reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

ALe jak to nei chca kasy wyplacic? DO mnie tez przyszedl polecony z ZUS ale jeszcze nie odebralam i az boje sie co to moze byc jak Tobie takie problemy robia.
A moj berbec roznie, ostatnio nocami dokazywal, teraz cisza, w dzien sie powypycha ze czuje jego cialko, pokopie cosik, ale nie jakos mocno i czesto. DZis jak autem jechalam to chyba sie przeciagaL I sprawdzal swoja dlugosc bo jak mi na pecherz nacisnal to myslalam ze sie zesikam na miejscu, ale po kilku chwilach przeszlo. Łobuz maly.

reklama
A moj berbec roznie, ostatnio nocami dokazywal, teraz cisza, w dzien sie powypycha ze czuje jego cialko, pokopie cosik, ale nie jakos mocno i czesto. DZis jak autem jechalam to chyba sie przeciagaL I sprawdzal swoja dlugosc bo jak mi na pecherz nacisnal to myslalam ze sie zesikam na miejscu, ale po kilku chwilach przeszlo. Łobuz maly.
hehe, to Ci niespodzianki robi maly :-) moja na szczescie cichutko siedzi jak jade albo ja po prostu za bardzo sie na jezdzie koncentruje i nie zauwazam ale jakby mi tak przywalila w pecherz to na pewno by to do mnie dotarlo :-D

A ja mam okropny dzień, od godziny rycze i mam dość wszystkiego :(
Cholerny zus nie chce mi kasy wypłacić od marca :( nic sie nie moge dowiedzieć od nich, od jednej osoby do drugiej mnie odsyłaja. Wrzeszcza na mnie i olewają. Do tego mąż na mnie naciska że kasy na życie nie ma i żebym coś z tym zrobiła.
Mam dość tej całej sytuacji i nerwów. Brzuch mnie rozbolal okropnie a musze jeszcze rzeczy popakować bo jutro meble przyjezdzają zabrać. I musze to sama wszystko do wieczora zrobić.
To może do kierownnika idź na rozmowe jak cie w okienku zbywają.tak nie można ludzi traktowac przeciez to juz spora zaleglośc jest!!

zus postanowil sobie zrobic kontrole u pracodawcy o co im tak naprawde chodzi to nie wiem. sskładkie i wszystko bylo placone. więc chyba chca tlyko odwlec wyplate zaislku bo im sie uzbieralo juz za pare miesiecy. Kontrola się skonczyla a ja nadal nie wiem co i jak bo sie nic dowiedziec nie moge. Pani z zusu nawet stwierdzial ze skad ja wiem ze sie skonczyla ? ze moze mnie pracodawca oklamuje. każdy mówi co innego w tym zusie, jedna babka mi mowi ze ma pracodawca wyslac jakies dokumenty jak pytam jakie to zaczyna krecic ze moze jednak nie i wrzeszczec na mnie. no szopka po prostu.
Pojechałabym tam chętnie ale pracowalam za wrockiem i musialabym dojechac z 70 km, a przeciez jestem na zwolnieniu i mam leżeć. Więc nie chce im dawać kolejnego pretekstu. będe probowac w poniedzialek jeszcze raz na spokojnie bo dzisiaj to mnie chybaa tez troche za bardzo nerwy poniosly i moglam sie nie dac prowokowac.

To naprawde niezle skorwy.....stwo a jak bys napisala do nich a najlepiej do kierownika oficjalne pismo - skarge i wyslala ze zwrotka z potwierdzeniem odbioru to beda musieli w ciagu 2 tygodni sie na pismie ustosunkowac. Jednoczesnie mozesz probowac tez dzwonic. Wspolczuje Ci asia faktycznie odpusc sobie i sprobuj zapomniec o tym przez weekend i sie odprezyc.

Moja lekarka nie jest zła. Może na początku wydawała się trochę oschła i wyniosła. Ona po prostu nie lubi jak coś się bierze dodatkowo (mam przepisany Falvit, tardyferon, lactulose). Nawet co do środków homeopatycznych jest negatywnie nastawiona - to można próbować jak się nie jest w ciąży. Tak to zadowolona jestem. Na pewno następnym razem ją wypytam o wszystko. Muszę jeszcze porobić badania krwi i moczu oraz wybrać się do dentysty i internisty (muszę jakiegoś poszukać na NFZ a tu cholera nie wiem jakiego - mam we wrocławiu i muszę się przepisać).

To naprawde niezle skorwy.....stwo a jak bys napisala do nich a najlepiej do kierownika oficjalne pismo - skarge i wyslala ze zwrotka z potwierdzeniem odbioru to beda musieli w ciagu 2 tygodni sie na pismie ustosunkowac. Jednoczesnie mozesz probowac tez dzwonic. Wspolczuje Ci asia faktycznie odpusc sobie i sprobuj zapomniec o tym przez weekend i sie odprezyc.

bede próbowac w poniedziełek, zastanawiam się jeszcze czy mężani epoprosić żeby zadzwonił. Jemu o wiele lepiej idzie rozmowa z wrednymi babami ( z niewredymi tez).
Zresztą ja czuje że to się zamo rozwiąże tylko czasu potrzeba. Nie będą się tam śpieszyć skoro mają 30 dni od zakończenia kontroli, to będę do końca z tego korzystać.

reklama
Witam się Mamusie!
Ja od rana znowu byłam w rozjazdach, ale już wróciłam, nadrobiłam zaległości i zaraz idę gotować obiad...
Boziu dzisiaj rano znowu wymiotowałam!!! Ale to było straszne...Mała już większa w brzuchu i jak mi się wywracało wszystko to myślałam, że i ją zwymiotuję bo takie uczucie miałam...oby to się więcej nie powtórzyło do września...
No po truskawkach nie wiem, wydaje mi się, że te krostki jakby zblakły trochę i nie swędzą aż tak mocno, ale czy jest ich mniej to nie wiem, a po ogórkach na razie nie zauważyłam zmian skórnych...
Ja też jadłam swoje, domowe - w kupnych mnie nic nie rajcuje, bo to więcej na occie i w ogóle niż prawdziwe małosolne...
Asia - współczuję takich przepraw, sama kiedyś miałam do czynienia z ZUS-em, tyle, że mam znajome które tam pracują, to mnie odpowiednio pokierowały i wiedziałam jak mam z nimi postępować, żeby mnie nie odprawiały z kwitkiem...
Moja mała daje mi ostatnio popalić w brzuchu, a i chyba sobie mieszkanko powiększyła, bo mnie tak wydęło, że masakra...
Miłego po południa

Do góry