reklama

Wrzesień 2009

Kroptusia 3mam kciuki !!!

Ja sama - wstyd sie przyznac .:o( - naleze do tych co to maja klopoty z rzuceniem palenia :o( - Kazda wizyte u gin przezywam ze skurczem serca ale poki co wszystko jest niby jak nalezy.
Wg gina codzienny stres i ten wywolany zmuszaniem sie do rzucenia jest niby gorszy...
Poki co udalo mi sie ograniczyc o 50 % ...

Indygo - @ 16.12 ;o)

Pozdrowionka

reklama
Kroptusia ...jestesmy z Toba , pamietaj o tym , daj znac i ja takze trzymam kciuki

Ja takze jestem za watkiem zamknietym :tak:
Renifer24 - ciesze sie ze masz dobre wiadomosci ,
Co do pielegnacji brzuszka to ja na moje cialko uzywam Cocoa Butter na rozstepy wlasnie dla kobiet w ciazy, nie wiem czy to dzieki moim genom czy to zasluga tego kremu ale po moich dzieciaczkach nie mam ani jednego rozstepu wiec teraz tez stosuje ten kremik , po oliwkach moja skora reaguje dziwnie - robi sie sucha i zluszcza sie
Witam wszystkie nowe wrzesnioweczki
A teraz zmykam na sniadanie , wyprawilam moje maluch do szkoly wiec mam chwile dla siebie :blink:

Korpusia ja również trzymam kciuki za Ciebie i dzieciątko

Co do kosmetyków pielęgnacyjnych, to od miesiąca używam narazie tylko raz dziennie, ale za jakiś miesiąc zamierzam dwa razy dziennie smarować się. Jak będe w Polsce to kupię coś specjalnie dla kobiet w ciąży, ale jak narazie używam takich kosmetyków jak przed ciążą, czyli anticellilit krem garniera smaruję nogi i pupę, na cycuchy krem pielęgnacyjny, i kupiłam oliwkę na brzusio. Dodatkowo pod prysznicem masuję się specjalną rękawicą i kończę kompiel polewając się chłodną i ciepłą wodą na zmiane. Zamierzam również troszkę pojeździć na rowerze stacjonarnym i jak się ociepli chociaż raz w tygodniu zaliczyć godzinkę na basenie.

Kroptusia trzymam kciuki !!

Właśnie wróciłam z USG genetycznego ... w sumie nie wiem czy ono było genetyczne czy nie ... dla mnie wyglądało jak zwykłe usg ... miałam je robione dopochwowo ... niestety ...
Lekarz na moje pytanie związane z chorobami genetycznymi powiedział że wszystko wygląda w porządku ... ale żeby mieć 100% pewności trzeba od dzidziusia coś tam coś pobrać ( nie zamierzam tego robić ). Czy wy po USG genetycznym dostałyście jakąś kartkę z pomiarami czy coś ?? bo ja nic i nie wiem czy on tą odpowiedź na moje pytanie wziął z głowy czy coś sprawdzał .... hehe
Termin przesunął mi się na 10 września :-) mój Skarb ma 6,5 cm ... płakałam jak dziecko jak widziałam moją Niunię leżącą na kolankach :-D wg. usg to 12 w 5 d :-)

Poczytałam wszystkie zaległe posty uff ale się uzbierało
najbardziej uderzył mnie post od Kroptusi:szok:
napisz co sie stało jak można temu zaradzic?
również mocno trzymam za Ciebie kciuki i jak tylko bedziesz miala siłę i ochotę to napisz co jest grane. Może to znowu fałszywy alarm:wściekła/y:

Witajcie dziewczyny, ja dziś poszalałam bo rano o 7:00 wstałam później położyłam się około 9:00 znów i tak do 13:00 ciągłam - aż wstyd :zawstydzona/y: ale tak mocno spałam że hej.
Naskrobałyście tych pościków dziś że hoho! Ale nadrobie je dziś wieczorkiem.
Tylko KROPTUSIA mnie zmartwiła!!!!!!!!!!:-(:-(:-( Nie wiadomo co się dzieje :-(:-(:-(

Kroptusiaodezwij się do nas!!! Co się dzieje????? Aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam Twojego posta!

Właśnie dziewczyny, jak to jest z tym przeciąganiem, to moze zaszkodzic? bo ja codziennie rano tez sie wyciągam:confused:
Wiecie co dziewczyny ja też tak mam i to rano, nierz w noc i tak nieraz się właśnie zastanawiam nad tym co wy....

Kroptusiu, ja również trzymam mocno kciukasy żeby wszystko ok było.
Co do wątku zamkniętego- to jestem jak najbardziej za. Też bym chętnie wstawiła fotkę z usg, ale jakoś na ogólnym nie mam zaufania.
A poza tym moja mama zadeklarowała się, że chce kupić wózek dla wnuczka :-p Bo jestem jedynaczką i 1 wnuczek nie będzie w byle czym jeździł :-p Dobrze, że chociaż moi rodzice pomogą, bo na teściów to liczyć nie mogłabym nigdy. No, ale to już całkiem inna bajka...

reklama
Elunia1609 ciesze się, że wszystko w porządku. Jeśli chodzi o badanie NT to lekarz może dac Ci np zdjecie z usg ze zmierzonym wymiarem, ale nie musi, nie dokumentuje się tego wyniku zazwyczaj, chyba, że ktoś idzie gdzieś na zlecenie robić, to wtedy może? a to 100% i pobieranie od dzidziusia to aminopunkcja, obciążona ryzykiem dla dziecka niestety, wykonuje się ją jak badanie NT i wyniki testu PAAPa są powyżej norm i pewnie jeszcze u matek z tzw grupy wysokiego ryzyka.

Kroptusia, odezwij się kobieto!
kurczę aż stresa dostałam :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry