Mareietta gratulacje:-):-)
[QUOTEMagdzik20
Anitas właśnie ty też sporo chodzisz po tych lekarzach może wiesz jak wygląda badanie ph metri albo może któraś z was dziewczyny się orientuje co i jak bo niedługo nas czeka to badanie i jestem przerażona[/QUOTE]
Na 24 godziny wkłada się przez nos sondę do żołądka, która podłączona jest do urządzenia zapisującego zmiany ph, urządzenie mieści w sobie płytę CD, więc nie jest duże i ma specjalne paseczki do noszenia, na urządzeniu są przełączniki do włączanie czy dziecko akurat je czy już skończyło posiłek. Zakładanie sondy to nic przyjemnego, moja mała miała zakładaną 2 razy w zeszłym roku w kwietniu nie do phmetrii tylko do karmienia ale zakłada się tak samo, Mała wyciągnęła ją sobie za każdym razem taka spryciara, w sumie u nas to dobrze, bo mogłam przekonać doktor do zrezygnowania z karmienia przez sondę.
Dopytaj co robić gdyby Kacper wyjął sondę.
Co do orzeczenia o niepełnosprawności to też będziemy się starać, bo choroba Małej jest nieuleczalna, zasiłek to około 150 złotych, więc też będzie na leki, bo ja też nie wróciłam do pracy, dla opiekuna osoby niepełnosprawnej są też chyba zniżki. Papiery właśnie odebrałam ze szpitala i muszę wypełnić wniosek i złożyć go.