• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

Czesc dziewczyny ! Ja tez z racji pierwszej ciazy nie mam zupelnie nic i zielona jestem w temacie : wozki :D.

Jak narazie na odziez ciazowa tez sie szybko nie zapowiada, bo wiekszsc moich ubran jest raczej luzna i przed ciaza zgubilam kilka kilo. Teraz juz mam + 2 kg na plusie :baffled: a to dopiero poczatek... brzuch taki wywalony, chyba od tej powiekszonej macicy , robie sie bardziej kragla i twarda...

A WY ?

reklama
rany dziewuszki Wy juz wozki ogladacie a my czekamy do srody jak na zbawienie aby zobaczyć czy Maluch rosnie i czy wsio oki?! ale bedzie wszystko dobrze bo innej opcji nie ma:)
gorgusia myśl pozytywnie choć wiem że baardzo cięzko ale negatywne myslenie nic dobrego nie da:) ja od 4tyg leże w łóżku plackiem z domu wychodzę tylko na wizyty , i takim o to sposobem musiałam si eprzyzwyczaić do lenistwa a zawsze taka aktywna byłam , nigdy ni elezałam popoludniami ani nie spalam dluzej niz do 8rano :) ale cel szczytny więc musiałam się poddać i tak o to jesetem na łasce męża który pierze ,sprzata, robi zakupy ,gotuje ,zmywa i wszystko , nawet śniadanie musi rano zostawić obok łóżka bo inaczej byśmy padli z Kropkiem z głodu bo wstawać nie możemy :) ale bedzie dobbbrze :) my tak koło 20 tyg chyba zaczniemy sie rozgladac powoli za jakimis ubrankami dla maluszka bo tez wlasnie na raty trzeba to bedzie rozlozyc a z racji tej ze pierwsza dzidzia to do kuuupna wszystko , z jednej straony fajnie a z drugiej portfel si emooocno uszczupli:)
Ayni ja na plusie tez 2kg niestety przed ciaza sporo przytylam wiec juz przed nie mialam spodni w ktore sie miescilam i chodzilam ciagle w tunikach i leginsach , musze po srodowej wizycie poszukac czegos na allegro bo znajoma jedzie do pl to mi odrazu przywiozla by jakies ubranka dla mnie :) a co do wyprawki zielona nie jestem:) wiem co to spiochy body pajacyki otulaczki itp:) wiec bedzie latwiej:) w sumie wózek kiedys juz ogladalismy z emkiem i nam si ejeden baardzo podobal ale cena powalala musze zobaczyc ile teraz takie cacko kosztuje bo ogladalismy z rok temu wiec moze cosik spadla :)

Ostatnia edycja:
maja jak kolekcja wozka z przed roku na pewno staniala.. drogie sa te "na topie" ale kazdy wozek ma podobne funkcje wiec trzeba patrzec na cene i funkcjonalnosc a wyglad to sprawa 2 rzedna mysle :) na pewno znajdziecie cos podobnego dobrego ladnego i taniego :)

Błonka witaj kochana wsród nas:) nom kochana my chcmy oczywiscie cos co bedzie Maluszkowi dobrze słuzylo no i oczywiscie najwazniejsze fotelik do samochodu choc bedzie uzywany baardzo zadko to musi miec atesty i byc bezpieczny na innych rzeczach mozna oszczedzic na tym si enie powinno bo tu chodzi o zycie maluszka w razie niedaj Boże jakiegos wypadku , nie uznaje tych fotelików do wóżków dołączanych typy tako, coneco czy innych takich co nie brały udzialu w testach albo wyszły marnie , ale każda z nas ma swoje zdanie:)
Sporo nas tutaj już na tych wrzesnióweczkach się zrobiło tylko kochane dzie macie zdjęcia fasolek?? cosik małotakich pieknych fotek tu znalazlam :)

maja ja taki typowo samochodowy fotelik kupuje osobno a taki do wozka chce tez miec zeby do sklepu wejsc z mniejszym "balastem" :P a wozek to ja chce zeby mial duze kola... z reszta teraz sa takie rzeczy dla dzieci ze ho :) wszystko wypasione :P

dokładnie takie wypasik teraz te dzieciaczki mają :) a jakieś przeczucia co do płci jakie??ja stawiam na chłopaka a mąz mówi że dziewczynka:) a najwazniejsze oczywiscie zeby bylo zdrowe:) ale tak wczoraj wieczorem ogladalismy rodzinka.pl i tak emek mowi ze jak bedzie dziewczynka to odrazu po porodzie staramy si eo chlopca bo on juz stary bedzie jak Maluch podrosnie a chcial by miec jeszcze kondycje do biegania z nim i grania w pilke :) a pytam a z dziewczynka co bedziesz wspolnie robil?? grał w siatkówkę i wpajał jej że faceci są okropni żeby nam szybko z domu nie wyfruneła :)

haha maja dobre :P coreczka tatunia :D ja kiedys chcialam najpierw chlopca zeby pilnowal mlodszej siostry... no i poczatkiem ciazy mialam przeczucie na chlopaka ale teraz chyba na dziolche... nie wiem sama :P

Nagapalma ja w poprzedniej ciazy non sto mialam zgagę i taki kwas u mnie pomagal naturalny jogurt i kwaśne rzeczy i slone... ale najwięcej jogurt i mleko

Dziewczyny a mnie właśnie odrzuciło od mleka i wszelkiego nabiału :( tylko jak właśnie napije si emleka to mi baardzo nie dobrze jest a tak to objawów ciązowych tootalny brak ;/

reklama
maja pij jogurty, chociazby owocowe bo bialko dziecko potrzebuje, a wiesz ze najpierw najada sie dziecko a resztki zjada mama? tak zwany "pasozyt":-D trzeba pilnowac sie i jesc duzo zeby nie oslabic naszego organizmu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry