Ja też boje się lata w ciąży i ubierania dziecka - zwłaszcza we wrześniu, październiku. Jak zmienia się pogoda to mam problem, jak siebie ubrać, a co dopiero małego ;-) Ostatnio rodziłam w listopadzie, więc było łatwiej - zanim poszliśmy na pierwszy spacer zbliżał się grudzień, więc wiedziałam, że trzeba dziecko po prostu porządnie opatulić i będzie oki.
No a upały, jak sobie wspomnę ostanie puchnięcie, ociężałość i brak energii

No nic, później będę się martwić ;-)
jedno jest pewne za późno zabrałyśmy się do roboty...

Właśnie, trzeba było myśleć wcześniej, albo trochę się wstrzymać ;-)
Akurat u nas wcześniej nie mogło być, a jak już miałam możliwość, to za wiele nie myślałam, tylko chciałam drugiego bejbika. No i udało się w pierwszym cyklu. Dopiero jak sobie termin wyliczyłam przyszło olśnienie ;-) Ale i tak nie żałuję przecież
Jowita, Renifer to jest nas więcej - mam dzieci alergików :-(
U Kamila też była silna alergia pokarmowa. Teraz po 3 latach wreszcie wychodzimy na prostą

Od kilku tygodni może od czasu do czasu zjeść kawałek czekolady. A kilka dni temu po raz pierwszy dostał jogurt. Po takim czasie zakazów aż ciężko się odnaleźć :-) No i niektóre smaki ciężko przechodzą, bo Kamil ich nie zna. Za to teraz alergia wziewna się uwidacznia :-(
Jowita napisz, jak będziesz mieć trochę czasu, coś więcej o profilaktyce alergii. Miałam zamiar zapytać naszą alergolog o to przy następnej wizycie, ale to będzie dopiero w kwietniu.
Z drugiej strony profilaktyka profilaktyką, ale nie można myśleć, że skazałaś dziecko na alergię. Przecież nawet gdyby się ściśle trzymać diety, to nie ma pewności, że alergia się nie pojawi. A mamy jedzące zakazane rzeczy rodzą dzieci bez alergii.
Fredka z przedszkolami jest różnie - u mnie w mieście przyjmowali rocznikami i Kamil, mimo, że z listopada, mógł pójść. A jak jeszcze rzeczywiście sześciolatki do szkół wyślą

, to może się w przedszkolach rozluźni.
jlo witam w gronie wrześniówek :-)
Karolina Tinetina fajny przepis, na pewno wypróbuję

Wrzuć go na wątek kulinarny, żeby się nie zgubił ;-)