reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

Moja mamcia urodziłą perwsze dziecko w karetce, a mnie drugą w domu. Czy takie sprawy też się dziedziczy ? :-D:-D

reklama
No to masz duże szanse ;-) Moja mama też miała dwa porody szybkie i u mnie tak samo było ;-) Mnie urodziła po terminie, a mojego brata dwa tygodnie przed, ja urodziłam Olisia dwa tygodnie przed, a Jessiczkę dzień po terminie ;-) :-) Także lepiej niech Twój chłop się szykuje do roli akuszerki ;-):-p:-D

Hej:-)

Ja juz nie śpię... Wypilam wczoraj chyba z litr coli i cappucino do tego doszlo obzarstwo w Macu wiec pól nocy nie spalam. Odespie pewnie w ciagu dnia.
Sesja wczoraj super, chociaz sie nie zapowiadało bo miała sie zacząć o 17 z powodu braku prądu startnelismy o 19. Efekty bedą dopiero za dwa tygodnie ale wiem ze warto czekać. Sesje robiła para naszych znajomych. Były wiec fotki takie standardowe z brzuszkiem ale i nasze wspólne zmyslowe i sexy. Mysle ze bedzie to super pamiątka. Juz Umówiliśmy sie ze jak mały skOnczy 2 miesiące to tez do nich pójdziemy z Majcia i zrobimy rodzinna sesje. No i mam juz pomysł na urodziny dla A. Jedno moje zdjęcie mu sie szczególnie podobało wiec pogadam z naszym znajomym i zrobi mi to ala obraz na płótnie.
Plan na dzis mam taki ze chce jechać do ikei po komode dla Leosia. A. jeszcze spi w blogiej nieswiadomosci, oświece go jak wstanie:-D
Co do pogody to u nas chwile polalo a tak to skwar okrutny i dzis tez sie tak zapowiada. Mam ochote umyć okna ale wiem ze to nie jest dobry pomysł. Zagonie do nich A , a ja popiore i poprasuje firanki i zasłony. I gniazdko juz bedzie sobie czekało. Koło 10.09 mysle rozlozymy łóżeczko zeby sie pościel nie kurzyla chociaz ja bym to juz dzis najchętniej zrobiła:-D

Paula trzymam za Ciebie kciuki do powrotu gina. Mi czop odszedł dwa tygodnie przed porodem.

Ania ja jak siedzę za dlugo z A w domu to nie jest za dobrze ;-) ale jak bedą obowiązki to Wam szybko zleci. Na pewno Cie odciazy i potem nie bedziesz go chciała puścić do roboty:-)

Bebzonik co do skłonności porodow i ich dziedziczenia to cos w tym jest. Moja mama cała nasza trójce urodziła po terminie, moja siostra swoja trójce tez po terminie, ja corcie tez po terminie... Zobaczymy czy uda mi sie złamać tradycje rodzinna;-)

Miłego dnia Wrzesniowki:-)

Witam!!!
ja tez już przy kawce zbożowej siedzę, śniadanie zjedzone, bo chyba synek był głodny i obudził mnie z samego rana kopniakami

kacha mnie jak wczoraj pare skurczy wzieło (niby nie bolesne, ale stracha miałam) to się w 5 sekund dopakowałam!!!! tak więc spoko zdążysz
bebzonik co do dziedziczenia porodów to moja mama miała 2 po coś ok.20 godz.:szok: a i tak skończone cc, więc chyba dobrze ze ja cc będę miała od razu
misiako napewno sesja wyszła super ja sie wybieram tez do kolegi fotografa w następnym tygodniu. aaaa.....i pomysł na prezent tez fajny!

Kasiula czyli tez podtrzymujesz rodzinna tradycje:-)
fajnie ze bedziesz miała sesje brzuszkowa to naprawdę jest super pamiątka. No i super mozna sobie humor poprawić, żałuje ze z Majcia nie miałam, ale za to potem z nia byłam jak skończyła roczek, potem 2,3. I teraz co rok sie pyta czy pójdziemy. Moze to wykorzystam i oglosze jak pójdziemy na sesje ze to juz prezent urodzinowy dla wszystkich. Bo cała moja rodzinka poza mna Wrzesniowa:-D
Ja chyba nospe wezmę bo cos mnie znowu pobolewa.

Kacha hehehe to ja też nalżę do tych co miały lajtowe porody i walsnie też mam stracha by teraz za szybko nie poszło bo ja musze czekac jak mnie tesć zawiezie czy szwagier.
Misiako no taka sesja zawsze to fajna sprawa i pamiątka ;-).Ja tez myslę o sesji dla Bartka ;-)

Mi czop z Julką odszedł na kilka dni przed porodem a z Kasią nie bo skurczyki mnie wcześniej dopadły ;-)

Madzia myśl bo naprawdę warto:-) jak widać z tymi wodami, czopami i skirczybykami to co poród to inaczej. Jedno jest pewne tego sie nie da przegapić.

Witam Was wszystkie :-)
Misiako fajnie że sesja udana i przy okazji będzie śliczny prezent :-) Mam nadzieję że pochwalisz się chociaż 1 fotką ;-)
Paula musisz często na głos powtarzać jak wiele masz jeszcze planów przed porodem może Hania usłyszy i będzie wyrozumiała dla mamusi ;-)
U mnie zapowiada się ładny słoneczny dzień mam nadzieję że ten przyjemny chłodny wiatr nie ustanie :-)
Ja wcześniej urodziłam po terminie, ale to był poród wywoływany, pęcherz przebili, czop wyleciał na kilka godzin przed. Teraz chciałabym by wszystko samo się ruszyło bez żadnych oxy ani leżenia w szpitalu.Pojechać tylko na szybki poród, ale ja jestem wymagająca :-D Dziś mam dużo planów kulinarnych. Chcę zrobić ciasto, pulpeciki i czekają jeszcze na mnie ogórki. Ciasto na szybko, pulpety czasochłonne a ogórki?? sama nie wiem ile mi zajmą- sama nie wiem co z nich zrobić, chyba kiszone i z miodem. Mam nadzieję że na planowaniu się nie skończy :-p Muszę Krzysia poprosić by był grzeczny i mężusia żeby humoru nie popsuł to może się uda realizacja.
Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Ehh...
Napisałam posta i rozładował mi się komputer i poszedł cały.... ;/

No to tylko życzę miłego dnia i lecę jeść :-)

reklama
Sylwia pochwale sie ale dopiero za ok dwa tygodnie bede miec.
Mi tez po porodzie wywolywanym marzy sie spontaniczny. Zycze wiec go i Tobie i sobie.
Powodzenia w realizacji kuchennych planow. Męża w razie czego zamknij w komórce i niech tam sobie zrzedzi albo weźmie synka na spacer;-)

Do góry