reklama

wrzesień 2012 ;)

DZiewczyny orientujecie się w przepisach dot. urlopu wychowawczego? Wiem, że gdzieś tu na forum jest taki wątek, bo w necie nie bardzo mogę znaleźć aktualnych (tj. najświeższych) informacji. Chodzi mi o to, że jakbym ubiegała się o płatny wychowawczy, to czy wlicza się wówczas mój dochód (skoro wiadomo, że na wychowawczym go nie będzie)? Bo nie wiem czy mam szanse na płatny, czy nie?
Proszę pomóżcie, bo to pilne

reklama
dzien dobry, ja juz po 20 min na orbitreku , potem prysznic i salatka owocowa na sniadanku. Dzieki Bogu za hustawke. mam dziecko z glowy na 40 min z rana.
czuje sie swietnie :-)

ta nieobecnosc axarai tez mnie niepokoi, czy ktos ma ja na fejsie?

nie wiem jak to sie dzieje ze moj maly sie budzi codziennie o 8.15... przeciez nie ma budzika :confused: zawsze jak go slysze spogladam na tel i jest 8,15 :confused:

Dobre, moja mala od 2 miesiecy pobudka 7.20 :shocked2: i nie wiedzielismy dlaczego a w niedziele pytam mojegp syna po co budzik mu dzwoni o 7 rano skoro do szkoly nie idzie :confused:i dodalam dzwoni ci o 7.05 o 7.10 a on powiedzial nie tylko jeszcze o 7.15 i ostatni o 7.20 a mnie oswiecilo czemu moje dziece wstaje zawsze o tej porze, jak w zegarku. Syn ma pokoj obok naszego .:nerd:
Risia ja mialam ostatni tydzien taki, bez powodu po prostu jakis spadek optymizmu ,dol, czy co, jakos minelo wiec przeczekaj to pomysl ze jurto bedzie lepiej

witam się z herbatką

ostatnio stwierdziłam, że macierzyństwo mnie rozleniwiło, ja zawsze taki pracoholik a teraz ani troszkę mnie do pracy nie ciągnie. Zmywarka nastawiona, kuchnia wyszorowana, zupka dla dziecia się robi, popijam herbatki :D
titititit.... idę luknąć co z zupką Zuzoli
jeszcze z 5 minut

Jutro mam ważne spotkanie trzymajcie kciuki, szczególnie za Krzysia który zostaje z Babcią :-p mam nadzieję że tym razem nie da jej popalić :-p

Spokojnej nocy wrześnióweczki !

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a dajcie spokoj. dom wariatow. najpierw heske pies zbudzil.potem jak zasnela to gutek wstalmi juz nie zamierzal zasnac.
z nosa mi leci, kaszle i do dupy ogolnie.

dzien dobry kochane

zdrówka
a ten dom wariatów mnie rozbawił :-D

witam się

jezu czy Wy też macie taki dzień do dupy dzisiaj??
ledwo żyje...
wczoraj zjadłam tortille własnej roboty , co je jem to sobie mówie, że to ostatni raz bo źle się po nich czuje...
i wczoraj normalnie umierałam...
dzisiaj jest ciut lepiej... ale nie rewelacyjnie
na dodatek Adul wstał o 7...obudził Sebka i po spaniu...
piję kawę...

ojojoj
sił
zdrówka i czego jeszcze ci trzeba ;-)

WITAM:)

Ja ogólnie nic jak sobie strzele w łepetyne:/

Alan ma zapalenie ucha :((

A ja zapytam się inaczej CO SIĘ STAŁO AXARAI?mam wrazenie ze coś sie stało bo tak jak pisałaś nagle przestałaś :(

zdrówka

biedna Axa - pewnie ma detox odforumowy :-D i pieką ją uszy

heloł. a ktoras ostatnio opisała o orzechach do prania?? kto używa??

ja nie pisałam, ale mam
mi się nie sprawdziły osobiście
więc z chęcią się ich pozbędę ;-)

Witam was mamusie. Ja na szybko. Przyjechala z polski siostra. stop. Staramy sie fajnie spedzac czas. stop. Olivcia po marchewce 2 dni bez kupy. stop. ????? stop. Nie odpisuje bo naprawde na czytanie czasu brak. stop. No chyba, ze watek lekarski bo tam smiesznie:-D:-D:-D. stop. Kocham was. stop:-):-):-):-)

super telegram :-D:-D

co za dawka optymizmu z samego rana

DZiewczyny orientujecie się w przepisach dot. urlopu wychowawczego? Wiem, że gdzieś tu na forum jest taki wątek, bo w necie nie bardzo mogę znaleźć aktualnych (tj. najświeższych) informacji. Chodzi mi o to, że jakbym ubiegała się o płatny wychowawczy, to czy wlicza się wówczas mój dochód (skoro wiadomo, że na wychowawczym go nie będzie)? Bo nie wiem czy mam szanse na płatny, czy nie?
Proszę pomóżcie, bo to pilne

z tego co pamiętam dochód na osobę ma być 535zł
twój dochód się nie wlicza, bo go nie masz ;)

verita - a no widzisz. odkrycie wszechczasów.
u nas o 6,.30 wyjezdzają sasiedzi i psy ich zaczynają wyć...i Guś wtsaje tez haha

dolores - ja dzisiaj kupilam, wiec jesli mi się sprawdzą, to mogę odkupić od Ciebie jak dasz atrakcyjną cene hahah

Ostatnia edycja:
Helołł:-)
Ja dzisiaj miałam odebrać nowe prawo jazdy..ale odechciało mi się jechać bo @ coś się chyba do mnie wybiera..

Risia-
ja mam to samo..jak zrobię tortille to mnie potem tak morduje w brzuchu że szok..:szok:
Patrysia- O kurcze..zdrówka dla Alanka! Biedaczek..:-(
Axarai- Wracaj do nas!!:tak:
Monaliza- To co Ty tu robisz?? zmykaj do siostry:-):-)

dziendobry

Future sil

mały jak co dzien nie spi od 7, zegarek ma w dupce czy cos??

mój też tak ma ;-)

doberek, chociaż czy ja wiem czy taki dobry :confused:
dzwoniła babka u której wynajmowaliśmy mieszkanie w Wawie, że przyszedł rachunek za wodę :baffled: mamy zapłacić 403 pln :angry:
po taki czasie się obudziła :no: a na wyprowadzcce pytałam czy wszystko mamy uregulowane :tak:

wspominałam,ze TZ miał wypadek w pracy i siedzi na L4:confused:

dziś żeby nie wiem co idę po farbę i łeb doprowadzę do porządku :tak:
zastanawiałam się nad zmiana koloru na jakiś czerwony odcień ;-)

wczoraj nabyłam majciochy L-i na opakowaniu pisało mama size :szok:
one są takie wysokie co zakrywają cały brzuch :szok: i niestety muszę przyznać,że wygodne ;-)

dziś na obiad żeberka pieczone+ziemniaczki+ogórek własnej produkcji :happy2:

a jutro wpadają teściowie w odwiedziny :sorry2:

czy Wasze dzieciaczki też tak ściągają sobie skarpetki:confused: junior potrafi obie na raz i non stop muszę mu zakładać :no:
i od 3 dni zamiast piszczeć i krzyczeć to on tak dziwnie charczy-jak mi się uda nagrać to usłyszycie o co mi chodzi :tak: i jemu się te dźwieki bardzo podobają :shocked2:

Wrociłam ledwo zyje :dry:nogi mi do d...y właza:nerd: ale wszystko załatwiłam i małe zakupy po drodze :-poczywiscie dla małej w h&m jakies niedobitki wyprzedazy byłu i takie mieciutkie buciki małej na wiosne kupiłam i skarpetko buciki ,starszym nic sama nie kupuje bo wymyslaci sie zrobili i sami juz sobie chodza po ciuchy;-)i chyba musze dziecko codziennie wywietrzyc porzadnie:szok::-D bo wiekszosc naszego łazikowania nie spała tylko sie rozgladała ,grzeczniutka była:tak:a jak wrocilysmy to zjadła 230 ml:szok::cool2:i spi teraz nigdy w dzien tyle nie zjada po 100ml co najwyzej ostatnimi czasy(w nocy nadrabia mm)....no i butki sobie kupiłam;-)

Heloł,
Kacek śpi- otworzyłam okno, wpakowałam go w kombinezon i śpi w kołysce pod oknem. Ja w tym czasie posprzątałam trochę i się najadłam. Poczytałam koncept studia, ale czytanie sprawia,że robię się senna,więc przerzuciłam się na bb :tak:
Dziś pobuda o 7.30....ech...ja o tej godzinie jeszcze nie funkcjonuję. Zupkę dla Kaca mam z wczoraj, jabłuszka też,więc jemu gotować nie muszę. Muszę tylko dla nas zrobić makaron z twarogiem i jabłkami, ale to dopiero jak M wróci i zakupy dowiezie.
Za tydzień jedziemy do Poznania- ciekawe jak Kac zniesie kilka godzin jazdy samochodem.

A Kacek teraz takie dźwięki wydaje http://www.youtube.com/watch?v=pgLlDw199AQ

Ostatnia edycja:
Wrociłam ledwo zyje :dry:nogi mi do d...y właza:nerd: ale wszystko załatwiłam i małe zakupy po drodze :-poczywiscie dla małej w h&m jakies niedobitki wyprzedazy byłu i takie mieciutkie buciki małej na wiosne kupiłam i skarpetko buciki ,starszym nic sama nie kupuje bo wymyslaci sie zrobili i sami juz sobie chodza po ciuchy;-)i chyba musze dziecko codziennie wywietrzyc porzadnie:szok::-D bo wiekszosc naszego łazikowania nie spała tylko sie rozgladała ,grzeczniutka była:tak:a jak wrocilysmy to zjadła 230 ml:szok::cool2:i spi teraz nigdy w dzien tyle nie zjada po 100ml co najwyzej ostatnimi czasy(w nocy nadrabia mm)....no i butki sobie kupiłam;-)

zazdraszczam zakupów i wyjścia z domu w ogóle ;-)

reklama
Witam sie z Wami!

Dzisiaj Synus byl na kontroli wiekowej ,czy jakos tam... wazy 8,6 kg i mierzy 66 cm. Polozna powiedziala,ze wagowo powyzej 97 centyla ,a wzrostem pomiedzy 75-90 . Powiedziala,ze ma nozki jak u Rugby'sty :-D:-D:-D :-Dw miesiac przytyl 2 kg. Szok!!! a najlepsze jest to,ze nie wydaje mi sie,ze to 210 ml mu starcza.

Dla porowniania Starszak wyglada na 3 latka ... 15 kg i 90 cm. Chlopaki wielkie jak ojciec!!! mam co nosic...

Stokrotka - moj Synek ladnie kopie nozkami i na tym sie konczy... :-D skarpetek w zyciu by nie zauwazyl,ze ma :tak:

Wczoraj cos mu sie odmienilo i spal tylko 2 razy po pol godz. Myslalam,ze przespi noc,a ten o 3 ,ze glodny... jejku,On chyba nigdy calej nocy nie przespi .... :angry::angry::angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry