reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

A Ingunia na wyjeździe zjadła drożdżówkę z drzemem:tak: . Pierwszy raz w życiu.
Bałam się troszkę, że może będą jakieś problemy, bo ona jest skazowcem a w drożdżówce pewnie znajdzie się trochę mleka krowiego, ale nic się nie stało:tak: .

Poza tym wprowadzam jej pomału kluski i nawet dosyć chętnie je - tylko malutko.

A jajecznicę też sprawdzę - a nuż jej posmakuje:-) .

reklama
Victorowi też jajecznica smakowała i nic nie było po niej.Tylko niezabardzo z chlebkiem chciał ją jeść skubaniec samą wcinał.

No i zrobiłam wczoraj jajecznicę z jednego jajka bez tłuszczu. Ale, że mam w domu małą cholerę, to musiałam jej pierwszą łyżeczkę dać na siłę:wściekła/y: . A wrzeszczała jakby ją kto ze skóry obdzierał.

No i jak tylko poczuła jajko na języku to momentalnie się uspokoiła i ŻEŻARŁA wszystko:-D :-D :-D .

Zjadłaby jeszcze ale stwierdziłam, że to by już była przesada.

Lekarka powiedziała, żeby zacząć wprowadzać mleko krowie, ale powoli.
Z tym, że zalecała poczekać ze 2 tyg, bo tyle mogą trwać jakieś objawy poszczepienne po Hibie.

A teraz tak sobie myślę, że z mod. jest mniej roboty, bo tylko zalewam przegotowaną wcześniej woda i już, a takie zwykłe, to trzeba pilnować.
No ale dużo tańsze :)

Jagoda wczoraj jadła dziady vel prażuchy czyli ugotowane kartofle, ugniecione z mąka ziemniaczną.
:) I nawet jadła prawie sama widelcem ;p

reklama
No bo skoro je jakieś ciasta, biszkopty, naleśniki i inne rzeczy, które zawierają mleko krowie i nic, to nie ma sensu ją modyfikowanym karmić.
No chyba, że jest skaza białkowa, lub jej podejrzenie. wtedy do 3 roku na modzie.

Do góry