reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

alescie nasmarowały!!
Kroptusia kochana przestraszyłaś nas okrutnie, a mnie sie wczoraj wydawało, że moja pani doktor przesadza wysyłajac mnie na dalsze l4 - twój post sprowadził mnie na ziemię - trzymaj się odpoczywaj i bądź dobrej mysli, trzymamy kciuki.
Witam wszystkie nowe wrzesniowe mamusie i gratuluję dobrych wyników badań.
Popieram prosbę o wątek zamknięty - już czas!!
dobrej nocy dziewczyny do uslyszenia jutro

reklama
Jak sie na mnie dziwnie patrzyły współlokatorki jak sobie robiłam tą wróżbę !! masakra ;) ale wyszło jasno, że chłopczyk ... i każdy mi mówi że będzie chłopczyk bo ponoć w ogóle się na twarzy nie zmieniam...Ciekawa jestem jak będzie naprawdę:) ja czuję, że to napewno chłop będzie;D

Kroptusia - slonko musi byc dobrze, wiara czyni cuda a kazda z nas wierzy i trzyma kciuki za wszystkie ciazoweczki, lez plackiem i obijaj sie na maxa, ja lezalam 2 miesiace i teraz jest juz wszytsko dobrze, dupastron mam brac do 16 tygodnia, ale wczesniej jak tylko wstawalam do kibelka to tez mnie bralo na skurcze i musialam polegiwac i brac nospe, od 2 tygodni prawie wogole skurczy, dzis i wczoraj lekkie, ale to przez powrot do pracki 8 godzin po 2 miesiacach przerwy, moj polski ginek caly czas mowi zeby sie oszczedzac na maxa i jesli jest mozliwosc zostac w domku, ale obecni lekarze w szkocji juz nie chca dalej ciagnac l4 bo mowia ze jesli dotrwalam do 12 tygodnia to juz nic zlego sie nie stanie a jesli cos zaboli to tak ma byc :dry: no coz co kraj to obyczeaj nie ma lekko ale trzeba uwierzyc ze malenstwo jest silne i ze wszytsko bedzie ok. Wiec glowa do gory i trzymam kciuki i z calego serduszka zycze ci samych dobrych wiesci musi byc dobrze.

Renireku - super ze ginka mogla okresli plec chociaz w tych 70%, teraz do malucha moze mowic ksiezniczko :-D wiedzialam ze bedzie dobrze wkoncu jestesmy wrzesnioweczki :]

Jarzembinka - gratki zdanego prawka, sama podchodzialam 5 razy wiem jaka to radosc :D szerokich i bezpiecznych drog

margaret - ja przestalam brac juz kwas foliowy dodatkowo, od poczatku ciazy i przed nia bralam juz witaminki dla ciezarnych Prentanal tylko teraz z classic przezucialam sie na complex, wielkie tablety zle sie lyka ale polecam bo zawieraja imbir na nudnosci, zurawine i miete co ulatwia trawienie, ja mialam problemy z watroba przez jakies 3 tygodnie nie moglamsobie dac rady, lecialam na zupce ryzowej i suchych kromach, jak zjadlam jogurick albo napilam sie mleka nie daj boze cos smazonego fixowalam z bolu, a dzieki tym tabletka i dziurawcowi jakos sie unormowalo.

Co do smarowania to jestem len, basamow, pierdolek w laziece pelno ale checi jakos brac. Trzeba bedzie sie zmusic niedlugo bo cialko rosnie :tak: ale obilo mi sie o uszy, znajoma stosowala najzwyklesza oliwe z oliwek, i plyny do kapieli z olejkami dla dzieci i ani jeden rozstep jej sie nie pokazal. Moze warto sprobowac? Tanio i pozywnie hihi ktoras z was slyszala o tym sposobie ??

aa no i witam nowa mamusie :)

Ale sie rozpisalam, i padam z nog 2 dzien z pracy i chcilabym juz piatek, no nic buzka wrzesnioweczki i do milego :tak: kolorowych snow i nie zapominac POZYTYWNE MYSLENIE I WIARA CZYNIA CUDA

aaaaaaaaaale sie ciesze!!!

ja tez sie cieszę i gratuluje córeczki :tak: tez bym chciała ......

A ja wlasnie wrocilam ze szpitala

dużo wypoczynku, spokoju i wypoczynku :tak: malenswto jest silne jak piszesz to poradzi sobie z przeciwnościami......... :tak:

Jarzębinko - gratuluję! Tylko teraz trzeba iść za ciosem i od razu jeździć. Ja się bałam i w rezultacie minęło parę latek i zapomniałam jak się jeździ. Acha i nie odchodź na październikowy wątek, coś czuję że urodzisz we wrześniu.

mój M juz się cieszy,że da mi autko, bo on ma motor, na którym mało jeździł i teraz będzie mógł nadrobić :tak: więc muszę jeździć od razu .... i zreszta chcę ...

a co do narodzin, to kto wie, może faktycznie wrzesień, wiec Was nie opuszczam ..... :tak:

a i też czekam za truskawkami i jagódkami ... pychotka :tak:

A mamusie "po raz drugi" jakich używałyście maści/olejków/kremów. Sprawdziły się??

ja w pierwszej ciąży uzywałam zwykłych balsamów i oliwki dla dzieci, teraz tez na razie używam tylko oliwki ..... :tak:

Dziewczyny glupie pytanie ale pomozcie bo jestem nowa i nie wiem jak sie wkleja cytat z waszymi wypowiedziami???:crazy:probowalam ale nie wychodzi:no:
Ratunkuuu!!!!!!!:confused::confused::confused::angry:

mam nadzieje,że wyjaśnienie ninonki pomoże ..... :tak:

miłych snów :tak::tak::tak:

Kroptusia jak zaczęlam nadrabiać dzisiejsze posty, to aż się zatrzesłam, jak przeczytałam twój krótki:no:
...ciesze się że wszystko ok, i trzymamy kciukasy za ciebie i groszka...
Reniferek gratuluję!!!
Dziewczyny a ja w pełni już nie pracuję. Rozliczona, pożegnana z ekipą...wróciłam niedawno do domu. Najlepsze jest to, że dziewczyny dziś dostały informację, że szykuje sie redukcja etatów w najblizszym czasie...a mnie uchronił stan błogosławiony. Czego tylko żałuję, że jak powrócę do pracy to takiej ekipy juz miec nie bedę...
Miłego wieczorku dziewczyny...idę kolacyjnkę wciągnąć...bo maluszek szleje w brzuszku z głodu...
Pozdrawiam...

Chyba będzie Dawidek zobaczymy jeszcze :-)
A co do cytatu to jak masz np moją wypowiedz to tam na końcu okna mojej wypowiedzi masz "+" dodaj cytat i możesz pozaznaczać sobie wiele cytatów różnych osób, do których chcesz udzielić odpowiedzi i wtedy na samym dole strony dajesz "odpowiedz" i wtedy przeniesie Cie do okna odpowiedzi i tam będzię tekst który zaznaczyłaś wciskając "+" i mozesz udzielić odpowiedzi co do tego cytatu.
Albo możesz poprostu wcisnąć "cytuj" obok tego "+" i odrazu odpowiadasz do jednego posta.
Mam nadzieje, że mniej więcej zrozumiale napisałam - spróbuj teraz ;-)

Dzieki wilekiee:-D

Kroptusia - wierzę, że wszystko będzie dobrze - teraz zmień tryb życia na typowo egoistyczny i uważaj na siebie i Maluszka. I głowa do góry - to prawda, że wiara czyni cuda...
Ja też już zmykam spać...jutro do pracy - jeszcze tylko zahaczę o łazienkę, żeby brzusio posmarować - a ja jak pisałam wcześniej - używam olejku migdałowego - prawdopodobnie jest skuteczny - ale okaże się w praniu... Dobranoc.
AAAA wróżbę oczywiście zrobiłam i przy wieku 26 lat - w takim wieku mam przewidziany poród - obrączka szalała zakręcając kółka - więc pewnie będzie Julia Oliwia :-)

Ostatnia edycja:
Ale tu ruch dzisiaj :)
Kroptusia bądź dobrej myśli,po prostu MUSI byc dobrze a my tu wszystkie trzymamy kciuki!
Ja w pierwszej ciąży używałam oliwki a i tak pod sam koniec mi sie pojawiły rozstępy,położna mowila ze 60% to geny a reszta systematyczne smarowanie. U mnie bylo to pierwsze,bo siostra też miała. Renifer super ze wszystko w porzadku,mi też sie marzy dziewczynka :-D

reklama
kobietki a co zażywacie na bóle głowy tylko takie porządne bóle. tak w sobotę w nocy złapał mnie ból że trzymał do poniedziałku rana tak mnie bolała że aż płakałam:-:)-:)-( to było coś strasznego apap nie pomagał bo podobno to możemy brać jak nas coś boli i nospę.

uciekam kobietki spać bo nie za dobrze się czuję :-:)-:)-(

Do góry