reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Fakt sudokrem ma wlasciwosci wysuszajace ale moze tez zawiera skladniki ktore pomagaja w leczeniu problemow skornych, swoja droga ja uzywam sudokremu do pupki Lola caly czas i jest piekna, gladziudka i mimo uzywania kremu ponad rok wcale nie sucha.

Karolkaz- w takim razie mozemy pewnie tez uznac za normalne np. psucie sie zebow wielu dzieciom w jednym wieku, albo wystepowanie np. raka szyjki macicy u kobiet, czy czegokolwiek innego.
Albo tego, ze w wielu krajach wiekszosc nastolatkow jest otyla.

W sumie fakt- wielu ludzi traktuje nadwage badz otylosc w pewnym wieku (np. u kobiet po 40tce albo 50tce) za normalne i naturalne zjawisko.

To przeciez nawet tradzik mlodzienczy, mimo ze masowy (ale tylko w pewnych kulturach), tez nie jest uznany za norme, tylko za objaw zlego funkcjonowania organizmu badz niedoborow.

Zastanawiam się czy przemądrzałość tez jest masową chorobą czy dotyczy jenostek wybranych...hehehehe;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Weźmy przykład 3dniówki to też masowe...poza tym cywilizacja i szkodliwość tego co uzywamy ...środków chemicznych leków ...które wyrzuca się na zwykły śmietnik a nie utylizuje w specjalnych miejscach...poza tym gdyby każda osoba która tak zaciekle poucza innych ..przestrzegała segregacji śmieci i zatruwania atmosfery to byłoby lepiej...a próchnica ...jest dziedziczna.. przykro mi...rak i inne choroby także...aczkolwiek wpływa na to pogarszające się środowisko....także....

A nagorsze są nawozy sztuczne...to jest zgubne dla naszej cywilizacji i wszystko pakowane w puszkach i w papierkach

Aniu M- dam Ci rade jeśli pozwolisz....nie czepiaj się innych bo sama w siebie tym za przeproszeniem jadem uderzasz......uśmiechaj się więcej i myśl pozytywnie ...zobaczysz takie nastawienie jest w stanie zdziałać cuda....:tak: :tak: będziesz wtedy szcześliwsza i bedzie Ci lżej.....:tak: :tak: :tak: :tak:życząc wszystkiego najlepszego z okazji świąt pozdrawiam Cię serdecznie.

co do tej plamki suchej u nas to na bank nie była to alergia - bo nic nowego dawno nie wprowadzałam ani z jedzenia ani z kosmetyków - a wręcz niektóre rzeczy jedzeniowe wycofywałam z diety Kuby bo po antybiotykach miał luźniejsze kupki i starałam dawać mu jedzonko lekkie łatwe i przyjemne ;-) a plamka u nas ładnie znikneła po kremie oilatum - chyba, że to nie to samo i są różne plamki?

i u nas plamka sucha pod brodą - ale ja obstawiam ślinienie się, bo prawie bezustannie mu pod tą brodą wisi kropelka, niezależnie od tego ile razy wycieram:-D

pozdrawiam serdecznie i świątecznie wszystkie mamusie i ich rodzinki :happy:
radosnych świąt!

Oj Karolkaz -nieladnie. :sick::confused: Przede wszystkim ja na poczatku dalam sygnal, ze nie przekonuja mnie pewni lekarze - a ty od razu na mnie wsiadlas. A teraz to juz na calego pojechalas. "Przemadrzala, jadem uderzam... "Czy to nie ty czasem tak zaciekle walczylas o to zeby tu milutko i slodziutko bylo na forum ??? Czy ja kogos tak nazywam ?? Kto tu sie gorzej zachowuje- ja czy ty ???

A tak w ogole-co ty o mnie wiesz, Karolko? dlaczego suponujesz, ze nie segreguje smieci ?:baffled::baffled::baffled:

Co do dziedzicznosci prochnicy i raka- nie dziedziczy sie tych chorob. Tylko sklonnosci do nich. Nawet badania na bliznietach dowodza, ze nie tylko geny sa odpowiedzialne za zapadalnosc na te choroby(akurat z tej dziedziny zdarzalo mi sie tlumaczyc teksty medyczne, wiec cos niecos na ten temat wiem). Cale szczescie, bo w innym przypadku zbrodnia moznaby nazwac decydowanie sie na posiadanie dzieci przez osoby chorujace na rozne choroby.

Lubie dyskutowac, to fakt. (zreszta nie wiem co w tym zlego). Z natury rowniez jestem dosyc nieufna i nie wierze slepo tzw. autorytetom, najpierw wole sprawdzic w 10 zrodlach zanim sie do czegos przekonam. Jesli ktos poda mi racjonalne argumenty obalajace moja teze, to zmieniam zdanie i przyznaje racje rozmowcy. Ale argumenty musza byc racjonalne, a nie takie ze jakas pani doktor tak sobie powie ze cos wg niej jest norma. Bo niestety inny pan czy pani doktor powie cos innego i komu wtedy wierzyc? Argumentem sa wyniki badan.
Taka nieufnosc jednych meczy, ale w ogole to jest przydatna, bo tylko dzieki docielkiwosci mozliwy jest postep.

Nie musisz ze mna dyskutowac Karolko. Ale nie powinnas mnie obrazac. Zwlaszcza, ze na dobra sprawe nic o mnie nie wiesz.

reklama
Aniu M - Kobieto czytaj uważniej posty...i spróbuj czasami zastosować.coś do siebie.....nikt Cie nie obraził :tak: :tak: :tak:

Boże czy Ty przyjmujesz poglądy innych do wiadomości????
Nie da się z Tobą dyskutować...bo Ty nie rozumiesz co się do Ciebie mówi....z żalem to stwierdzam....

Na końcu mego posta pozdrowiłam Cie i złożyłam zyczenia świąteczne...więc nie obraziłam

Jesli juz kogoś pouczasz ...może przyjżyj się najpierw sobie....może warto coś w sobie zmienic i wtedy będzie milej Ci życ

Poza tym skoro Ty tyle wiesz o medycynie...kurcze to Ty Nagrode Nobla za swe odkrycia powinnaś dostać....;-) ;-) ;-)

Skończ prosze z Tym dydaktycznym tonem ....spróbuj zmienić siebie zmienisz i życie.........

Dla mnie to brak komentarza....co do jadu Twoje posty są nim wręcz przepełnione....:tak: :tak: :tak: :tak:

Do góry