reklama

Wrzesień 2009

Witam :-)
Ja dzsiaj na 17.15 do gin. Pewnie nie dowiem się za wiele, bo chyba USG nie będzie. Zdecydowałam się ciągnąć zwolnienie - po prostu teraz tak mi dobrze, że nie potrafię z tego zrezygnować :zawstydzona/y: Rozkoszuję się każdą minutą luzu :sorry2: A że gin sama mi zwolnienie doradza, to co się mam dalej zastanawiać.
Bershka, Karolina ja też chciałabym dziewczynkę i też ze strony męża sami chłopcy, w dodatku gin już mi też chłopaka wywróżyła ;-)
Bershka witaj :-) Mi lekarka nic nie wspominała o teście potrójnym.
iwona mam nadzieję, że plamienie o niczym groźnym nie świadczyło, trzymajcie się ty i twoja fasolka dzielnie
post_ptaszyna lepszego samopoczucia życzę :-)
inka nie zazdroszczę przepraw z teściową - dobrze, że umiesz walczyć o swoje, tylko szkoda twoich nerwów :-(
U mnie dzisiaj gołąbki - od teściowej :-p Moja też była wtrącalska, ale trochę jej przeszło i teraz duużo pomaga. Może i u ciebie tak będzie ;-)

reklama
-inka - i to ze jesetes zmeczona i to ze marzniesz - to calkiem normalne :o)
ja juz wprawdzie najwieksze napady zmeczenia mam za soba ale za to marzne nawet jak w kominku napale i w pokoju jest 26 stopni - to typowa anemia ciazowa ;o) no i ciagle wzrastajaca ilosc krwi w organizmie ;o) - nie masz sie czym martwic - a co do nerwow - ja w ciagu 5 sek potrafie skoczyc na 200 ;o) i zazar potem sie tak samo szybko uspokoic - to tez norma :o) uszka do gory i nie martw sie bez potrzeby ;o)

Inka ja dla teściowej tez jestem wrogiem no1 :-D mieszkałam z nią od czasu ciaży do jego roczku i szlaq mnie trafiał codziennie. Po mojej cesarce i w dniu przyjazdu mojego do szpitala zrobiła super impreze i zaprosiła rodzinę która spała na poddaszu wieć musiała pzrechodzic codziennie przez nasze piętro w domu :crazy::no::wściekła/y:
ech...alboprzykład najlepszy, jak byłam w 7 m-cu ciązy zabrakło nam wody, przyjechał beczkowóz i teściowa z tesciem krzyczą z dołu, ze mam sobie wziąść dwa wiadra i przynieść wodę do domu :szok::szok::szok::-D:-D:-D

ale ponarzekałam sobie :-):-):-)

a ztym sikaniem też tak mam, że co chwilę i po trochu

empolan, nie wierz ginkowi zaufaj intuicji ;-);-);-) moja mi podpowiada, ze jednak dziewczynka będzie a i moze to głupie ale jakoś wierzę w tą wróżbę z obrączką bo z synem też mi się sprawdziła i synka czułam od początku jak zaszłam w ciażę.

;-)
WitamMogę się dołączyć ? dzisiaj kończę 14 tydzień i zastanawiam się jakiej płci będę mieć dziecko. Mam już 3,5 letniego chłopczyka i teraz z tych wróżb wychodzi mi, że dziewczynka ;-) z obrączki ;-) wychodzi mi, ze 3 dziecko też chłopczyk :-) mnie wystarczy dwójka ;)
Witamy serdecznie w naszym gronie:tak::-)

Mam podobno sytuacje co Ty, rowniez mam synka, :tak:i rowniez z tych wrozb wychodzi mi ze bedzie dziwczynka:tak:i rowniez wychodzi mi ze trzecie dziecko to tez chlopczyk:-D:-D:-D ciekawe jak bedzie bo trojki nie planujemy ;-)

Oli niesamowite :-) masz identycznie jak u mnie :-)
mój synek to Oliwier wiec w skrócie Oli :-)

najciekawsze w tej wróżbie jest to,że za każdym razem jak ją się robi wychodzi tak samo, chyba, że sami chcemy żeby tak było ;-)

Oli niesamowite :-) masz identycznie jak u mnie :-)

mój synek to Oliwier wiec w skrócie Oli :-)

najciekawsze w tej wróżbie jest to,że za każdym razem jak ją się robi wychodzi tak samo, chyba, że sami chcemy żeby tak było ;-)

Nie mow mi ze Twoj synek tez ma na imie tak jak moj
Olivier??:-D:-D:-D

Zwariowalam teraz no ;-)A co do wrozb to mi tez wychodzi tak samo caly czas, a na dodatek M tez prosilam zeby zrobil(nie mowiac mu co mi wyszlo) i wyszlo dokladnie to samo:tak:;-):-)ranyyy ale fajnie ...

Witamy witamy nowa mamusię.
Co do zmeczenia, to u mnie to samo, nic mi sie nie chce, sił brak, ze względu na wadę postawy (miednica przesunieta do tyłu i lordoza) brzuch mam nisko i mozecie sie smiac, ale strasznie mi cieżko, co najmniej jak w 5 mies. a niby brzuch jeszcze nie taki ogromny. Do tego dzis zatkany całkiem nos, oddycha mi sie kiepsko, oj.

Co do testu potrójnego to uważam, że nie chciałabym denerwować sie w ciąży, i tak co ma być to będzie, a jeśli rzeczywiście są jakieś choroby w rodzinie, czy wiek to warto zrobić, jeśli jest sie pewnym, ze chce sie wiedzieć. Moja kolezanka miała robiony test PAPP-A w związku z wysoką przeziernością, nastresowała sie całą ciąze a dzidziuś zdrowy. Co ma być to bedzie, choć nie mówie, ze to xle, jak ktoś chce zrobić ot tak.

Zestawienie pokazuje wiek i szansę wystąpienia ciąży z zespołem Downa:
20 lat – 1/1667 ciąż
22 lata – 1/1429 ciąż
24 lata – 1/1250 ciąż
26 lat – 1/1176 ciąż
28 lat – 1/1111 ciąż
30 lat – 1/952 ciąże
31 lat – 1/909 ciąż

Ja wierzę lekarzowi, jak mówi, że wszystko jest ok, to jest, inaczej bym zgłupiała.
Aha, no i jestem po ped. specjalnej, i większość wszelkich upośledzeń to urazy okołoporodowe, wady genetyczne to nie taki wielki odsetek, no i musi być w rodzinie, wiec kochane trzeba być dobrej myśłi, za te pół roku wszystkie urodzimy zdrowe śliczne córeczki i synków!!!!

Oli też się z tego śmiałam :-D wszystko się zgadza. Oliwierek to imię mojego synka tylko, ze jest starszy od Twojego, ma 3,5 latka :-)

Szyszunka co do zespołu downa to chyba też miałyscie robioną przeziernosć karkową i mi wyszła 1,1 wiec dziecko mam zdrowe

Kurcze a ja sobie nie robiłam tej wrózby jeszcze. A która to z Was opisywała jak to sie robi? Moge prosic jeszcze raz? Bo wiem ze było już ale dobrych kilkanascie stron w tył.
A u mnie w pracy kolezanki mowią ze bedzie chlopczyk (jedna mowi ze dziewczyna). A podobno mowi sie tez tak, ze jak sie wymiotuje w ciązy to bedzie dziewczyna, a jak nie to chłopak. Sprawdziło sie tak u Was?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry