reklama

wrzesień 2012 ;)

sasiadka mnie wkurzyla, stwierdzila ze juz slyszy Oliwiera a wiec placzliwy jest. a ja jej na to: przynajmniej nie drze sie o polnocy jak Pani poltoraroczna corka... mina bezcenna.

Oliwek naprawil sie z jedzeniem, 180ml pochlonal raz dwa. na noc je 210 ale wagowo to po nim nie widac zeby tyle jadl. teraz jakos znowu budzi sie w nocy okolo 3 i on jest autentycznie glodny...

Jakas bezczelna sasiadka, mi by nie przyszlo do glowy, zeby zwracac uwage na dziekco,przeciez wiadomo,ze rodzic mu recznikiem buzi nie zapcha :dry:
Adam je tak samo i o 2albo 3 musze dawac butle. Potem znow o 6 rano chce jesc . Masakra. Nie wiem skad on sie taki glodny zrobil, bo wczesniej przesypial cale noce na 1 butli a teraz sie budzi...

Ja mam sasiadke bezdzietna, ktora juz probowala 3 razy invitro i nie poszlo po ich mysli. Mieszka drzwi obok. Jak A sie urodzil, to nie wrzucila nam zadnej kartki z gratulacjami, (taki zwyczaj) ani nie zapukala jak w oknie wisial bocian... Potem jak wychodzilismy na dwor to rozmawiala ze mna ale na A nawet nie patrzyla. Miala tez taki okres, ze bardzo glosno puszczala muzyke, jakby na zlosc... Ale w koncu sie przelamala i podeszla do nas i zapoznac sie z malym. Od tej pory jakos lepiej, ale czasem nie wiem jak sie zachowac, bo ona mi duzo opowiada, ze jej wszystkie kolezanki w ciazy a ona nie moze zajsc :(((((((((( I tak niezrecznie. I mimo, ze A przy ostatnim skoku mocno sie darl i napewno u nich slychac, to nie przyszla sie poskarzyc ,czy cos. Mysle, ze do takich rzeczy to trzeba miec tupet :/ a tymbardziej jak sie samemu jest rodzicem.

Nathalie, to mowi mama ze Adas taki duzy? Ale ze grubiutki, wysoki,czy co? :-) za 10 dni idziemy sie mierzyc i wazyc, wiec ciekawa jestem jak to wypadnie,bo na domowej 7 kg ,ale jakos nie chce mi sie wierzyc...

Moje dziecko juz w ogole nie interesuje sie hustawka, mata jeszcze tak, ale juz nie tak jak kiedys... Za to najlepsza zabawka interaktywna jest nasz KOT ! Jak tylko podchodzi blisko, to ten go lapie raczka za glowe albo za futro, albo co gorsza ogon :baffled: musze uwazac na nich oboje

reklama
Moja lubi na macie, chociaż turla się po całym pokoju, w lezaczku też leży bo wie że rozmawiać będzie. Ja ja prawie cały czas przodem woze jak nie śpi to obserwuje wszystko. Po domu i ogrodzie w starym wózku ja trzymam w foteliku samochodowym i ona jest tam do mnie obrocona do tego wysoko to przysnie jej się. Glaszcze psa, myślę że mnie naśladuje, tak delikatnie, a czasem jak ja pociągnie to muszę szybko z raczej wyciągać. Bo piesek młody jeszcze to i głupi pilnować muszę.

no widzisz Ayni niektorzy sa tacy ze szkoda gadac.

fajne macie zwyczaje odnosnie narodzin malucha :) i wiesz ja tez bym nie wiedziala jak mam sie zachowac w sytuacji z sasiadka ktora nie moze miec dzieci... to napewno dla niej dramat. i stad takie zachowanie z muzyka czy ignorowaniem... a pozniej to przechodzi ale pozostaje taka 'bezpieczna' odleglosc. taki mechanizm obronny.

mam nadzieje ze moj wniosek o najem nowego wiekszego mieszkania zostanie pozytywnie rozpatrzony bo z tymi ludzmi tutaj ciezko zyc w zgodzie.

na macie poleży i trąca rączkami zabawki zawieszone ;-)
w foteliku na karmienie a tak to w łóżeczku leży, niestety nadal się nie obraca choć już tak się wygina,że prawie ciut ciut mu brakuje :no:

na spacerze spokój albo śpimy albo mamy podgląd, nadal w gondoli bo TZ się uparł,że spacerówka nie ma tak twardego dna a młody jeszcze nie siedzi :no:

tyle zmykam na Kubę W ;-)

Tygrys jutro odbieram z administracji i do urzedu miasta. oni decyduja a scislej mowiac lokalowka. i czekanie na odpowiedz...

tak mi sie zebralo ze powinnas dostac jakis order lub medal za pomoc innym. serio.

najlepsza zabawka interaktywna jest nasz KOT !
Potwierdzam, że zwierz jest najlepszą zabawką interaktywną. Przy czym ja mam takie dwie hehe.

A co do Adasia, to chyba nie o to chodzi, że jest jakoś nad wyraz gruby czy wysoki, tylko o to, że on bardzo dorośle wygląda hehe.
Taki mały kawaler a nie niemowlaczek.

AAAA Awersja to moze tak,bo tu ciuchy dla dzieci to robia jak dla doroslych. Fajne pajace czy body to sa do rozm 62/68 i swetry w romby i koszule. Pizamki jednoczesciowej tez juz nie dostane(pajaca)tylko 74 to juz 2 czesciowe , jakies bawalniane lub FLANELA. No i tak wyglada jak maly, duzy facet.

Tygrys, jak sie dziecko urodzi, to wiesza sie w oknie bociana
3dooievaar.jpg
my mielismy takiego wlasnie. albo pompowana dekoracje z bobasem, lub pompowanego bociana. No i wtedy sasiedzi wrzucaja kartki z gratulacjami, wtedy im trzeba odeslac kartke i zaznaczyc kiedy moga przyjsc, badz przychodza spontanicznie pare dni po na krotka wizyte z drobnym prezentem. I czestuje sie ich sucharem posmarowanym maslem z posypka anyzowa , niebieska jesli urodzil sie chlopiec,albo rozowa jesli dziewczynka (tu wychodzi skapstwo holenderskie bo paczka sucharow kosztuje az 45 centow haha)
beschuit-met-muisjes1-small.jpg

W szpitalu po porodzie mi od razu zaserwowali takiego suchara dla mnie i dla M plus herbatka, ale wolalam zjesc kilka batonow musli z czekolada.

Co wiecej dodam o smiesznych tradycjach w NL, to np taka, ze wielu Holendrow w tajemnicy nawet przed najblizsza rodzina ukrywa plec potomka i informuje dopiero po narodzinach. Mnie np jak pytano , to od razu zaznaczali, ze jak nie chce, to nie musze mowic :-D a ciekawscy strasznie sa.

No nic, ja uciekam spac :* chociaz troche pospie przed wolaniem na butle.

Spokojnej !

reklama
heh, pierwsza.

noc byla tragiczna maluch budzil sie z placzem co 2h srednio. jesc nie chce, pic nie chce. nie wiem co mu jest nie widze zeby byl chory ale przejde sie z nim do lekarki moze cos ona zobaczy czego ja nie widze... meczy sie biedak strasznie. serce sie kraje az ;(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry