reklama

Wrzesień 2009

Witam

Dzisiaj byłam zrobić badania krew/mocz, liczyłam na to że nie będę musiała nic płacić ale niestety okazało się że skierowanie od prywatnego ginekologa nie upoważnia do bezpłatnych badań. Całość wyniosłaby aż 80 zł :szok: ale nie zrobiłam grupy krwi bo to badanie kosztuje aż 30 zł a moze okaze się że jednak nie będę musiała go robić bo grupę krwi mam wpisaną w książeczkę zdrowia dziecka. Zapłaciłam więc 50 zł.
Mdłości męczą mnie po całych dniach, jakoś da się znieść ale jak wypiłam tą herbatkę roiboos to myślałam że fiknę tak mnie zemdliło :-D:-D:-D fuuuuj
Kupiłam 2 pary spodni ciazowych ale na razie mieszczę się w starych chociaż mam wrazenie ze sporo przytyłam.
Dziewczynki a jak u was samopoczucie - nie męczą was humorki? Mi jakoś ciągle smutno i wszystko mnie drażni :-( nawet pisać mi się nie chce, zaczyna się trzeci miesiąc a w poprzedniej ciązy właśnie trzeci miesiąc i dziewiąty przechodziłam najciężej, trzeci ze względu na rozdrażnienie a dziewiąty bo nie mogłam sie już ruszać :tak:

Witajcie

Indygo rozumiem Cie doskonale , bo u mnie tez z tym nastrojem bardzo kiepsko, tyle czekalam na dzidzie i zamiast tryskac radością to wciąż jestem bez uśmiechu i w ogóle nie mogę tego zrozumieć czemu mi tak smutno:no: Mam nadzieję ze dalej bedzie tylko lepiej:confused:

Pozdrawiam!!!

reklama
ja dzisiaj wbralam sie do scond handa i kupialm sobe spodnie wstepnie ciazowe, nie sa to co parwda jeasny, tak jak sobie myslalam,a takie 3/4 materialowe, ale maja sprytne gumeczki po bokach i nadaja sie na najblizszy czas, takze sie ucieszylam, ze tanio a sie udalo juz sie piora z zarazy :szok:
ja za wizyte z usg palce 60zl sama wizyta 40zl, wiec jak na prywatne gabinety w szczecinie to chyba tanio, ale lekarz polecony i sprawdzony. Chodze do tej ginki juz jakis czas, no ale z badaniami to samo za wszystkie trzeba placic, masz racje Anneczkaa moze i rodzinny by mi na nie skierowanie wystawil, ale szkoda ze prywatny lekarz nie daje skerowania na NFZ przeciez place skladki nie male, mozna by bylo cos zaoszczedzic,zwlaszcza ze badania krwi i moczu nie sa chyba niczym nadzwyczajnym,dziwne ale tak to widac dziala:baffled:
ladne popoludnie za oknem, poleguje grzecznie dalej zgodni z zaleceniami :tak:

hej dziewczyny, OSTATNIO NIE MIALA NASTROJU BY PISAĆ ALE czytałam systematycznie - ja za wizyte płace 60 zł z usg czy bez, za to"Specjalne genetyczne" zapłące 120 - czemu nie wiem w tym samym gabineie na tym samym sprzecie... za badania - to zalezy, raczej ide do lekarza pierwszego kontaku mowie co i jak i daje skierowanie na badania i robie je na nfz - ale jak robi klopoty to place - co zrobić....
byłam u endokrynologa, zapisał mi jod od 12 tygodnia i orzekła ze mam niedoczynnosć tarczycy któa najprawdopodobniej była przyczyna dwóch poronien.biore euthyrox 50.od 4 tygodnia ciazy i teraz jest ok. czy któraś zwas brała jod?
calineczka 76 odezwij sie co u ciebie - trzymam kciuki...:happy:
co do spodni to hmmm jakos sie ciasnawo zrobiło:zawstydzona/y: jestem nadal na L4 wiec po domu pomykam w dresikach, ale jak trzeba gdzies wyjsc to... przestałm sie meczyc i przeprosiłam sie z ciążówkami, które mam po młodszej siostrze:rofl2:
I jeszcze jedno dziewczyny czy kóaś z Was też nie moze sobie umyć porządnie zębów z powodów mdłości? mnie napina już na samą myśl o myciu zębów - jestem załamana... może któaś mi coś poradzi, proszę...

Ostatnia edycja:
tak mnie napaliłyscie na ta pepsi, ze specjalnie pojechałam do sklepu kupic...
dokupiłam do niej sledzie w oleju,bo mi sie nagle zachciało - i zjadłam ich całą mase...
rezultat jest nie za ciekawy :baffled:

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj się dowiedziałam, że orientacyjny termin mam na 29 września, więc zdaje się, że dobrze trafiłam :) Moja ginka przy pierwszej wizycie na starcie skierowała mnie na USG do szpitala, bo podejrzewała ciążę pozamaciczną, ale wszystko było ok i dzisiaj już po kolejnej wizycie byłam spokojna ;)
A tak przy okazji, to mnie też jakoś omijają mdłości, natomiast jeśli chodzi o humory i zachcianki...hmmm :):biggrin2:

a ja własnie podjadam chipsy solone i zagryzłam je lodem waniliowo-truskawkowym, którego mój mały juz nie może zmęczyc :tak: loda zjadłam, ale pozostałego wafelka juz nie strawie, wiec piesek tez mial rarytas :tak::-D:tak:

a jeszcze mi napiszcie, bo piszecie o tych ciasteczkach imbirowych, ale gdzie je zakupie, bo pytałam w 2-3 sklepach i ekspedientki były zaskoczone o co pytam :no:

Dziewczyny - dopadło mnie :szok:zjadłam całą powtarzam całą czekoladę mleczna z całymi orzechami a to sie M zdziwi ... uciął sobie drzemkę - wiem ze mial ochote na troszke czekoladki ale:zawstydzona/y: jakoś szybko sie skonczyła:zawstydzona/y: a pepsi o tak marzy mi się - śledzi w ciązy nie lubie co dziwne bo przed ciazą uwielbiałam
a tak sie cieszyłam ze w ciązy nie ciągnie mnie do słodkiego:baffled: no cóż trzeba bedzie sie plnować,,,,
hmm zjadłąm cała czekolade i mnie nie zemdliło :sorry2: ot ciąża dziwny stan:confused:

reklama
hej dziewczynki
ja rzadko sie odzywam.czasem was podczytuje
eh nie mam wciaz siły na uczestnictwo
wciaz się boje:-(
wkleilam fotki na wątku ze zdjeciami z usg
dziś kończymy 12 tygodni ciązy, suwaczek cos kłamie o 1 dzień
w środe ide do szpitala i lekarz podejmie decyzje czy operujemy torbiel,bo za cholere sie wchłonąc nie chce:-(
ryzyko poronienia niestety jest,choć lekarz twierdzi że małe,ale ja się boję...
wciaz wymiotuje..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry