reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

u nas cycek o godzienie 17 przypiera o mdłości moją mała, on nie chce go jeść. Więc stwierdziłam ze nie ma sensu ją zmuszać:

6 rano - cyc
9 - deserek owocowy
10.30 - cyc
14.30 - zupa
17.30 - kaszka z owocami
czasami 19 cyc
21 - cyc
w nocy dwa raz cyc: 2 i 4 rano

reklama
Julka mleko jako tako je, ale znów ma wstręt do obiadków, deserków i kaszek. Mam nadzieje, że to tylko przejściowe. Choć jarzynki z rybką po grecku wczoraj zjadła ładnie.
A na urlopie zmagaliśmy się z okropnym zatwardzeniem i bólem brzuszka po słoiczku Bobovity jarzynki gotowane na parze z ryżem - czy jakoś tak. W składzie miał kalafiora więc przypuszczam, że tak na niego zareagowała.

Dziewczyny a robiła któraś z Was swoim maluszkom budyń albo kisiel?
Na stronach z przepisami dla maluchów znalazłam kilka przepisów i niby nasze pociechy mogą już coś takiego zjeść. Chcę przetestować na Julce, ale nie wiem jak na to zareaguje.

My wcinamy oprócz kaszki ryżowej z Bobovity jeszcze kaszkę pszenną Bebilonu. Ale bez względu co zje na kolacje - czy mleko czy kaszke - to i tak śpi do rana.

Ja robię pół na pół - woda + moje mleczko :-) nam lekarz nie wiem dlaczego nie kazał narazie robić na sztucznym mleku :baffled:

ja robie na wodzie.
na mleku mamy kaszki się nie zagęszczają
black, BOBOVITA Obiadek Warzywa na parze z ryżem - po 6 miesiącu małą napewno zatwardziła kombinacja tych składników (brokół, marchew i ryż to zapieracz), następnym razem dodaj do tego obiadku z dwie łyżeczki suszonej śliwki Gerbera,

a nas za to odwrotnie, Gerber Deser - Owocowy krem z jogurtem - Żywność dla dzieci - Opinie.e-commerce.pl - Gerber Deser - Owocowy krem z jogurtem, przeczyściło :-(, czyżby dodatek krowiego mleka
Składniki: sok z białych winogron (38%), jabłka( 35%),jogurt naturalny (18%), morele (5%), skrobia kukurydziana, witamina C

Ja nie wiem w czym tkwi fenomen tego gerberowego słoiczka z jarzynkami i rybką po grecku ale młoda zjada go zawsze z zapałem i chęcią do samego końca :tak: a z deserów to misiowy jogurcik jest na 1 miejscu!!:-D

Ja nie wiem w czym tkwi fenomen tego gerberowego słoiczka z jarzynkami i rybką po grecku ale młoda zjada go zawsze z zapałem i chęcią do samego końca :tak: a z deserów to misiowy jogurcik jest na 1 miejscu!!:-D

U nas jest dokładnie to samo :tak:

Kuleczko
z tym, że na Julkę suszone śliwki nie działają. Po prostu z tego obiadku zrezygnuję, wybór jest duży :tak: Julkę wszystkie deserki z jogurtem też z początku przeczyszczały. Zaczęłam dawać w malutkich ilościach żeby się przyzwyczaiła i już jest ok. :tak:

reklama
A ja mam pytanko do was...Emilka ostatnio poruszyła temat który i Piotrka dotyczy
Chodzi o odrzucenie butli....chciałam małemu wprowadzić to Pyszne Śniadanko Mleczna Owsianka z Bobovity z rana..To jest na mleku modyfikowanym,podobnie kaszka manna którą je na kolacje...Zastanawiam sie czy jemu to starczy...czy zostawić lepiej tą jedyną butle ( wypija tylko rano jak sie obudzi) czy tyle mleka ile jest w wyżej wymienionych daniach to odpowiednia ilość...Bo że on będzie pił mleko mając 9 czy 10 miesiecy to juz sie w ogole nie łudzę....nie ma na to szans chyba ze mu łyżką podam...

Do góry