reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wpadka kontrolowana ;-)

No u nas piękne słoneczko- mam nadzieję,ze pogoda się utrzyma, bo mam nadzieję, że wyciągnę mężusia na spacer i do miasta :) pozdrawiam 8)

reklama
a u mnie bzidko ;(
co chwile pada deszcz...Moze w koncu przyjdzie i do mnie ladna pogoda, kto to widzial zeby maj byl taki brzydki i zimny...a fe!
Milego spacerku Izabelka!

Witajcie- U mnie też..pogoda w tzw"kratkę" :p..ja juz po pracy..obiadek ugotowany..i walczę zaraz z porządkami :mad:.ale teraz oczywiscie przerwa ;Dna kawkę;)...
Jej..muszę ruszyc coś z zadaniami..mam ostanio max lenia..a obowiazków wciaz przybywa..:(..
Jeszcze chyba zbliza sie@..i dołem co jakiś czas brzunio boli..i piersiaczki:(..i maxior len!!!!!!!!!!!!!! :mad:..i huśtawka nastrojów..od euforii..po przygnębienie.., ale w ciży raczej nie jestem..chyba, ze przesunął mi sie cykl owulacyjny.. ::)..i byłaby.."wpadka kontrolowana"... :laugh:

nooo..dzis tak sobie siedzialam z mezem..i rozmawialiśmy.., ze jedyne czego nam brakuje juz..to tylko Dzidziusia..

Troszke wstrzymujemy sie, bo mój wyjazd..dodatkowe pieniazki Nie naleze do cierpliwych ludzi :mad:..

no wlasnie ja tez jestem niecierpliwa i boje sie jak bede znosic porazki, gdy zaczniemy sie starac a nic z tego nie bedzie wychodzic...

a ja nawet tak nie myśle! i Ty tez tak nie mysl..!! Bedzie dobrze! Moje kolezanki..jedna za 3 razem zaszła..druga w drugim cyklu starań..wiec ..no co:)w koncu sie uda!:)
Wszystkim życzę szybkich "wpadek":) ;)

Nowa pisze:
A propo "wpadki"  ;)
I ja i mój mąż bardzo chcemy mieć dzidziusia :)
Niestety w takiej sytuacji finansowej, w jakiej jesteśmy, trudno nam jest zdecydować się "świadomie" na dziecko ;) Wiemy natomiast, że gdyby się pojawiło byłoby ciężko, ale "jakoś" dalibyśmy sobie radę. Postanowiliśmy zrezygnować z dotychczasowej antykoncepcji i opierać się wyłącznie na naturalnych metodach. Troszeczkę zdajemy się na "los". Jeżeli zajdę w ciążę to będziemy się bardzo cieszyć, jeśli nie - nie będziemy rozpaczać (przynajmniej na razie  ;) ).

I tutaj mam pytanie o kwas foliowy. Otóż nie chciałabym zostawiać wszystkiego "losowi", chciałabym, żeby (ewentualnie) to była "wpadka kontrolowana"  - tzn. chcę się m. in. przebadać, no i zastanawiam się, czy powinnam zażywać kwas foliowy, czy wystarczy wtedy, kiedy już będę w ciąży ??
Czy zażywanie kwasu foliowego może zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ??

Jestem przeciwniczką poglądu "Bóg daje dzieci, to da i na dzieci" oraz "wpadek kontrolowanych", ale to wasza sprawa.

Co do kwasu foliowego: uważa się, ze powinny go przyjmować wszystkie kobiety, które teoretycznie mogą zajść w ciążę, więc Ty na pewno. A jeśli się ciążę planuje, to z pół roku naprzód warto go łykać (jedna tabletka Foliku dziennie). Potem - obowiązkowo w pierwszym trymestrze (potem już nie bardzo ma sens, ale i tak większość kobiet bierze). Kwas foliowy nie zwiększa szansy ciąży, zapobiega natomiast poważnym wadom wrodzonym dziecka.

reklama
Do góry