reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

kaluska haha to widze ladnie wykwalifikowane pielegniarki..

Ja nie mam gondoli... wiec biore nosidelko, fotelik samochodowy. Za pierwszym razem mialam gondole , tez blisko do domu, i wygodnie bylo.

elaine :sorry2: <przytulam> ;-)

reklama
U nas na wyjście ubierają położne i nie sprawdzają czy dziecko jest odbierane w foteliku - jednak w każdym szpitalu jest inaczej.
elaine :-( przykre to co piszesz :-(
Nie płacz, kochana, o bejbiku pomyśl, jak fajnie będzie, jak już go będziesz miała,a o nich nie myśl, bo i tak nie masz na to wpływu. Ech, przytulam

Ostatnia edycja:
ja zrobiłam 3 komplety ciuszków na wyjście :zawstydzona/y: jeden na zimny dzień, drugi na ciepły dzień białe śpioszki (gdyby jednak sie okazalo ze chłopczyk) , a trzeci - śpioszki takie piękne w kwiatuszki... muszę je ubrac małej na wyjście bo to jest miniaturka rozmiaru 56 :zawstydzona/y: to były pierwsze śpioszki jakie kupiłam i tak bardzo mi się podobały... i boję się, że jak ich nie założę od razu to mała z nich wyrośnie... a musze ją zobaczyć w nich choć raz :-D

skurcze co 5 minut mi przeszły ale wypadł za to porządny przeźroczysty co prawda ale jednak kawałek czopu. brzuch mi się stawia co jakiś czas ale nie jest źle. teraz tylko czekać :) no i czas na kolacyjkę bo głodna się zrobiłam.. od kiedy mi się brzuch obnizył apetyt mi wrócił. :happy: miłego wieczorku dziewczyny :)

Elaine nie martw sie i nie placz bo dzidziusiowi tez smutno :-( ja tez mam ciezko moj ojciec tez jest alkoholikiem do tego mieszka ze mna splakane mialam tez zycie ale teraz postanowilam sie za to wziac i przyznam ze rezultaty przynosi nie wpuscilam 2 razy do domu jak wracal pijany i teraz juz sie boi ... trzeba twardo bo inaczej bym w koncie siedziala w nerwach przekreslilam go juz w swoim zyciu i tyle ...

A co do ubranka to doloze najwyzej taka cieplejsza bluze taka sliczna dostalam i balam sie ze ubrac nie zdaze bo na metce jest do 4,5 kg a myslalam ze za ciepla jak na te dni ale moze akurat :tak: a dzidzie tez w foteliku mam zamiar zabrac tylko zastanawiam sie czy pod pupe wkladac poduche bo w sumie taki gleboki mam ten fotelik i obawiam sie ze dzidzia mi w niego "wpadnie "

Dziewczyny niestety tak to czasem w zyciu bywa, ze alkohol zatruwa życie rodziny, ale pomyślcie, ze dzidziusie najważniejsze i czuja to co my, wiec głowa do góry i usmiech na twarz!!!!!
Ja dziś się dogadałam z moja mamunią co do pomocy mi w tych trudnych dniach,do piątku jak dotrwam, to w razie kiepskich nocy tak jak dziś czy złego samopoczucia mąż zawiezie córcie do babci, a jak nie urodze jeszcze to w niedziele przyjada i pomogą az do porodu i trochę po porodzie. Nie ma to jak matka, mi sie za nią mocno tęskni, bo zachciało mi się studiowac 300km od domu i tu zostać.
No i czekam na wizytę na piątek, zobaczymy co gin powie.

Ja na wyjście mam spakowany cieniutki kaftanik i cienkie spioszki, welurkowe śpioszki, sweterek i czapeczkę, w razie co cienki kombinezonik, wszystko lezy i czeka, a w związku z tym, ze to połozna ubiera to zadecyduje, czy założyc cienkie i kombinezonik, czy grubsze i tyle.

Wiecie co, już nie moge sie doczekać jazdy na porodówkę, chce mieć już to za sobą.

reklama
Jak juz zamawiacie te daty to dorzuccie moze i moje zamowienie :-D tak ladnie wyglada data 09.09.09 :tak: w sumie wolalabym wczesniej ale inne daty mi sie tak nie podobaja a termin mam na 12 wiec moze moze ... ;-) chociaz z tymi bolami to nie wiem czy dotrwam :happy:

Do góry