• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

Widzę,że coraz więcej nas z terminem usg na 16 marca :-) Zastanawiam sie czy juz teraz bedzie przez brzuszek,czy jeszcze dowciapnie. Mi tez sie zachciewa jogurtow, mleka, czekolady, serkow topionych...i niestety odkrylam, ze nie moge patrzec na tunczyka .:baffled:

reklama
witam wtorkowo :tak: ... Qurcze gdzie wy macie to wiosenne słoneczko ...... u nas fakt faktem nie jest szaro i ponuro, ale słoneczka troszke brakuje...... :baffled:

oj i zazdroszcze Wam juz tych 12 tygodni i braku mdłości, ja mam nadzieje,że jeszcze moje 3 tygodnie i moje mdłości też odejda w niepamięć ..... :tak:a kolejną wizytę u G mam 23 marca i tez już dostałam skierowanie na pierwsze badania, które mam zrobić ok tygodnia wcześniej .....:tak:

jeszcze nieskromnie się pochwalę, ale w końcu za 4 podejściem zaliczyłam egzamin na prawko :tak: już nie straszne będą mi wyprawy z małym w niepogodę jak będzie można skorzystac z autka :tak::-D:tak:

pozdrawiam i miłego :rofl2:

Witam
Mam nadzieje ze znajdzie sie wsrod Was jeszcze jedno miejsce ;o)
Moj gin skrocil moje meczarnia oczekiwania o ...prawie 2 tygodnie (hura!!!) i z 4.10 wpadam na 22.09.
Pozdrawiam Was serdecznie

jarzebinka gratuluję :-)

dziewczyny, cierpliwości, jeszcze trochę i będzie po mdłościach, zgaga się za to zacznie :-)

ja już się nie moge doczekać wizyty w przyszły poniedziałek... 16 tc się zacznie, może będzie widać płeć? a tymczasem Okruch fika :D

takie mam zachcianki, że mówię Wam dziewczyny, nie wyrabiam... wczoraj w nocy dżemu mi się zachciało. kupiłam dziś rano w drodze do pracy, otworzyłam, zjadłam łyżkę... po czym stwierdziłam, że KONIECZNIE, nie dżem tylko powideł śliwkowych mi się chce! no i myk myk znów do sklepu... przy okazji świeże kiszone ogórki dostałam :-p

co do badań - HBs to WZW typu B, jak jest 0,00 lub ujemny to bardzo w porządku :tak: WR to w zasadzie do porodu jest potrzebne, niektórzy robią na początku, ale wystaczy jak badanie będzie zrobione w 7-8 miesiącu.

LorenB i wszystkie nowe mamy witajcie :-)

LorenB witamy :-) Zawsze to raźniej wiedzieć,że czeka się "tylko" do września,a nie do października; to tak optycznie skraca czas oczekiwania,nawet jeśli tylko o 2 tygodnie ;-)
Współczuję wam mdłości i innych dolegliwości, mnie osobiście w ogóle to nie dotknęło,więc nie mogę się łączyć z wami w cierpieniu. Ale z tego co wiem,to już końcówka i powinno być wam lepiej.:-)
U nas też już dzisiaj słoneczka nie ma :-( i humorek od razu gorszy, ale ponieważ mój m zrobił mi dzisiaj pyszne śniadanie (oczekując oczywiście w zamian za to odpowiedniego rewanżu ;-)), to nie mogę narzekać. Nie mogę się doczekać wiosny....i truskawek!!!!!! :-D

Witam,
Dzisiak obudzilo mnie sloneczko, ktore zagldalo mi przez okno dachowe prosto do lozeczka, wstalam pokrecilam sie i sie szaro zrobilo.. no ale chociaz pobudka byla wiosenna:-)
Dzisiaj czeka mnie wyprawa z dobra nowina po babcich mojego M, bo jeszcze im nie mowilismy, czekalismy az M wroci ze statku i groszek nam podrosnie ;-)
Renifer _24 ja rowniez uwazam ze juz czas przeprowadzic sie na watek zamkniety :tak:
jarzebinka gratuluje prawka!!! napewno wiele Ci to ulatwi :tak:
naftanalek cierliwosci jeszcze troche i i ciebie opuszcza te okropnoci, my wg giny konczymy 12 tydzien, chociaz na suwaczku jest troche inaczej, ale rzczywiscie mdli mni coraz mniej :tak:
Witam nowe wrzesniowki!!!
aaa chcialm sie jeszc pochwialic, ze kupilismy wczoraj z M pierwsze body i skarpciatka dla naszego bejbika :-) unisex, ale starpetki takie hmm marynistyczne, bo sa z misiami w zagloweczkach hehe

Witam wtorkowo i deszczowo (przynajmnie u mnie )

Jarzebinka gratuluje zdanego egz.na prawko. Ja też zaliczyłam za 4 razem :).

LorenB - witam!
Pozostałe nowe wrześniowe mamusie również.:)

Ja już po jednym stresie (na komisji lekarskiej poszła szybko i sprawnie- -bez jakiegoś czepialstwa, teraz tylko czekam na decyzje) a jutro kolejny. Nie wiem czego mam się spodziewać na kolejnej wizycie u G. No ale staram sie o tym nie myśleć. Zrobiłam spis rzeczy o które chce zapytać i mam nadzieję, że jakoś pójdzie :)>Mam nadzieję, że już jutro będę mogła wkleić moje zdjecie z USG :-).

Czy wy też tak macie że jak jesteście w pracy to myślicie sobie jak fajnie byłoby posiedzieć w domku?....albo ta pogoda tak na mnie działa, albo mam takiego strasznego lenia, że nic mi sie nie chce.:sorry2:.

Mdłości mnie również przeszły :happy:.
Tylko niestety zapachy nadal mi przeszkadzają.:no:

Miłego dnia życzę

Dziewczyny mam pytanie..
Czy stosujecie juz jakies preparaty spacjalne do pielegnacji mamusiowego cialka?
Z tego co czytalam wiekszosc powinno sie stosowac od 3 miesiaca..
Ja narazie tylko pod prysznicem uzywam masujacej gabki, zeby poorawic krazenie i napiecie skory(mama mowi ze to zapobiega rozstepom :baffled: ) i pokapieli balsam nawilzajacy, ale mysle sobie ze moze czas na cos bardziej odpowiedniaego ( zwlaszcza ze obecny balsam na sie ku koncowi )
I tak widziam jekies w rozsadnej cenie preparaty perfecta mama, jakas mustella czy cos takiego koszmarnie droga czytalam:-( no a mojej znajomem babka w super pharmie polecila oliwke dla mam penatena w zelu super podobno na mokra skore...
Wybor rozumiem jest spory..
Co polecacie?? czyego uzywacie?? czy 12 tydzien to dobry czas by z tym wystarowac??
Prosze o wskazowki..

reklama
jeszcze nieskromnie się pochwalę, ale w końcu za 4 podejściem zaliczyłam egzamin na prawko :tak: już nie straszne będą mi wyprawy z małym w niepogodę jak będzie można skorzystac z autka :tak::-D:tak:

pozdrawiam i miłego :rofl2:

Ogromne gratulacje:tak::tak::tak::tak::-):-)

Nie mogę się doczekać wiosny....i truskawek!!!!!! :-D
ttaaaaaa napisałaś i znowu mi się przypomniało...no zwariować można
Oddam górę złota za pyszne letni truskawki z ogródka:-D:-D:-D:-D:tak:
karotka ...jak patrzę na Twój avatorek to wzmaga mi sie produkcja śliny

Reniferku..myślę że to czas najwyższy. Fakt. dobrze jest przeglądnąć liste i umieścić tam tylko te dziewczyny które się tu udzielają. Reszta zawsze może dołączyc jak z Nami dłużej popisze:-):tak::tak:
proponuję przenieść watek ze zdjęciami brzuszkowymi no i może jeszcze z USG
Co wy na to??

Ach No i jak tam po lekarzu??

pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry