reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

Nesme - wydaje mi się że nie, ale lepiej upewnij się u lekarza...

myszeczka - w jakim sklepie pracujesz? powiedz że w Reserved albo H&M, to będziesz nam zniżki załatwiać :-D

madzik - my tacy szczęśliwi wszystkim już powiedzieliśmy :-D

ja się na dziś żegnam, kakao gotowe, idę na M jak mój serial pod kołdrę się relaksować i korzystać ze Tysia o dziwo juz śpi.

Trzymam kciuki za te co jutro do gin się wybierają, do juterka Kochane i spokojnej nocy dla wszystkich!

reklama
zazdroszczę szefa. Ja chyba się odważę powiedzieć dyrektorce... jak będzie widać brzuszek!!

Nie ma czego zazdrościć bo nie zawsze jest taka milutka :-)

Mononoke ja czuję się tak samo... co chwilę albo jest mi zimno albo gorąco... najadłam się czosnku i cebuli (wsadziłam do zapiekanek:)), wypiłam herbatę malinową z cytryną i powiedziałam dość. Pieprzę pracę. Pacjenci na mnie prychają i kaszlą... brrr Najważniejsza jest fasolka. Idę od jutra na L-4 aż mi się poprawi, tym bardziej, że nie wiem czy to objawy ciąży czy przeziębienie.
Dziewczyny śliczne te Wasze fasolki. Ja czekam na ujrzenie swojej jeszcze tydzień. Za to jutro idę do gina po zwolnienie i poproszę go o kolejny test betki to się przynajmniej uspokoję, że fasolka sobie rośnie.
Czy betę trzeba robić na czczo? Bo idę po południu do lekarza i przy okazji zrobiłabym badanie.

O ile dobrze kojarzę to nie trzeba być na czczo.

My powiedzieliśmy rodzince po świętach - jakoś nie mogłam się powstrzymać;-)

Ja jak już pisałam wizyte mam 20, to pomyśleliśmy z mężem że zrobimy dziadkom prezent i powiemy im 21 w dzień babci

Wspólczuję Wam tych dolegliwości, oby szybko przeszły i się nie nasilały

Nesme masz rację, teraz ta grypa panuje to lepiej uważać

Nesme - wydaje mi się że nie, ale lepiej upewnij się u lekarza...

myszeczka - w jakim sklepie pracujesz? powiedz że w Reserved albo H&M, to będziesz nam zniżki załatwiać :-D

madzik - my tacy szczęśliwi wszystkim już powiedzieliśmy :-D

ja się na dziś żegnam, kakao gotowe, idę na M jak mój serial pod kołdrę się relaksować i korzystać ze Tysia o dziwo juz śpi.

Trzymam kciuki za te co jutro do gin się wybierają, do juterka Kochane i spokojnej nocy dla wszystkich!

Też w sieciówce ale w Camaieu, tam nie ma zbytnich zniżek ale mamy często promocje;-)

Ja jak już pisałam wizyte mam 20, to pomyśleliśmy z mężem że zrobimy dziadkom prezent i powiemy im 21 w dzień babci

Wspólczuję Wam tych dolegliwości, oby szybko przeszły i się nie nasilały

Nesme masz rację, teraz ta grypa panuje to lepiej uważać

Świetny pomysł na prezent :tak:

A tak zapytam, mówiłyście już o fasolce rodzinie???

My jeszcze nie mówiliśmy. W czwartek mam wizytę u gina, ale rodziców mamy daleko i zobaczymy się dopiero za 3 tyg. Planowałam im wtedy powiedzieć bo wolałabym w twarz a nie przez telefon ale nie wiem czy wytrzymamy.
Ale w sumie to i tak czekam do wizyty u gina.

Korci mnie żeby wszystkim rozpowiedzeć, M jeszcze bardziej :) więc pewnie zaraz po wizycie podzwonię i rozpowiem dobrą nowinę :-D

Ostatnia edycja:
sie ma laski
powiem tak - nie znam chyba już nikogo kto by o mojej ciąży nie wiedział łącznie z dyrektorką:) taka jestem szczęśliwa! i wiecie 80% ludu łapie jakąś zawiechę tzn nie wiedzą czy mnie żałować czy gratulować, chyba myślą że wpadłam a ja planowałam chciałam ehh ludzie są czasem dziwni; kocham moją fasolkę! ciżą daję mi takiego kopa jak stąd do krakowa!dzisiaj z rana przed pracę ugotowałam nawet obiad! jest pięęęeeeknie!!!!!!!!

co do temperatury, mi w domu jest ciągle zimno tylko bym po kocem siedziała, ciągle piję coś ciepłego no i spać mi się chce więc jak ma tylko chociaż 15 minut to korzystam, do tego jem bom głodna, i zakrecona jakaś jestm chciałam ponieszać herbatę nożem wszystko mi się myli masakra:)

Nesme to Ty pani doktor jesteś?:) no to mamy już opiekę lekarską:)
asia* właśnie zjadłam te jajka w majonezie:)
PAULA_ZG SUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRR! AJ LOFJU:)

baby nie piszcie tyle miejcie litość dla dzieciatych pracujących matek:)

co do dnia dziadka/babci: kupiłam na allegro grające kartki-wzory takie takie sobie- ale można nagrać 12 sekund swojego tekstu czyli będzie to ba-ba-ba-ba dzia-dzia Jasia z muzyką w tle:) łzy wzruszenia murowane nie?:) kartka kosztuje 10zł, zamówiłam 2 i jednę jeszcze dostałam w gratisie:)

Nie było mnie przez chwilę, a tu kilkanaście stron więcej! ;-)
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Zaczynam się oswajać. Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. W sobotę jadę do Polski odwiedzić rodziców. Nie wiem jak zareagują na wiadomość o maleństwie. A może powiem im dopiero jak będzie widać.:-p W pracy też jeszcze nic nie mówiłam.
Zaczynam mieć zachcianki i myślę, że to zabawne. Wczoraj naszła mnie ochota na budyń czekoladowy z polewą malinową, a dziś mam ochotę na placek z galaretką! :-) O, a wczoraj mój mężczyzna po 4 rano musiał się zerwać z łóżka i przyrządzić mi jajecznicę. Bo obudziłam się głodna i nie mogłam zasnąć.;-)
Jaka była Wasza najdziwniejsza zachcianka dotychczas?

Madzik dopiero w marcu :dry: Tak jest w UK, że dopiero pierwsze usg jest między 11, a 13 tygodniem ciąży. Troszkę się naczekać trzeba, ale warto ;-)
Ja mojej rodzinie powiem dopiero po pierwszym usg. I tak wiem jaka reakcja będzie, ech szkoda gadać...
Ważne, że my z moim małżem się cieszymy :tak:

kacha, dlaczego ma być taka reakcja rodziny jak mówisz? przecież jesteście daleko, to ani nie muszą Wam dzieci pilnować, ani słuchać płaczów na co dzień... to Wasza sprawa i najważniejsze że Wy jesteście w siódmym niebie, a resztą opinii w ogóle się nie przejmuj!!

Dorciaa - chyba Ty jedna w takim nastroju, bo wszystkie jakoś bez humoru :-D super że wszyscy pozytywnie przyjęli wiadomość o ciąży, gratulacje!!

mnie bardziej kręci na słodkie niż na słone smaki, wczoraj wypiłam pod kołdrą gorące kakao, a tak to raczej staram się nie przesadzać z tymi zachciankami, w poprzedniej ciąży ładnie wyglądałam i w ciąży i co ważniejsze po ciąży, nie chce żeby teraz było inaczej!!

miłego dnia wszystkim i lepszych niż wczoraj nastrojów Wam życzę Kochane!!

P.S. Mononoke - czekamy na wieści co tam u gin słychać!! :-D

do wieczorka!

reklama
Dzień dobry dziewczyny.

Choroby nie ma, ale cały czas czuję się chorobowo... ja już nie wiem. Idę dziś do gina. Po betkę i po L-4. Moja szefowa chodzi do pracy z grypą... w związku z tym ja do pracy nie pójdę (taka praca, że dużo razem przebywamy, a ja nie chce się zarazić).

Jak u Was ze snami? Ja ciągle mam jakieś koszmary. Rozumiem, że to oznacza, że wszystko będzie ok?:D

Do góry