reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

no no Franciszek ładnie wcina:tak:
z tym siedzeniem w foteliku to tak nie do końca u nas sie sprawdza, kiedys siedzial ładnie a teraz wierci się, nic go nie zainteresuje, ja czasami sie zastanawiam czy z tym moim dzieckiem wszystko ok, nie pamietam żeby siedział w jednym miejscu dłużej niż minutę:tak:

reklama
Buba ale Franio cudny jakie ma wloski jak dziewczynka takie jasniutkie :-)

U nas tez Maja uciekala od stolu nawet pasy w krzeselku nie pomagaly, tak kombinowala az sie wyplatala, I nie bylo mowy o karmieniu bo przy okazji talerz na ziemi. Ale z czasem sie troche uspokoila. Teraz woli siedziec z nami przy stole na swoim malym krzeselku. Ja ja najczesciej karmie bo owszem bierze widelec czy lyzke ale po 3 kesach jej sie nudzi. Ale naszczescie juz sama sie bierze do jedzenia.
BUba ja z Maksikiem mialam tak samo co do jedzenia on sam jadle sam sobie kroil a teraz maja to calkowite przeciwienstwo :tak::tak::tak:

Buba on normalnie wcina jak moj 4 latek tylko Maksikowi jeszcze buzia sie nie zamyka :-):-):-), a znam pare dzieciaczkow w Maksika wieku co sami jeszcze nie jedza :tak:

Maarta ja tez mialam chwile zwatpienia myslac juz ze to jakies symptomy ADHD u Franka bo to male tsunami co sekunde zmienia miejsce.....znalazlam kilka metode:np pobilam z nim jedzonko ja kroilam on ukladal no i potem jak juz sie zmeczyl ;-) przygotowaniami to spokojnie wcinal swoje kanapeczki-ludziki.Wiedzial ze po obiadku ma zarezerwowane pol godzinnki zabawy z mama.No i teraz siedzi nawet na krzesle sam i nie probuje odejsc od stolu dopoki nie skonczy.
uczylam go tak od 7-mca.Robilismy razem kaszke itp.
Woloszki Blondas sie zrobil po grecjii normalnie taki maly serfer ;-) tatus przebolec nie moze ze blondyna ma syna.....:-p

BUBA Franciszek to je jak profesjonalista.
Moja Dominika też sam je ale jak nie może widelcem czy łyżką to pomaga sobie lewą rączką jeść i się jakoś najada.
A blondasek z Franka jest śliczny.
Moja Dominika też jest blondyneczką i kręcą się jej włoski jak się spoci.
Ale u mnie jest po kim aby była blondyneczką Maciek ma jasne włosy a od słońca to ma aż białe.

Buba - ja ja Ci zazdroszczę:tak::tak::tak:

Tym bardziej, że Inguch cofnął się całkowicie - nie je nic poza butlą z nutramigenem a od dwóch dni to i na butelkę czasem ciężko ją namówić. Chyba znowu jest na coś uczulona bo mi wymiotuje co drugi dzień po jedzeniu i kupki jakieś dziwne.

Tylko mam problem, bo ona nie je nic nowego więc chyba musiala się na coś uczulić - odstawiam jej od dzisiaj wszystko (czyli paluszki, suchą bułkę i deserki dodawane do nutramigenu) oprócz kleiku z nutramigenem i śliwkami i zobaczymy czy będzie poprawa. Jak nie to się chyba załamię:-(

reklama
Buba, Franek zmienil sie nie do poznania!! Normalnie jak zobaczylam fotki zastanawialam sie ktorej to dzieciaczek, dopiero pozniej zobaczylam Twoj nick ;-):tak:
Rzeczywiscie slicznie nauczylas go jesc!
Ja jestem zdania, ze co dziecko to ma inny temperament i niestety nie kazdego da sie tak szybciutko okielznac ;-)

Wczoraj dalam malej kanapki. Mleko przez slomke niestety bylo bleeee, przez butle zreszta tez, ale troche pogryzla tego chlebka. Po 3h zaserwowalam jej przez sen butle z kasze (co by przespac nocke spokojnie ;-)), ale i tak po 5 rano musialam jej robic kolejna butle bo nic nie skutkowalo :-(

Do góry