Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Kerna duza ta twoja malutka, ale ja dobrze wykarmilas.
Kurde mole, Gaja lez kobitko i odpoczywaj.
Hej Dziewczyny
Byłam dzisiaj na usg i okazało sie, że mam III st starzenia się łożyska. Czy któraś miała tak wcześnie starzejące się łożysko albo słyszała o kimś kto miał?? Trochę czytałam na ten temat i wszędzie pisze ze mogę urodzić wcześniej... Lekarz kazał mi zrobić KTG za 2 tyg..
Już sama nie wiem co o tym myśleć..
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt))
alcia81 powinnam miec tam neta ale nawet jesli nie to poczytam Was jak wroce:*
co do golabkow bez zawijania..hmm..troche nie trzymaja sie kupy ze tak napisze;/ w smaku bardzo dobre ale rozwalaja sie i w sumie nie bylam zadowolona z obiadu.
I już po wizycie. Julka waży około 1300 gr, czyli tak akurat jak mówi lekarz. Ja przybrałam tak jak sądziłam 1 kg, z czego jestesmy zadowoleni, bo juz nie chudne :-) Malutka wywinęła numer- fikołka i znowu jest glówka do góry , a była juz tgak ładnie ułożona. Łozysko Ok, szyjka bez zmian, czyli nadal miękka i krótka, ale zdyscyplinowana jak i ja z moimi cukrami ;-)
Dzisiaj lekarz po raz pierwszy powiedział mi, że będę rodzić wczesniej o jakies 2 tygodnie. Czyli nie 20 wrzesien , ale cos koło 6 wrzesnia....bo cukrzyca, pessar i mój wiek. No, tego nie wiedziałam , wiec tym bardziej bede szybko wiła gniazdko.
I dostałam zlecenie na badanie HBS, HCV i HIV jesli mam ochote wykonac, On goraco zaleca, bo mowi ze nie jest przymusowe w PL, ale ponoc warto, w koncu 16 lat w sluzbie zdrowia pracuje. A i serce bedzie spokojne, bo jak sie wykryje np HIV u matki, mozna tak poprowadzic porod i leczenie matki, ze dziecko w 99% bedzie zdrowe. A wiec sobie zrobie .
Witam sie po wizycie.
U mnie i mojego synka wsio ok. Wazy 1320g i ginek mówi ze jest dobrze , termin pozostaje ten sam, czyli 19 wrzesien. Synus był akurat ułozony glówka do góry, ale gin uspokoił ze jeszcze sie tyle razy przekreci i nie ma co sie martwic. No i przy porodzie waga moze byc gdzies około 2900-3200g wiec dla mnie spoko.
Aguska, Beniaminka to nasze dzieci prawie takie samej wagi, to jestem spokojna bo myslałam ze za maly jednak jest.Gratuluje wizyt.
Witam i ja.
Meldunek z wizyty zdam i znikam na meczyk;-)
Mała waży uwaga-------------------------------------------------------1900
jak dla mnie duużo, ale ginka mówi że w normie.
Płeć -bez jajek, więc oby jednak dziewczę wyszło;-)
Wszsytko git, szyjka trzyma, tzn. szew. Zbadała mnie dosć dogłębnie, potem usg dowcipne i brzuszne tak dla pewnosci jak ta szyjka wygląda. Małą nie napiera główką całkiem na szyjkę, jest trochę luzu wiec ginka też z tego zadowolona
ale nie podoba jej się to, że mam takie parcie na krocze. Wchodziłam do gabinetu na "szerokich nogach" i mam brać no spę..tylko tak se mysle po co?? Ostatnio jak jej mówiłam że czujeparcie na krocze to mówiła że normalne, że więzadłą, że macica, że rosnie itd. a teraz no spa na stałe...
Beniaminka, Magi gratuluję i udanej wizyty!!
Gaaj daj znać czy przeszło:-)Ale na pewno minie!!
U mnie na fotce psize że wyliczono termin porodu na 1 września z usg. To prawie 2tyg wczesniej!! A mozę mała po prostu będzie klockiem faktycznie
Oj jakbym chciała, żeby Hiszpany wygrali![]()

Gaja tylko to musi byc chlodna woda bo ciepla wywoluje skurcze, u mnie w ten spodob wywolywano w szpitalu, lezalam w wannie w mocno cieplej wodzie.no zaraz wlezę do wanny bo akurat woda nagrzana, bo coś nie przechodzi a to juz ponad godzina.
To zaraz kąpiel i kładę się z książką to może przejdzie (na pewno)![]()
Witam
A ja właśnie pokłóciłam się z mężemach mówię wam jak ja się z tym męczę....I dziś stawia mi się brzuszek-mam parcie na krocze i ala bóle przedmiesiączkowe(jakby rozwolnienie)....w ciągu godziny mam ich aż 7 razy-bo liczę.....teraz jak siedze i pisze też mam te twardnienie brzuszka....powiedzcie mi czy to szkodzi dzieciątku?