reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

Mambusia i Wrześniowa to widac ze chłopcy pedza do przodu z rozwojem.Mój jak narazie grzeczniutki ale ten skok u nas już za pasem jest więc ciekawe jak bedzie za tydzień:baffled:

Dziewczynki a gdzie można te książke wychaczyć bom ciekawa jest tej metody zasypiania.U nas nie ma większych problemów z zasypianiem ale chciałabym zobaczyć jaka ta książkowa metoda może bede chciała na Bartku wypróbowac ;-)

reklama
Madzieńko jakiś dzień dwa temu wrzuciłam link do tej książki... Nie wiem juz gdzie to było. Mogę Ci przesłać ewentualnie spakowany plik na e-maila ;)

Mambusia i Wrześniowa to widac ze chłopcy pedza do przodu z rozwojem.Mój jak narazie grzeczniutki ale ten skok u nas już za pasem jest więc ciekawe jak bedzie za tydzień:baffled:

Dziewczynki a gdzie można te książke wychaczyć bom ciekawa jest tej metody zasypiania.U nas nie ma większych problemów z zasypianiem ale chciałabym zobaczyć jaka ta książkowa metoda może bede chciała na Bartku wypróbowac ;-)

Madzia podaj adres to Ci wyślę listem :) ja już swoją dawno przeczytałam jak mała nie miała jeszcze miesiąca i duże oczy robiłam :)

cześć Wam, u nas dzień dość trudny, załatwiliśmy w końcu PESEL małej i becikowe, przez co nie zdążyła do lekarza :wściekła/y: ale jutro pójdę na pewno bo poprawy nie ma...
klementyna - jesteś dzielna, i tak karmiłaś Alusia dwa miesiace. Znajdź pozytywne strony, karmiac butelką nie jesteś tak uzależniona od synka, mozesz sobie wyjść spokojnie nie martwiąc sie ze nie zdążysz wrócić z cycem!! powodzenia!
fajnie ze u Was powoli spanie się normuje, każda metoda jest dobra jeśli tylko działa na dziecko!
Madzia - zdrówka dla Ciebie!
laski wyślijcie mi też tą książkę!!!! mała grzczniutka, to moze da poczytać troszke ;) bebzonik - wysyłam Ci maila, ok?

Nalka dzieki :-) wyslane :-)
wrzesniowa na pewno sie ten okres niedlugo skonczy, zobaczysz :tak:
bebzonik ja jak przeczytalam pory karmienia u Twojego szkraba to juz wiedzialam ze ksiazka wdrozona :-D Latwy Plan czyni cuda :rofl2:

Moj glodomorek obudzil sie po 6 godzinach! Ciekawe czy teraz po tej wieczornej butli 150ml tez tyle bedzie spala. Licze na to po cichu bo to oznaczaloby w pelni przespane noce :tak::-)
Ahhhh czego i Wam dziewczyny zycze, chociaz naprawde nie moge narzekac. Moja polozna mi to ciagle powtarza ze mam szczescie ze moja Lenka to co 3 godziny jesc wola bo inne to maja tak jak Wy. Dlatego mimo wielu nieprzespanych nocy z powodu bolow brzucha nie narzekam bo naprawde nie mam na co.
Musze poczytac o tych skokach rozwojowych, bo moja to leci z tym rozwojem niesamowicie. Wszyscy sie dziwia. Dzisiaj normalnie spiewala jak jej M na gitarze gral i spiewal. Usmialam sie do lez. Ona juz wydobywa z siebie cala game dziwiekow i normalnie gada swoim jezykiem:rofl2: aguagu czy gugu to u niej norma ale do tego jest jeszcze tyle innych dzwiekow ze moznaby slownik pisac. Na przyklad jak placze to mowi zawsze "nieeeeee" a czasami nawet jej sie wyrwie zamiast nieeeee to "neeeeein" a wtedy to juz sie tarzamy ze smiechu po podlodze. Tak nam sie dziecko szybko zaklimatyzowalo w dwujezycznym swiecie :rofl2::rofl2::rofl2:

Mój smyk tez się rozgaduje na całego.i TAK ZE MNĄ ROZMAWIA ŻE SZOK:szok:.Uwielbia te gadółki z mamusia a i on już się nie usmiecha tylko czasem to rży na całego!!!!
Hmm a może jak rzeczytam tę książkę to może mały w dzień będzie miał lepszy sen

Bluetooth ale się ubawiłam...mówi już "neeein" hehe ale giguś...hihihi Dzieciaki są jednak niesamowite!:-D

Dziewczynki gdyby któraś miała jeszcze ochotę na jakąś lekturę książki w postaci e-booka to mam kilka pozycji ;) W razie czego piszcie na priv i podajcie adresy e-mailowe ;) Troszkę tego jest ;)

Cześć po całym ciężkim dniu... ja też dziękuję opatrzności za męża...
Ola - masakra, strasznie Ci współczuję i boję się razem z Tobą, trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Dziewczyny kończące karmienie piersią - to na pewno przykre, ale ma swoje zalety. Moja szwagierka ma bobaska młodszego o 2 tygodnie i karmi go butelką od 2 tygodnia życia, widzę jak jej codzienność jest prostsza od mojej...A jej mały też miał kolkę - przeszła po 2 dniach z sab simplexem.

Bluetooth - my też przytulamy i całujemy i wszystko inne, a zasypia tylko na rękach jak się mu szumi i chodzi po pokoju, także bliskości mu też nie brakuje.

Zaliczyliśmy dziś wizytę u tego lekarza, taki dziwny trochę dziadek, ale zobaczymy czy skuteczny. Zdecydowanie rządzi tu stara szkoła. Kazał odstawić wszystkie medykamenty, zostawić tylko wit. D i podawać do tego 2razy dziennie biogaję. Kazał dokarmiać wieczorem Pawełka butlą, bo mówi, że jedzenie co 2 godziny to za często i jego brzuszek nie ma czasu odpocząć, a przecież powinien. Nadal mam nie jeść mleka itp. mamy zrobić znów badanie moczu i badanie krwi, żeby skontrolować morfologię - jak znów mu wbiją igłę w główkę każą płakać to ja nie wiem. A teraz piszecie, ze będzie znów ten skok więc nie bedę pewna na co mam zrzucać winę. Dobra wiadomość - Pawełek raz zrobił dziś sam kupkę. Acha i jeszcze jedno, to co my nazywamy zielonymi kupkami, to nie są zielone kupki tylko seledynowe - niedość że drto jeszcze znawca kolorów hehe.

Próba dokarmienia butla kończy się fiaskiem - Pawciu wypił 10ml i stanowczo zażadał cyca... ale będziemy próbować.

Dobrej nocy życzę wszystkim duzym i malutkim.

reklama
Dora alez ja nie do Ciebie z tym wywodem na temat czulosci i bliskosci, bo to ze Wy ciagle to robicie przecztalam z Twojego posta :-) Tak ogolnie po prostu napisalam jak widze te kwestie a ze sie akurat od razu pod odpowiedzia do Ciebie napisalo to moze tak glupio wyszlo.
Trzymam kciukasy zeby doswiadczenie i stara szkola lekarska poskutkowaly i Pawelek w koncu przestal cierpiec a Wy zebyscie mieli czas zregenerowac sily.
Nie wiem do konca co Ci tu doradzic odnosnie karmienia butelka :baffled: Jaka masz butle i jaki smoczek? Moze to go zniechecilo?
mambusia ja to sie zastanawiam jak to moje biedne dziecko sobie poradzi i pomieszania zmyslow nie dostanie. U nas na porzadku dziennym polski-niemiecki i angielski bo mamy mieszanych przyjaciol wiec sie od malego naslucha. Mam tylko nadzieje ze jej sie w glowie nie pomiesza. W tym minizlobku to tez bedzie niezla jazda jezykowa. Wiadomo ze glownie nacisk na niemiecki ale reszta dzieciakow bedzie tez obcojezyczna wiec niezla tam bedzie pewnie wieza Babel :rofl2:

Do góry