reklama

Wrzesień 2009

Bluszcz...na forum Mamy z UK jest taki osobny watek. Jeszcze go nie przetrwaiłam bo sami chcemy na poczatek wyrobic dla Maluszka paszport tymczasowy. Czeka sie na niego ok miesiąca a potem bedziemy sie dowiadywac o szczególy...

reklama
Tak to jest z tymi porodami różnie, a co do pieluszki to u nas tez przykrywaja.

Ja właśnie przezywam "półorgazm", bo wysłała mi "ciocia"-córka mojej mamy matki chrzestnej paczkę z ciuszkami dla dziecka:) same oryginalne rzeczy i na dodatek mnóstwo tego, az szok, bo znamy się ledwie przez Naszą Klasę i ciocia ma ok 55lat:) myslałam, ze wysle kilka ciuszków, a tu karton w sumie dla obcej osoby!!

Dzieki dziewczyny. ;-)

A tak na marginesie moja mama wczoraj stwierdzila ze brzuch zszedl mi na dol i ze jej zdaniem urodze w ciagu dwoch tygodni. Dzisiaj w nocy pobolewalo mnie podbrzusze i krzyz takze chyba ma racje. A ja zaczynam miec wielkiego cykora:sorry2:

Hej babki
A ja mam pytanie do dziewczyn z uk. Wiem ze na pierwszy paszport mozna czekac ok 2-3 miesiecy, wiec zeby zdarzyc przed swietami trzeba go zrobic jakos zaraz po urodzeniu. Tylko gdzie i jak zrobic takiemu maluszkowi zdjecie do paszportu ?

Ja ostatnio czytalam o tych paszportach i mozna wyrobic dziecku paszport tymczasowy , nie pamietam ale chyba jest na rok i czeka sie ok 7 dni... koszty sprawa groszowa... Ten normalny to trzeba zarejestrowac dziecko w Polsce i jesli tu chce sie wyrabiac to miec akt urodzenia z PL. W ogole jak znajde te strone to Wam podrzuce..:rofl2:

wiecie to co inne kobiety odpowiadają o porodach zalezy od ich interpretacji tego co sie z nimi dzieje - ostatniosprowadziłam jedna mloda sikse na ziemie - od 17 sierpnia lezy w szpitalu termin miala na 24, ale 17 przy badaniu lekarz jej powiedzil ze ma rozwarcie na 1palec - wiec ona do mnie ze zaczyna rodzic bo ma JUŻ rozwarcie na 1 palec - byłam u niej 24 dalej ma na jeden palec powiedzialam jej ze niektrore z nas maja na 2 palce od 6 miesiaca - wiec niech nie panikuje ale laska konsekwentnie do mojej siostry z smsem ze od tygodnia rodzi:nerd::baffled::happy::szok::-D i co zrobisz - najdłuzszy poród na świecie:-D:-D:-D
wg mnie poród lekarze liczą od momentu regularnych skurczy i postepujacego rozwarcia, albo od odejscia wód, i tak jak któraś pisała jak wpadniemy na porodówke z duzym rozwarciem to w karcie bedziemy mialy wpisany czas tylko 2 okresu porodu.
a ile czasu upływa od urodzenia główki do urodzenia reszty dziecka - to zalezy moze minac 10 minut, moga minąc dwie godziny - ale na pewno nie 30 ;-)
eeee cos jeszcze chcialm napisac ale zapomniałam

Ja ostatnio czytalam o tych paszportach i mozna wyrobic dziecku paszport tymczasowy , nie pamietam ale chyba jest na rok i czeka sie ok 7 dni... koszty sprawa groszowa... Ten normalny to trzeba zarejestrowac dziecko w Polsce i jesli tu chce sie wyrabiac to miec akt urodzenia z PL. W ogole jak znajde te strone to Wam podrzuce..:rofl2:

Ja tez Princi czytalam ze czeka sie do 2 tygodni, ale moj M rozmawial z kumplami w pracy i w praktyce wyglada to nieco inaczej. Kazdy z nich czekal ponad dwa miesiace -wlasnie na ten tymczasowy . Poza tym od kilku dni probuje dodzwonic sie do ambasady i wydaje sie to byc niemozliwe ( w departamencie 'Paszporty' nikt nie odbiera). Mam tylko nadzieje ze zdarzymy wyrobic sie przed grudniem:confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry