devi
Fanka BB :)
Dziś w radiu mówili ze Dyrekcyjna już sie pakuje na Borowska i faktycznie na przelomie marca/kwietnia maja juz tam funkcjonowac
A czy ktora wie czy do tego szpitala (bo to jest oddzial kliniczny) mozna przyjasc na porod "z ulicy" jak do innych szpitali? czy tam przyjmuja tylko trudniejsze przypadki?? I czy jezeli kazda moze tam rodzic to czy na dyrekcyjnej mozna było miec swoja polozna??
A czy ktora wie czy do tego szpitala (bo to jest oddzial kliniczny) mozna przyjasc na porod "z ulicy" jak do innych szpitali? czy tam przyjmuja tylko trudniejsze przypadki?? I czy jezeli kazda moze tam rodzic to czy na dyrekcyjnej mozna było miec swoja polozna??

Słyszałam też o zakażeniach maluszków na Dyrekcyjnej, ale jak się teraz przeniosą do nowiutkiego budynku to ryzyko jest dużo mniejsze. Nie mogę znaleźć nigdzie oficjalnej strony od kiedy będzie działać porodówka na Borowskiej, czy są opłaty "cegiełki" za poród rodzinny. Czy trzeba mieć zgodę lekarza ze szpitala (tego wymagają na Brochowie, choć nie wiem po co bo nikt tego nie sprawdza). Jakbyscie coś więcej wiedziały to napiszcie. :-)