macie dla mnie jakies propozycje;-). BUZIACZKI, dzieki za pomoc.

Ja osobiście odradzałabym Ci kupno Graco Mosaic dla niemowlaczka. Sama kupowałam wózeczek Graco dość wcześnie dla mojego synka (ze względu na niską wagę właśnie) i powiem Ci że te spacerówki "od urodzenia" zupełnie nie nadają się dla tak malutkich dzieci.

Poza oparciem rozkładanym na płasko (i ewentualnie wkładką dla niemowlaczka) nie mają ani odpowiedniej amortyzacji ani zabezpieczeń żeby dzidziuś nie wypadł, nie mówiąc już o wygodzie dziecka.
Zresztą nie mają również przekładanej rączki więc nie będziesz mogła widzieć swojego maleństwa.

Uważam że ten wózeczek jest ok, ale zdecydowanie na późniejszym etapie- dla dziecka pewnie siedzącego. Mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam.

Witam serdecznie :)
zastanawiam się nad kupnem wózka "uniwersalnego". dla maluszka byłby głęboki, a jak podrośnie to spacerówka. dopiero zaczęłam się rozglądać za wózkami i jeszcze mało wiem na ten temat :(
czy kupno takiego wózka ma sens? będzie on dobry dla dzidzi?
pozdrawiam :)

Ja mogę polecić wózek Emmaljunga Scooter.

36827-lil.jpg

Wózek jest w Polsce zupełnie niepopularny. Sprowadziłam go na zamówienie w sklepie sprzedającym wózki Emmaljunga po 2 miesiącach nieustannego jeżdżenia (z dzieckiem i bez) po hurtowniach i sklepach, mierzeniu, testowaniu itp. itd.. I dopiero on okazał się ideałem.
Ten wózek to jeżdżące siedzisko. Siedzenie jest wielkie i wygodne jak fotel. A sam wózek jest niewiele większy od niego. A przez to zdrabny, mi sie ten wózek lepiej wpycha do Nissana Micry niż wpychało się Chicco LiteWaya. Jest taki "akuratny". Ten wózek to spacerówka dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia, nie rozkłada się zupełnie na płasko. Wykonany jest bardzo porządnie. Super radzi sobie z wertepami, jazdą po piachu, gruzie. Waży 12 kg, jest wygodny w niesieniu, sama wnoszę go z dzieckiem w środku na 2. piętro - bez problemu, bez przystanków. Po prostu jest go jak chwycić, więc wnoszenie nie jest aż tak męczące.
Dla mnie to wózek idealny.

reklama
Proszę o opinie dot. wózka Baby Smile - Twister (najlepiej osób które już ten wózek miały okazję przetestować wraz ze swym bobaskiem) :-) Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Do góry