Bry dziewczyny! :-)
miki sab simplex wydaj sie ze pomogl chociaz teraz mala nie chce spac z innego powodu ale przynajmniej nie krzyczy podczas snu :-) Coraz wiecej widzi i nie chce w ogole spac w ciagu dnia bo za bardzo ja wszystko inetesuje. Kaze sie nosic i opowiadac sobie co gdzie jest :-)
OLA witaj znowu wsrod nas :-)
nanusia nie przejmuj sie nie Ty jedyna ktora nie wyrabia sie ze wszystkim i nie moze tutaj czesto zagladac.
asia fajnie ze malej coraz lepiej i ze dzieki temu Ty tez jestes spokojniejsza
tofilesia gratuluje wytrzymalosci i silnej woli chociaz moja polozna w ogole nie wierzy w kolki a ja juz gdzies czytalam ze kolka to czesto dolegliwosc psychosomatyczna i nie ma nic wspolnego ze zle pracujacymi jelitami.
Dziewczyny wracajace do szkoly i te piszace prace - trzymam kciuki!
U nas kolejny weekend pelen wizyt rodzinnych i chociaz mala to swietnie znosi to na nas wszystkich sie to niestety odbija. Ogolnie jestesmy po prostu wymeczeni bo ja sobie nie potrafie pozwolic na to ze chalupa nie bedzie wysprzatana na wizyte i nie bedzie przynajmniej ciasta wiec chodze czesto zestresowana i zalatana zeby na czas ze wszystkim zdazyc. Moj M sie wkucza i mi tlumaczy zebym sobie odpuscila a ja nie moge po prostu. Nawet jesli mieliby mnie potem zeskrobywac z mopa to dla gosci wysprzatane musi byc

eeeh czlowiek to czasami taka glupia istota.
W sobote byla polozna. Zadalam jej tysiace pytan. Odnosnie bujaczka stwierdzila ze mala moze w nim spac jesli nie lezy w nim caly dzien i cala noc a tylko kilka godzin dziennie wiec wzsyscy jestesmy happy.
Co do mleka AR na ulewanie to wysmiala sprawe i powiedziala ze to jest czysty marketing i sprawa placebo. Ulewanie po prostu musi samo mimac gdy uklad trawienny juz do tego dojrzeje zeby sie tam ten miesien czy co to tam jest w koncu zamykal. Pomogla mi ulozyc wyzej materac w lozeczku tak zeby glowa byla nieco podniesiona i dzieki temu mala faktycznie jak na razie nie ulala. Zobaczymy jak dzisiaj bedzie.
Zmienilysmy tez pampersy z new baby 2 na baby dry 2 bo ona stwierdzila ze po tych odciskach w pachwinach mozna poznac ze pielucha jest za mala a ze mi juz wczesniej sie wydawalo ze jest za mala a te baby dry 2 sa nieco wieksze mimo tego ze rozmiar teoretycznie ten sam to zapakowalam reszte starych pieluch (50szt) i chcialam oddac znajomym bo ona jest w ciazy ale moj M powiedzial ze zaniesie do piwnicy wiec dalo mi to do myslenia czy juz nie planuje kolejnego dziecka

Odnosnie ciuszkow to powiem Wam ze mnie segregowanie ich wedlug metek nauczylo ze metka zupelnie o niczym nie swiadczy tylko producent. Tradycyjnie rzeczy z h&m sa zanizone i 56 juz mala wlasnie przestala nosic podczas gdy spiochy z poco 56 wisza na niej jak ze starszej siostry. Moja rada jest wiec albo sugerowac sie producentem albo kupowac razem z maluchem praktycznie mierzac ciuchy na miejscu.
U nas tez juz w pelni swiatecznie w sklepach i ja sie juz do tego przyzwyczailam, no coz marketing....musza zaczac wczesniej zeby nakrecic jak najwiekszy obrot. Ja sama juz teraz skusilam sie na pierniczki ktore jadam tylko na swieta wiec jak najbardziej ten chwyt dziala :-)
Cos jeszcze mialam napisac ale juz zapomnialam

do tego wszyscy juz spia bo nawet mala mi wlasnie na dekoldzie zasnela po jedzeniu a M juz dawno chrapie wiec pora i na mnie bo nastepne karmienie za 3,5 h.
Milej nocki i co najwazniejsze - przespanej!