reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do pracy - żłobek, niania czy babcia?

Dziewuchy ależ ja Wam tych żłobków zazdraszczam... Jak Wy to zrobiłyscie że dzieci tam chodzą? Mam na myśli państwowe... Bo ja jajo zniose chyba :/ Podanie złozyliśmy jak młody miał miesiąc, dzwonimy co miesiąc sie przypominac i jest nadal na rezerwowej... Uparlismy sie na państwowy bo po pierwsze krok od domu, po drugie wiem ze kobitki musza mieć wykształcenie odpowiednie a nie byc np studentkami, no i doświadczenie mają spore a nad żłobkami jest kontrola, ale to jest paranoja jakaś i juz mi rózne pomysły do głowy przychodzą... Miało być miejsce w styczniu, wczoraj byłam i dupa blada. A on sie tak garnie do dzieci że żal mi tego zaprzepaścić, chodzimy do klubu maluszka w galerii na 2 godziny żeby sie pobawił ale ile mozna. I jak teraz słucham od znajomych i tu czytam co dzieci robią, te wszystkie malowanki, zabawy, mikołajki itp to żal mi że my w tym nie uczestniczymy i za pierone nie wiem jak ten temat ugryźć. Tzn jeden pomysł mam, ale...

reklama
Lolisza to radze pośpieszć z pomysłem ponieważ masz czas do końca grudnia ponieważ od stycznia wchodza nowe zasady przyjmowania i stare listy przepadają. Nie ma znaczenia że ktos był pierwszy na rezerwowej.

Dawidowe a te zmiany to nie tylko w Warszawie?
a tak w ogóle to w takim razie mój plan ze żłobkiem też na pewno upadnie, trudno

Onesmile uważam że Pawłowi ten okres przejdzie, Oliwia też się tak zachowywała, poza tym teraz i tak jest strasznie za mną i cały czas przy mnie...
Lolisza my też się dostaliśmy z listy rezerwowej, nasza mieścina jest mała ale miejsc w żłobku niestety też brakuje.

a ja zapisalam Patryka jak byłam jeszcze w ciązy i do tej pory jesteśmy na liście rezerwowej, zapisani jesteśmy do dwóch,
dawidowe co to za nowe zasady beda?

Natolin przeszło 500 zł jak dziecko chodzi te 21 dni w miesiącu.

Marrgerita wiec co ja nie wiem musisz poczytać na stronach żłobków

No to złapałam lekka schize ale poszperałam i wstępnie widze, że wspomniana zmiana dotyczy tylko warszawy i rekrutacja do tamtejszych żłobków będzie wyglądała podobnie jak do przedszkoli, szczegółowe info o nowym naborze są tu http://www.zlobki.waw.pl/rekrutacja2012/regulamin_rek.pdf
ale żeby sie upewnić napisze email do dyrektorki naszego mam nadzieje przyszłego żłobka i zobaczymy.
A u nas państwowy żłobek kosztuje 199 zł i max opłata za wyzywienie 150 zł i za każdą kolejną rozpoczetą godzine od nowego roku bedzie + 20 zł

reklama
Lolisza, a którzy jesteście na liście? Tylko do jednego żłobka Franka zapisałaś? Ja trochę zaspałam z zapisem, ale wstępnie nie zakładałam, że Hankę poślę, ale w żłobkach mówią, że być może mamy szanse na wrzesień:) Ja będę raczej Hanię posyłać do klubu malucha. Zazdroszczę, że Franuś tak lgnie do dzieci. Hania jest raczej nieśmiała, tj. interesuje się, pokazuje, macha, ale wszystko w bezpiecznej odległości. Już się boję, co to będzie, jak to tego klubu pójdzie...

Do góry