reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

ja podlewam jak mi sie przypomni :eek::szok: kiedyś bardzo przestrzegałam rytuału podlewania - namaczania a teraz podlewam trochę do doniczki tak ze przecieka do spodeczka i one sobie to wciągną przez dzień, ważne żeby nie stały w tej wodzie długo. I też kwitną i rosną pięknie. Nie mam czasu na namaczanie prawie 30 storczyków bo to mi zajmowało pół dnia :eek:

reklama
Wrrr, jak już Jula trochę się uspokoiła to sąsiad z góry wziął się za wiercenie i od rana z uporem maniaka chyba wszystkie ściany burzy. I jak tu dziecię uspać w takim hałasie. Uroki mieszkania w bloku. Ale jeszcze pół roku i się stąd wynoszę na wieś. Tam to jedynie ptaszki będą śpiewać.

a co bylo w DD TVN ?

Wrześniowa na poprzedniej stronie napisała.

A mnie dziś czekają nocne zakupy. Wybieram się na tą promocję zabawek do Tesco. Mam 7 dzieci do obdarowania na święta więc trochę zaoszczędzę. Ale już widzę te tłumy zabijające się o każdą zabawkę. Wrrrrr. Małż zostanie z Julą w domu, bo w naszym Tesco ta promocja dopiero po 22:00. Ciekawe, o której wrócę :confused2::confused2::confused2::confused2:

Witam po długiej nie obecności:-) , w końcu się zaczął nowy cykl rozliczeniowy i net zaczął przyzwoicie działać.:tak:
W środę zaliczyliśmy wizytę w poradni audiologicznej, niby się na godziny tam zapisuje ale jak się okazało wszyscy byli na tą samą zapisani, badanie nie wyszło pani doktor tylko stwierdziła że jak wychodzi to wychodzi a jak nie to albo nie wychodzi albo niedosłyszy i teraz mamy inne badanie robić koło 16 grudnia na 20 ale Radek musi spać ,żeby tam mogli przeprowadzić to badanie. Jutro postaram się poczytać co u was.

klementyna, to już wiem dlaczego moje storczyki popadały- bo u mnie w doniczkach cały czas woda stoi. Ale teraz jak przeczytałam, że tylko raz w tyg po 15min moczyć to idę od razu ją wylać. Ja mam jednego w łazience i jednego w kuchni. Temp i światło w obu pomieszczeniach w sumie takie samo. No może w łazience bardziej wilgotno.
wrześniowa, to chyba moja mam oglądała ten program w DDTVN, bo ostatnio przes telefon mówiła mi, że to baaaaaaardzo źle, że mały śpi z nami w łóżku. No, ale dla mnie to jest trochę bezpodstawne- bo np nie widzę możliwości przyduszenia dziecka, tym tym bardziej, że sam główką spokojnie już kręci na boczki. A poza tym śpię dosyć czujnie. A mały zawsze ma głowę na wierzchu, zresztą rączki często też- bo ostatnio dużo wierzga. Ale mojej mamy nie mogłam przekonać- nasłucha się czasami, a później jest gadanie :-(
ellsi, zakwas robię tak: potrzebny litrowy słoik, gumka recepturka, ściereczka. Wsypuję do słoika 100g mąki żytniej typ 2000, 100ml letniej wody. Dokładnie mieszam, przykrywam ściereczką i zaciągam recepturką- stawiam w ciepłe miejsce (ja mam przy kaloryferze). Codziennie przez 5 dni dodaję 100g mąki żytniej i 100ml wody. I już!
Później robię chleb na tym zakwasie chleb.

reklama
Cześć Mamuśki!
Ależ temat storczyków rozhulał. Ja to ostatnio w ogóle o kwiatkach zapominam, jakoś nie mam czasu ich podlewać, przez co wszystkie mi marnieją :zawstydzona/y: a mój storczyk przekwitnął już chwilę temu więc kupiłam sztuczne kwiaty i teraz każdy podziwia mój kwiat bo dotyka liści i myśli że kwiatki też prawdziwe.:-D
Ola pewno i u Ciebie skok rozwojowy na 8 tydzień… Niech już to mija bo ja też zwariuję…
Wrześniowa bidulko – ślę trochę sił…
Agusia współczuję remontów nad wami, potwierdzam że nie ma to jak mieszkanie na wsi :tak: Powodzenia na nocnych łowach ;-)
Motylla my 6 grudnia jedziemy też na I wizytę do poradni audiologicznej, ale z tego co zrozumiałam to teraz będzie tylko wizyta, a dopiero na styczeń ustalimy termin badania, bo w tym roku już nie ma funduszy :wściekła/y: I szczerze to jakoś się boję tej wizyty, żeby nie okazało się że jakieś problemy ze słuchem ma Emiś. Mam nadzieję że i u was wszystko jest w porządku tylko badanie nie wyszło :tak:
Tofilesia możesz przerzucić przepis na zakwas do wątku kulinarnego i jak byś była taka dobra to daj podaj jeszcze przepis na chlebek ;-)

Dzisiaj była taka śliczna pogoda że grzechem byłoby nie iść na spacer. Spędziliśmy prawie 2 godzinki na dworze, mam nadzieję że dzięki temu małemu będzie się lepiej spało – bo ja nie mam żadnych problemów ze spaniem, ledwo głowę przyłożę do poduszki i już kimam. Wyskoczyłam dzisiaj do fryzjera podciąć włosy – miało być 3 cm a chyba trochę więcej się ucięło bo coś krótkawe się zrobiły :sorry: Jutro jeszcze farbę nałożę i już będę się lepiej czuć :tak: A czy któraś z was używała może pianki koloryzującej z wella? Bo właśnie taką sobie kupiłam.

Dlaczego mówią że do roku dziecku nie powinno się obcinać włosów?:eek:

A czy Paula_zg, Mononoke, Trixi pokazują się czasem?

Najlepsze życzenia Kasiula11 Katezbb Kati! Kacha_Wawa i inne Kasie
:-)

Miłego weekendu :-)

Załączniki

• CIMG1394.jpg
    CIMG1394.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Do góry