reklama

Wrzesień 2009

kizi hehe to ja miała podobnie, jak byłam na drugiej z koleji wizycie to gina już mi karte założyła, skierowała na badania itp bo na 1 wyzycie dopiero był pęcherzyk ciązowy i nic nie mogła powiedzieć na temat terminu, noi ja z tego wszystkiego że mam foto USG wybiegam z gabinetu, a ginka do mnie a terminu Pani nie chce znać.... :-D ja z tego wszytskiego zapomniałam i mówie yyyy no chce :sorry2: ale plama hehehe

Mama Sówka:)
czekam na wieści od Ciebie, i mam nadzieje, ze jakieś nowe USG dostaniesz i się nam pochwalisz :tak: POWODZONKA!

Sachmecia ja nszczęście mdłości zaczęłam w 5/6 tygodniu ciąży i powiem, że do teraz czasem mnie rano dopada to uczucie, ale jakoś sobie z nim radze.
Kiedyś nam to minie... :tak:

Dziewczyny co do badania przezierności to jestem umówiona na 16 marca na dkładnie początek swojego 13 tygodnia, i tak koniecznie kazała mi ginka przyjść między 16 marca, a 23 marca i nie później ani nie wcześniej.

A dziewczyny w którym tygodniu ciąży możemy poznac przez USG płeć naszego maleństwa???

reklama
dziewczyny wielkie dzieki za odpowiedz :)))))no własnie cos mi nie pasowało bo jak byłam w sobote u lekarza to według mnie to był 8 tydz a lekarz na usg zmierzył fasolke i powiedfział ze to 9 tydz i 5 dzien wiec juz wszystko wiem!!!!dziekuje

ninonka - no oby minelo jak najpredzej bo ja juz nie daje rady ble

Rud_ka - ja sie obijalam przez 2 miesiace ( tylko dlatego ze mialam operacje), ale niestety musze wrocic do pracy zeby jakies sensowne macierzynskie dostawac, z chorobowego nawet na oplate na mieszkanie nie starczylo a pozatym juz mi nie chca dac L4 hamy jedne bo mowia co ma byc to bedzie, nie ma czegos takiego jak ciaza zagrozona, nawet jak z plamieniem wyladujesz w szpitalu to Ci powiedza zeby sobie goraca kapiel zrobic idioci.
Gdybym pracowalam w polsce to i z moimi problemasami napewno bym do pracy nie wracala, a tutaj inne realia. Z jedna wyplata bysmy sobie nie dali rady wiec wracam do pracy i zobaczymy jak to wszytsko sie potoczy. Naszczescie mam wyrozumiala szefowa i bede sie obijac w pracy jak sie da :D

Jak macie dziewczyny sily na prace to warto prcowac jak najduzej, czlowiek nie siedzi sam w domu i nie nudzi sie i nie zamrtwia z byle powodu takie moje zdanie.

Ale jesli masz prblem z praca ze stresujaca, albo ze zle sie czujesz jak masz okazje bierz L4 i wypoczywaj bo dla dzidzi najwazniejsza jest jej mamusia i wazne zeby byla zadowolona i pelna radosci :-D

Ide cos zjesci bo mnie mdlic zaczyna do milego wrzesnioweczki

Witam objedzona :-D
U mnie brzuszek już widoczny :tak: Do niedawna raczej popołudniu, ale teraz już od samego rana :rofl2:
Rudka mnie w ósmym tyg. zmogło przeziębienie, potem dochodziłam do siebie, a teraz boje się wirusów i chyba nie wrócę już do pracy, a jeżeli - to na kilka tyg. :zawstydzona/y: Ale czuję się nieźle i gdyby nie choróbsko pracowałabym, tak jak ostatnio do końca czwartego miesiąca. Takie miałam plany :sorry2:
ninonka płeć pewnie lepiej widać tak koło USG połówkowego. Ale to zależy, jak się dzidzia ustawi. Ostatnio dowiedziałam się dopiero w 30 tyg., a tym razem gin już zaryzykowała stwierdzenie, że wg niej chłopiec. Ale w takiej młodej ciąży łatwo o pomyłki.
kizi witam nową wrześniową mamę :-)
Witam Jak jest z tym porodem , czy naprawde poród w drugiej ciąży jest krótszy i łatwiejszy niż w pierwszej ciązy? Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
Z tego co poczytałam to jest to reguła, od której czasami zdarzają się wyjątki ;-):-D Czyli zazwyczaj tak, ale przecież każdy poród jest inny, więc gwarancji nie ma.
A Mama Sówka właśnie za chwilę na USG wchodzi :-D

Dziewczyny, czy Wy pracujecie czy darowałyście sobie prace?
Ja pracuje i mam zamiar pracowac jak najdluzej :) W pierwszej ciazy czulam sie swietnie przez caly okres jej trwania, jesli w tej czuc bede sie tak samo to planuje pracowac do konca lipca :) Uwazam ze praca z ludzmi to znacznie lepszy relax psychiczny dla przyszlych mam niz siedzenie w domu i glowienie sie co to bedzie.. Zreszta zawsze jak mam wlone czuje sie strasznie senna.. i najchetniej przespalabym caly dzien, natomiast kiedy ide do pracy, nie wiem skad mam tyle energii.. :) Poki moge, pracuje :) W domu sie jeszce nasiedze...
Pozdrawiam wrzesnioweczki ;)

empolan dzięki za odp. No właśnie łatwo o pomyłki, tak się zastanawiam gdzie mogła bym pójśc na USG 3d w mojej miejscowości, ale chyba spytam się poprostu swojej ginki, tam chyba było by nieco więcej widać :-) i czuje że będę musiała jechać do Wrocławia conajmniej na takie USG.

Mama Sówka chyba od 18 jej lekarz miał dopiero przyjmować, ale oby jej się udało i już by wchodziła do gabinetu, ale ja już bym chciała zobaczyć soje kochane maleństwo, a do 16 marca jeszcze tyle czasu.... :-(

Alex91 dzięki za odp. No właśnie bo jak lekarz powie że na 100% mamy chłopca, a później urodzi się dziewucha i co wszystkie ubranka niebieskie :rofl2: hehehe, ja już bym chciała znac płeć mojego maleństwa, bo przecież tyle fajnych ciuszków spotykam na codzień, ale nie kupie przecież różowego sweterka w kwiatuszki jak będzie chłopak :-D
Jak dla mnie dzidzia ma być zdrowa a czy ch czy dz to nie ważne, tylko tyle, że dla dziewczynki mamy imie a dla chłopca ciężko się zastanawiamy...

Kroptusia pokarz swój aktualny brzusio, bo jak pamiętam ostatnio to miałaś taki prawdziwie ciążowy i ciekawa jestem jak tam aktualnie wyglądasz :-)
Piszesz że czujesz ruchy swojego maleństwa powiedz mi czy one są wyczuwalne po środku czy z któreś strony brzuszka i to na wysokości pępka wyczówasz czy wyżej?????????

Rud_ka ja jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej i nie miała bym czasu siły i nerwów na prace jeszcze, ale naszczęście mąż pracuje i jakoś ciężko ale dajemy rade.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja od 4 mc w pierwszej ciazy do dnia porodu chodzilam z chlopcem, tak mi wyszlo na usg :) A po urodzeniu okazalo sie ze to dziewczynka.. niebieskie ubranka, kocyk, smoczek... Chyba jednak lepiej dla dziewczynki tak na niebiesko niz odwrotnie :)

reklama
Rud-ka ja jestem w 12 tygodniu, a od 13 dostaje juz zwolnienie do końca ciązy. Też miałam planu, aby pracowac do 7 miesiaca, ale lekarz widzi zagrozenie, wiec bede odpoczywać. Nie przeraza mnie to bo przynajmniej zamist babcia, mama bedzie z synkiem do września.
Witam!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry