reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wpadka kontrolowana ;-)

No jak bede w tym czasie na macierzynskim lub zwolnieniu to nie bede miala mozliwosci wybrac ;)
A znam u nas wiele osob ktore maja po 70-80 dni urlopu bo nie maja czasu wybrac go.... :p

reklama
tak jak wcześniej pisałam wszytko jest do ustalenia...jak narazie to czekajmy na fasolki!! :laugh:
L4 można mieć i całe 9 msc (jeśli jest taka potrzeba) + macieżyński 3 to już rok więc urlopu nie wykorzystasz w tym czasie ;) i sie go troszkę nazbiera.....

Oj takie ewnementy  co maja 70-80 dni nie wykorzystanego urlopu tez sie u mnie zdazaja ;) ... ja jak narazie nie bede miala jak wybrac urlopu w tym roku... teraz L4 do pażdziernika , pozniej maciezynskie do stycznia 2007 :) .... a urlopik jak najbardziej sie przyda :) ::)

madziujka pisze:
L4 można mieć i całe 9 msc (jeśli jest taka potrzeba) + macieżyński 3 to już rok więc urlopu nie wykorzystasz w tym czasie  ;) i sie go troszkę nazbiera.....

Wlasnie tak mniej wiecej zamierzam....moze L4 nie cale 9 m-cy, ale tak od 5 m-ca ciazy, chyba, ze wczesniej beda podstawy do szybszego przejscia na zwolnienie ;)
No ale najwazniejsze to zafasolkowac i urodzic zdrowa dzidzie.
Kombinuje tak z tymi urlopami aby byc z nia jak najdluzej i z moich obliczen moglabym by wtedy praktycznie do 6 m-ca w domku z malenstwem :)

ja bylam na zwolnieniu przez cala ciaze tzn od 3 m-ca dokladnie bo wtedy bylo ze od 3 jestes chroniona wiec ukrywalam brzuszek a jeszcze go niebylo widac wiec niebylo problemu pozniej poszlam do mojego gin i powiedzialm ze pracuje w ochronie i nonstop na nogach i niedaje rady i mialm zwolnienie do konca urodzilam i poszlam na maciezynskia i w trakcie skonczyla mi sie umowa wiec juz niemialm gdzie wracac ale i tak ich wkurzylam na maxsa hihi wtedy och jak ja ich nienawidzialm :D:D

Agutek pisze:
Ciekawe co slychac u naszej malagi ::)
Wasza malaga ma się tak sobie... Problemy z mężem... :( Tym razem nie podoba mu się, że jeżdżę do Azylu... W niedzielę jadę do Łodzi zawieźć małego pieska pociągiem - za wszystko płaci pani, do której psiaka zawożę - a mimo to mojemu mężowi się to nie podoba ::) Generalnie szkoda się rozpisywać.. Już kiedyś w innym co prawda kontekście opisywałam charakter męża i jego "nie, bo nie, bo ja tak powiedziałem i nie będę powtarzał"..

Ech.. czemu nie może być łatwiej, prościej, przyjemniej?? ::)

reklama
Malagus bo to by bylo zbyt piekne .. a co zbyt piekne to nieprawdziwe ;) ... moj mezus tez czesto narzeka, ale ostatnio mam jakis olewajacy styl bycia ;) ... pokrzyczy, ponarzeka i przejdzie mu ;)

Do góry