Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mamusie chyba znow cos zrobilam bez przemyslenia . Zobaczylam ze piszecie o tym szczeniaczku uczniaczku chcialam kupic na ebayu polskim nie bylo z allegro jestem na nie, wiec weszlam na ebaya uk. Wlasnie sie konczyla licytacja wiec przebilam i wygralam a teraz sobie pluje w brode bo chcialam po polsku zeby byl ewentualnie 2 jezyki a kupilam tylko ang.jestem zla , chce zeby sie naszego jezyka uczyla na ang ma czas. I tak ciagle go slyszy
Martusia nie przeoczylas. Mi tak poradzili ale co jak dziecko nie chce to nie. Dzis jej dalam do raczki i nie chciala ,a zabawki gryzie...
Dzieci do 3-go roku zycia chlona jak gabka! Jest wiele korzysci wynikajacych z nauki drugiego jezyka od najmlodszych lat. Nasz synek bedzie wychowywany w 3 jezykach. Wcale nie martwi mnie, ze bedzie kulal. Bedzie mial lepszy start. Moj maz mowi biegle w 5 jezykach, bo tak byl wychowany. Poki co ja widze same korzysci takiej sytuacji, napewno bym sie nie zamartwiala pileczka. Mowicie w domu po polsku ? Totez nie ma problemu ! Ten jezyk bedzie pierwszym wyborem waszego dziecka. Ja powiem na swoim przykladzie, ze kiedy sie urodzilam moja mama studiowala i od najmlodszych lat uczyla mnie angielskiego trenujac do sprawdzianow, ogladalam tez ulice sezamkowa po angielsku i w zaden sposob nie zaburzylo to moich zdolnosci uczenia sie jezyka ojczystego. Pileczka sie napewno przyda 
Nie wytrzymalam i zadzwonilam do rekruta odpowiedzialnego za moja kandydature a tam telefonu nikt nie odbiera... Zastanawiam sie czy to nie ma zwiazku z pogoda, bo tutaj spadl snieg, w calej Holandii jest 1000 km korkow , historyczny rekord, wiec moze do pracy nie przyjechali ? Rozne mysli mi do glowy przychodza... Wolalabym juz wiedziec. taaaaa swiete slowa;-)No Lotka!!! Sto lat kobito! Ale najlepiej w domu co;-)

wlasnie wrocilismy ze szczepienia, na odpowiednim watku napisze... pomijajac to przyszly w koncu masci na zabkowanie. Znajoma mi kupowala w angli i kur...zamiast mi kupic te niebiesko-biale to kupila niebiesko-fioletowe:-( tyle czekalam, zaplacilam 15zl za przesylke
bo mialobyc tak,że jadac na swieta do PL miala mi je przywiezc ale,że w aptece nie bylo i mi zamowila no to trudno czekalam i zaplacilam za przesylke a tlumaczylam i pokazywalam nawet linki jaka masc
u lekarza tez nieciekawie tylko mi sie plakac chce
i fajnie już reaguje na swoje imię, jak ją wołamy, to się odwraca. Jak ją usypiam to się domaga kołysanki aaa kotki dwa, bo jak jej nie śpiewam, to się odwraca do mnie, patrzy w oczy i mówi aaa, jak zaczynam śpiewać, to się przytula do cycusia a jak przestaję znowu śpiewać, to znów się na mnie patrzy i woła aaa
W ogóle jest bardzo rozmowna, potrafi też się kłócić, jak coś jest ni po jej myśli a wrzask też ma nie z tej ziemi. I uwielbia kąpiele w dużej wannie, krzyczy, jak ją z wody wyjmujemy, bo chce jeszcze
W ogóle jest bardzo ciekawska, szybko się nudzi i domaga się nowych doznań. Leżenie już jej nie odpowiada, najlepiej się czuje jak wszystko może z góry obserwować z ramienia tatusia. A jak leży to się zaraz obraca, żeby pooglądać wszystko co leży w koło niej. I wszystko gryzie, denerwując się, jak coś jej nie chce się zmieścić w buzi, np. grzechotka
Ciekawa jestem, czy spodoba jej się wprowadzanie nowych pokarmów, no ale na to to jeszcze musimy poczekać troszkę. Wydrukowałam sobie Wasz wątek o rozszerzaniu diety i czytam sobie wieczorami jak mała już śpi, bo inaczej to nie mam czasu Was poczytać
co mi sie zdarza w ciągu dnia tylko jak jestem wykończona ..
i przykleić woreczek na Krzysiowie siku które zrobił dopiero o 7 a w miedzy czasie smacznie sobie spał i nie reagował na moje pobudki
no a na 8 pędziliśmy już do lekarza