reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam was mamusie.
Ja sie dolacze do axy i przyklepie że dzieci nie musza samodzielnie siadac do 8 miesiąca. Nigdzie sie nie spotkalam z takimi sugestiami. Oczywiscie mozna przeczytac ze np większość dzieci zaczyna siadac czy raczkowac w 8 miesiącu życia ale do 1 roku życia nie ma co sie martwic.

Dodam że mój Adas siedzi juz dlugo a wczoraj raz mu sie udalo usiąść chyba przypadkowo. Czasem staje na 4 ale szybko sie rozjezdza. Tzn ze nie jest gotowy jeszcze. Za to ćwiczy mowę i teraz juz na wszystkie zwierzęta mówi Ko.

Taycia wy to bidulaki. Trzymajcie sie.

Axa fajnie ze nie bylo bizabi. Fakt w uk sa bardziej nastawieni na komfort dla obcokrajowcow. U nas nie ma co liczyć na tlumacza w szpitalu czy gdziekolwiek. Umiesz radzić, radz sobie sam. :-/ chociaż tym dzieckom mogliby ułatwić.

U nas dlugi weekend bo dzien krola i jest to dzien wolny od podatkow wiec holendrzy wystawiaja swoje graty, dzieci sprzedaja swoje zabawki. Nasze miasteczko juz jest obwieszone na pomarańczowo i mam nadzieje ze pogoda dopisze bo ma być jakas zabawa. Nad morzem koncert ale niestety sie nie wyrwiemy :(

Witam sobotnio :-)
Lilijanna probowałam ale z tego kuriera niemota jakas jest straszna:eek:

Ayni ja raz zaliczyłam to swieto w holandi i super było zreszta ja pobyt tam dobrze wspominam ogolnie:-)

No my dzis mega długasny spacer zaliczylismy z moim M i Patulinka bo starszaki juz swoimi scieszkami chadzaja;-)i z nami na spacerki srednio:-pale taka kolej rzeczy męzus zabrał mnie do kawiarni na mega lody i kawusie a potem spacerek do lasu...mniam kalorie na spacerku potem spalone:-p .Generalnie jakos fajnie ostatnio u nas ;-) czuje sie jak rok po slubie a nie 16:laugh2: i moj dzis sie mnie pyta kiedy starac sie powinnismy zaczac zeby było 2 lata roznicy :szok:on chyba powaznie mysli:nerd:...pogoda fajna ciepło tylko duszno strasznie i chyba burza bedzie.Na jutro planujemy dziewczynski;-)wypad bo chłopaki na żużel ida :sorry:

Miłeo wieczorku dziewczynki:-)

U mnie dol ze szok, biurokracja koscielna nie zna granic , :no::no:
Macie o tyle trudniej, że nie jesteście na miejscu. U ns poszło rach ciach, ślub zorganizowaliśmy w 14 dni, włącznie z naukami, suknią ślubną (szytą na miarę), orkiestrą, tortem, no wszyściutko. :laugh2:

U nas dlugi weekend bo dzien krola i jest to dzien wolny od podatkow wiec holendrzy wystawiaja swoje graty, dzieci sprzedaja swoje zabawki. Nasze miasteczko juz jest obwieszone na pomarańczowo i mam nadzieje ze pogoda dopisze bo ma być jakas zabawa. Nad morzem koncert ale niestety sie nie wyrwiemy :(
Mi się w ogóle Holandia jako kraj podoba, a taki prezent od księcia dla ludzi to super sprawa. :tak: Ale i tak najbardziej lubię van de Sar'a :-p czy Patrick Kluivert :-p no i bracie de Boerow. Ech kiedyś Holandia miała drużynę.

No my dzis mega długasny spacer zaliczylismy z moim M i Patulinka bo starszaki juz swoimi scieszkami chadzaja;-)i z nami na spacerki srednio:-pale taka kolej rzeczy męzus zabrał mnie do kawiarni na mega lody i kawusie a potem spacerek do lasu...mniam kalorie na spacerku potem spalone:-p .Generalnie jakos fajnie ostatnio u nas ;-) czuje sie jak rok po slubie a nie 16:laugh2: i moj dzis sie mnie pyta kiedy starac sie powinnismy zaczac zeby było 2 lata roznicy :szok:on chyba powaznie mysli:nerd:
Ale, że co, że między drzewami dorosła wersja barum barum tryk? :zawstydzona/y:

My też rodzinnie spacerek zaliczyliśmy, ale jednak zimno było ,znajomi ostatecznie do nas nie przyjechali, bo Ada zaczeła prychac i kichać i zadzwoniłam do nich by o tym powiedzieć, by sami podjęli decyzję czy chcą przyjechać czy nie, bo mają 2 letnią córę, która tyle co wyszła z 1,5 miesięcznego chorowania, a dwa kumpela w ciąży. No i od razu sie wycofali i przełożylismy to na kiedyś indziej.

Zjedliśmy sałatkę z kurczakiem no obiadek, lody w domu i jeszcz ciasto się rozmraża. :-p

Lilijanna:-D :-D :-D nie chodziło mi ze tyle kilometrow zrobilismy w lesie :-p,a wersja taka o jakiej myslisz to w nocy bedzie:-p:-D u nas było ciepło dzis choc pochmurnie ok +24:-)

hejo

miśki się udały średnio, bo maluch jakoś marudzić zaczął no i do domu wróciliśmy. ale zdjęcie z miśkiem i na huśtawie mamy :D

Oli nadal doskonali raczkowanie w sensie zrobi 3 kroki i pada :p. ząbków nie mamy nadal.

poza tym u nas dobrze wszystko, tylko mi wysiada wszystko po kolei - kręgosłup, teraz ręka prawa. czekam na mózg :p

aaaa i zapomniałam - Axarai ślicznie się zmienia Twoja Adi, zazdroszczę tak ślicznej córy. pozostałe dzieciaki wrześniowe równie śliczne, kocham Was wszystkie jak swoje :)

spokojnej nocki mamcie.

Witam wieczorowo!
Dziś pojechałam do sklepu by zakupić rzeczy do remontu. Wymyśliłam sobie jedną ścianę w tapecie, znalazłam tapetę moich marzeń iiiiiiiii okazało się że już jej nie ma! Wybrałam inną dość szybko bo zagrożono mi że zostawią mnie w sklepie i odbiorą gdy się zdecyduję.. ;-)

Możecie mi napisać jakiego używacie sprzętu do mierzenia temperatury? Bo ja będąc jeszcze w ciąży wpadłam na iście genialny pomysł i kupiłam termometr w smoczku... a moje dziecko jest bezsmoczkowe ;-)

Martusia ile bilety do zoo u was kosztują?

Witam wieczorowo!
Dziś pojechałam do sklepu by zakupić rzeczy do remontu. Wymyśliłam sobie jedną ścianę w tapecie, znalazłam tapetę moich marzeń iiiiiiiii okazało się że już jej nie ma! Wybrałam inną dość szybko bo zagrożono mi że zostawią mnie w sklepie i odbiorą gdy się zdecyduję.. ;-)

Możecie mi napisać jakiego używacie sprzętu do mierzenia temperatury? Bo ja będąc jeszcze w ciąży wpadłam na iście genialny pomysł i kupiłam termometr w smoczku... a moje dziecko jest bezsmoczkowe ;-)

Martusia ile bilety do zoo u was kosztują?

Cennik Biletów

termometr w smoku tez mamy :)

ayni kocham te Wasze rytualy panstwowe
fasolka heh mloda Mamusia sie robisz, super, ze Dzidzia nastepna :)
Lilijanna caly czas na krzywej i to mocno krzywej jestesmy
perell Twoj Maluszek spi w krotkim rekawku? hih ja mam smoczek elektroniczny zwykly tfuuuuuuuuuuuu termometr mialo byc
verita siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil

reklama
Fasolka35 - osz Ty, ja mam problem ze zdecydowaniem się na seks, bo we łbie kalkuluję, że to oznacza późniejsze iście spać, a jak już dojdzie do skutku to mi tak dobrze, że żałuję, że nie częściej. Ech kobieta być. :-p

Tygrysek - to szukaj tej prostej ino chypko. :tak:

perell - ja mam zwykły termometr elektroniczny za 3 PLN. Mam też strzelający w głowę, ale używałam go dwa razy, wściekła, że tyle kasy wydałam :confused2:
martusia - ważne, że wyprawa mimo wszystko udana :tak:

U nas wczoraj +12 stopni i mżawki, dzisiaj nie wiem ile stopni, ale pewnie podobnie jak wczoraj, no i mżawki ponownie. :confused2:

Do góry