Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Cieszymy się razem z TOBĄ!!! Hmmm razem z WAMI!!!Co do mnie, byłam dziś na kolejnej wizycie u gina, wszystko w najlepszym porządku. Zrobił przezierność i wyszło 1,2. Więc jest ok.
Kobiecie w ciąży NIE WOLNO ODMAWIAĆ bo do domu tego, który odmawia przyjdą myszy i zjedzą mu zawartość szafy!!!!!![]()

Tak samo pomyślałam że dziś tak chwaliłyśmy te nasze forum.... a dzis tak pisalam o cudownym naszym forum a tu takie wiesci((
.Przykro mi z powodu Mamy Sówki. 
NINONKA więc tak. już Ci wszystko opisuję.
USG jest jak usg, tylko że na bardziej czułym sprzęcie. Lekarz jest w stanie sprawdzić np kość nosową (bo jej brak może sugerować zespół Downa), bada tzw przezierność karkową, bada przepływ krwi w naczyniach. I to wszystko USG na dobrym sprzęcie.
Test PAPP-A robi się z krwi. Pobierają z żyły, normalnie jak do badań. I badają prawdobodobieństwo pewnych chorób genetycznych, np zespół Downa, Edwardsa.
A i ten test robi się między 11 a 14 tygodniem ciąży. To jest tak zwany test PAPP-A podwójny. Jest jeszcze test PAPP-A potrójny i jego się wykonuje między 15 a 18 tygodniem ciąży czy jakoś tak. Ale ponoć jest mniej wiarygodny.
To tak w skrócie - jak masz jakieś pytania to śmiało.