FutureMummy
Nieogarnięta mama dwójki!
Martusia mi kazali wit d podawac do okolo 3 roku zycia. i jednemu i drugiemu. i moj Guś też się strasznie poci. jak je, to mam nawet mokry rękaw. ale doktorka powiedziała, ze to normalne, ma taką ciepłotę ciała, i nie należy tego łączyć z niedoborami wit d jesli się podaje.
a mały czasem juz ma zimne rączki, ale mokre. Hesia tak nie miała. o ale każde dziecko inne.
a widziąłyście tego dzielnego chłopca?
Pięciolatek uratował życie mamie. Wezwał pogotowie, kiedy dostała ataku padaczki - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości
a mały czasem juz ma zimne rączki, ale mokre. Hesia tak nie miała. o ale każde dziecko inne.
a widziąłyście tego dzielnego chłopca?
Pięciolatek uratował życie mamie. Wezwał pogotowie, kiedy dostała ataku padaczki - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości

Kiedyś pisałas że Oli ma zaburzenia gospodarki fosforowo - wapiennej - to tak jak u nas znaczy u nas jest podejrzenie i z tym dziś byliśmy w Centrum Zdrowia Dziecka na badaniach i Tobie też polecam zmienić lekarza i wybrać sie do poradni metabolicznej na badania najlepiej od razu do poradni metabolicznej CZD - pocenie się to objaw takiego zaburzenia i u nas też to było przyjmujemy cały czas wit D, wit K tez musieliśmy ze względu na to zaburzenie brac mimo ze ona wywoływała kolki no ale coś kosztem czegoś na szczęście już jej nie bierzemy, później blakliśmy kwas foliowy i wit b6 i teraz ma wyniki dobre. Zobaczymy co wyjdzie jeszcze w wynikach z CZD. Takie zaburzenia czesto ida w parze u dzieci z małymi ciemiączkami przynajmniej tak mi powiedziała lekarz ale na pewno powiedziała nie przejmować sie ciemiączkiem bo tak niektóre dzieci mają... Generalnie przekonałam sie że trzeba podreptac po lekarzach zanim trafi się na dobrego. Moja jest dziwna pomogła nam ze skazą i z tym zaburzeniem ale ostatnio mnie swoim zachowanie też wyprowadziła z równowagi i zastanawiam sie czy iść do niej ... Ale to już tak jest.

Krzyś ma to od dziś - od dwóch dni jemy ziemniaczka ale wczoraj było ok, a od dziś rana lecą takie smrody że hej
i martwie sie czy to nie jakieś zatrucie bo fakt, katem po marchewce mu wyszły pryszczyki ... yhhh lekarza mam w piątek
Dzieci do 3-go roku zycia chlona jak gabka! Jest wiele korzysci wynikajacych z nauki drugiego jezyka od najmlodszych lat. Nasz synek bedzie wychowywany w 3 jezykach. Wcale nie martwi mnie, ze bedzie kulal. Bedzie mial lepszy start. Moj maz mowi biegle w 5 jezykach, bo tak byl wychowany. Poki co ja widze same korzysci takiej sytuacji, napewno bym sie nie zamartwiala pileczka. Mowicie w domu po polsku ? Totez nie ma problemu ! Ten jezyk bedzie pierwszym wyborem waszego dziecka. Ja powiem na swoim przykladzie, ze kiedy sie urodzilam moja mama studiowala i od najmlodszych lat uczyla mnie angielskiego trenujac do sprawdzianow, ogladalam tez ulice sezamkowa po angielsku i w zaden sposob nie zaburzylo to moich zdolnosci uczenia sie jezyka ojczystego. Pileczka sie napewno przyda 
i przykleić woreczek na Krzysiowie siku które zrobił dopiero o 7 a w miedzy czasie smacznie sobie spał i nie reagował na moje pobudki
no a na 8 pędziliśmy już do lekarza