reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
"tradycja" się odbyła, ale tylko godzinę i 15 minut, bo myślałam, że nas z pola zwieje:baffled: Koła od wózka mam tak uwalone, od błota, i koop końskich, że jak M zobaczy to na zawał zejdzie:-p A tak w ogóle to ja się mogę Go właściwie pozbyć, bo od 100 lat nie słyszałam od niego tyle komplementów, co Od WAS!!! Z mojego 1.62 zrobiło mi się 1.72 ze szczęścia!
Palemka Własnie się zastanawiałam jak to jest, młoda w dzień beka po 5 razy, i jeszcze muszę ją podnosić, bo się wierci, i jeszcze beknie następne 5 razy! A w nocy ochla się, a beknie raz, albo wcale, mimo że ją trzymam i trzymam, i śpi jak zabita:nerd: I ciesz się, że nie ulewa, bo to dobrze jest, a nie źle:-) Moja też nie ulała jeszcze ani razu!!!
Grudki w kupce, to niestrawiony pokarm. Pokarm mamy jest bardziej strawny, więc kupki są rzadsze, i bez grudek, a sztuczny, to sztuczny, i dziecko wszystkiego nie strawi, tak że spokojnie!!!
Stokrotka Gratuluję suwaczka! Udało Ci się nareszcie, bo ile w ciąży można chodzić:-p
Tygrysek rany! Ja już się boję wyjazdu na święta do Polski, jak ja się zabiorę:szok:
Polisia, ja 65, a powinnam najwięcej 52, to tak dla pocieszenia! A że kurdupel jestem, to te kilogramy bardzo widać! Mój inteligentny M powiedział ostatnio, że mam nogi jak bułgarski zapaśnik:dry:
Gorgusia Śliczne zdjęcia! Tort prawie taki sam apetyczny jak Mąż:-D

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny.
Nie było mnie jakiś czas. te problemy z karmieniem Jasia, byliśmy u pediatry kazał spróbować sztuczne ale i tak krzyczał i płakał więc skierowała nas do szpitala na badania. byliśmy od poniedziałku do środy z podejrzeniem zakażenia dróg moczowych. ale okazało się że to nie to tylko zapalenie uszka. i wypisali nas z zaleceniem wkraplać kropelki i okłady ciepłe na uszko. przez to szczepienie i moja wizyta u gin została przeniesiona na przyszły wtorek. Jaś śpi a ja mam czas dla siebie.
Jaś ważył w dniu wypisu 4400g. ładnie przybiera. a ja też się zważyłam przy okazji mam wagę z przed ciąży - 57 kg. ale według badania zawartości tkanki tłuszczowej to troszkę przekroczyłam.
lekarz kazał mi jeszcze odstawić białko i smażone. Jaś miał jeszcze USG brzuszka i ma dużo pęcherzyków powietrza. używam espumisan ale chyba on jakoś kiepsko działa. myślę o zminanie, słyszałam o
sab simplex. macie jakieś opinie na temat tego leku??

zapraszam do polubienia mojej strony - https://www.facebook.com/JoannaDraganWiersze?ref=hl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Axarai- powiem M,że taki apetyczny to pęknie z dumy :-D
My już po spacerku i Kacper śpi od 11 :-)
Maluszek-dobrze,że znacie przyczynę i Jaś bierze leki. U nas lepiej niż espumisan działa bobotic-ma więcej symeticonu. Sab simplex ma jeszcze więcej,ale słyszałam,że często przy jego stosowaniu dzieci mocno ulewają.
Ja Kacpra zawsze odbijam po jedzeniu. I w dzień i w nocy. I beka jak stary chłop po piwie :-D

Ostatnia edycja:
malenstwo - ja mam na zbyciu sab simplex 3 op. Uzywaliśmy przy synku i teraz kazałam asekuracyjnie przywieźć znajomym z Niemiec dla córci, ale nam się nie przydają. Jak jesteś zainteresowana, daj znać.

A więc po wizycie u pediatry : mamy wykupić czopki Viburcol 3x na dobe i Colonix czy coś takiego na kolki , skaza na buzi nie jest najgorsza, ale Pani doktor, kazał zmienic Bebiko na Bebiko Ha, lub Bebilo 9 bo podobno Bebilon i Bebiko Ha to to samo - ten sam producent ) :szok:
Powiedziała, że mała jest niespokojna i tak bylejak śpi, bo ma mini kolki, małe ale często ...

stokrotka-protestujesz ????????????? moja dzidzia w dzien spi 2x po 30 min a w nocy pobudka co 2h, od 4 rano co 1h i o 6 pobudka :baffled:

No i nie wiem co zrobic, kupic bebiko Ha czy Bebilon ?

Ostatnia edycja:
Megan nooo własnie, a ja ćwiczę, chodzę i nic, po prostu nic :( nie wiem już co robić z tą wagą głupią

Palemko dokładnie! :D haha no prawie, ale w dzień w zasadzie nie śpi :)

u nas rytm dnia jest wstawać o 6 (ratunku!) potem się bawimy, drzemka, 9 znowu jeść, zabawa, sen, spacer, jeść, zabawa, drzemka :) potem kąpiel, sen i co 2-3 godziny w nocy
Podoba mi się, że ma już swój rytm jakiś plus minus to mi łatwiej to wszystko ogarniać.
Jedyny minus taki, że chodzę niewyspana, bo jak zaśnie ok. 21-22 to ja zamiast iść spać to jeszcze nadrabiam domowe zaległości do północy a potem wstawanie w noc i pobudka o 6 i padam na nos. Muszę pomyślać o jakiejś zmianie rytmu dnia

reklama
polisia - a czym ty karmisz sztucznym czy cycowym ? Bo widze, ze dzieci mamy w podobnym "wieku", wiec chciałam zapytac ile zjada Twój w dzień ml ? jeśli oczywiscie MM karmisz ;-) bo moja Nata cos mało ostatnio je , niby co 2h, ale inne miarki zupełnie

Do góry