reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Ja to nawet mezowi musze tlumaczyc,ze pewnych rzeczy nie mozna i juz a wczoraj wypomnialam mu iz nie chce aby Victor mial nadrzerki na dwunastnicy jak tatus.Postraszylam go i w koncu pomoglo.Victor bedzie jadl to co mama uwaza za stosowne i dowidzenia.

reklama
Vici - Twoja znajoma rzeczywiście ma fantazję:szok::eek::baffled:.
Ja wiem, że żadna matka nie chce źle dla swojego dziecka, ale z pewnymi rzeczami lepiej poczekać, przecież nic się przez to nie stanie. A mówienie, że "jakoś" dziecku nie zaszkodziło:baffled:...cóż, wiele matek pali przy dzieciach, albo w ciąży, pije, a dzieci najczęściej rodzą się zdrowe, więc czemu się tego zabrania:confused:. "Jakoś" nie znaczy "jakość". Ale to moje zdanie:cool2:.
Pytałam dziś pediatrę o jogurty w deserkach i jogurt normalny. Powiedziała mi, że sama jest zdziwiona tymi deserkami, bo Instytut Matki i Dziecka wyraźnie określa, że jogurt podaje się po 10 m-cu, a deserki mają ich atest i ją też to dziwi:baffled:. Mamy jogurt wprowadzić po 10-tym, a żółtko dopiero po jogurcie.
Priscilla - kaszka manna jest z glutenem.

O tak, kisiel jest super:tak:. A robisz z owoców, czy z soku:confused:. My na razie robiliśmy tylko z jabłka.

Zuzia z tymi atestami na deserkach z jogurtem i wielu innych produktach jest dokladnie tak samo jak z atestami na foteliki,wozki lozeczka :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: niestety to my rodzice musimy wiedziec co i jak sprawdzac,czytac,porownywac a nie sugerowac sie tym co napisze producent.bo on moze napissac to w taki sposob aby dla niego bylo jak najkorzystniej....:-( :-( ja tez z tymi jogurtowymi narazie bardzo elikatnie.Moze ze dwa do tej pory podalam.A na stale zamierzam po 10 :tak: Faktem jest ze w tym deserku to jogurtu jest 15% no ale zawsze to cos....
Kisiel,kisiel......kusicie chyba tez jutro cykne :cool2:

Dzisiaj kisielek byl z jablka i winogron i bylo pycha:tak: :tak: (tylko obierania mialam kupe:zawstydzona/y: ),a pomidorowa znow zrobilam i juz posmakowala lepiej jak ostatnio:laugh2:

Mój maluch ostatnio się obraził na moją kuchnię i nie chce jeść tego, co mu ugotuję. Zrobiliśmy zapas słoiczkaów, ale mam nadzieję, że szybko mu się znudzą. Choć z drugiej strony, nie jest źle, bo mam mniej pracy;-):-D.

Witam dziewczyny :-) jestem nowa mu syn Oliwierek jada przewaznie obiedki ze słoikow,deserki mieszam z biszkoptami,lub owoc,kaszki smakowe,i teraz chyba dam mu kisiel bo widze ze polecacie.Pozdrawiam :-) :-)

reklama
Dziewczynki pewnie pisałyście, ale nie mogę znaleźć. Przechowujecie jakoś własne zupki na dłuższy okres naprzód?
Ja na razie robię na 2-3 dni i po prostu w lodówce sobie stoją, ale przydałoby się nagotować np w weekend raz a porządnie i jakoś przechować. Mrożenie? Pasteryzowanie? Please o radę.

Do góry