reklama

wrzesień 2012 ;)

Axarai - to wlasnie pytalam dzis rano na temacie ` wrzesniowki u lekarza` - zajrzyj :) - ja juz wiem, ze ich nie zrobie, chyba, ze na USG cos nie tak bedzie. Porozmawialam z kolezankami i zadna tego nie miala, a dzieci zdrowe. Ja nie bede sie denerwowac jeszce przez pare tygodni czekajac na wyniki. Tak postanowilam.

reklama
Dzień dobry Kobitki! W Bydzi dziś piękne słoneczko:-) Ale co z tego jak człowiek ma lenia i nic mu się nie chce:baffled:
Wczoraj za to poszalałam i z synkiem w Galerii się porządnie powłóczyliśmy. Zakupiłam pierwsze ciuszki dla dzidziusia. Uwielbiam ciuszki z H&M.
Ja z moim drugim synkiem czułam ruchy od 12 tygodnia, co potwierdził lekarz, bo akurat słuchał serduszka:-) Teraz też mam wrażenie że coś czuje, ale nie wiem czy to to;-)
Dziewczynki zastanawiam się nad tymi testami PAPA, nie wiem,czy się na nie zgodzić, jeżeli na USG genetycznym wszystko wyjdzie ok. Dużo czytałam, że to są takie statystyczne wyniki, i często się nie sprawdzają, a co człowiek stresu przezyje, to przeżyje! A Wy co myślicie?
Ja jesli na genetycznym wyjdzie ze ok to chyba nie bede robic testów PAPA choc mam juz skonczone 35 l ,czytałam ze nie sa miarodajne.
Należy jednak wziąć pod uwagę kilka ograniczeń:

- Kobiety ciężarne powyżej 35 roku życia częściej otrzymują nieprawidłowy wynik testu potrójnego (dotyczy to również testu PAPP-A, choć w nieco mniejszym stopniu).

- Kobiety po 42 roku życia nie powinny poddawać się testowi potrójnemu z uwagi na wysokie prawdopodobieństwo uzyskania fałszywego wyniku.

- U kobiet młodych (ok. 20-25 lat) wykrywalność chorób genetycznych za pomocą testu potrójnego jest niska (wynosi około 50%). Dla testu PAPP-A wykrywalność schorzeń u tej grupy pacjentek wynosi około 80%.

- U kobiet, u których występują aberracje liczbowe czy też strukturalne ( wiąże się to z wysokim ryzykiem wystąpienia u płodu aberracji chromosomowej – wady genetycznej) wskazane jest badanie kariotypu płodu.

Ostatnia edycja:
witam sie

Pok
nie wiem takie jakies przeczucie... boje sie:/ ale do 17:30 juz niedługo...

Bubus
a mnie sie wydawało, ze nie pisałas o płci jeżeli pisałas gratuluje:):)

Miałam nie bic ale zaraz to zrobie wirtualnie:tak: miałysmy myslec pozytywnie ,wszysko bedzie ok zobaczysz tylko napisz co i jak cobysmy sie nie stresowały:-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lilijanna tylko z krzesła nie spadaj:-) rocznikowo mam 40, ale kończę 30 grudnia, więc mam 39, i jak tu pisały co niektóre, że są najstarsze, to się mylą:-p
Fasolka no ja się właśnie też zaczynam zastanawiać, czy te PAPY do szczęścia są mi potrzebne:dry:

Liljana - dziekuje , ze pytasz miewam sie bardzo dobrze cala ciaze, a cera... nawet po uzywaniu CLINIQUE takiej nie mialam , wszystko zawdzieczam dzidzi :) A ty jak sie miewasz ?

Axarai - gdzies tu kiedys pokazywalas swoje fotki , moze avatar czy cos pamietam Ciebie jako super laske, blond wlosy, szczuplutka, normalnie palce lizac :) powinnas byc wzorem matki - polki, 4 ciaze i nienaganna sylwetka!

My jestesmy z M po ragiatonni z tunczykiem i pomidorami i lece na gore rozruszac sie z wieszaniem prania. P.S. odkad znalazlam arbuzy idzie nam jedna sztuka na dzien :szok: zakupilismy dzis tez czeresnie , maly woreczek , jakies 400 g ponad 5 EUR , pol juz zezarte :D

Co bedzieta dzis robic wieczorem dziewczeta ?

Liljana - dziekuje , ze pytasz miewam sie bardzo dobrze cala ciaze, a cera... nawet po uzywaniu CLINIQUE takiej nie mialam , wszystko zawdzieczam dzidzi :) A ty jak sie miewasz ?

Axarai - gdzies tu kiedys pokazywalas swoje fotki , moze avatar czy cos pamietam Ciebie jako super laske, blond wlosy, szczuplutka, normalnie palce lizac :) powinnas byc wzorem matki - polki, 4 ciaze i nienaganna sylwetka!

My jestesmy z M po ragiatonni z tunczykiem i pomidorami i lece na gore rozruszac sie z wieszaniem prania. P.S. odkad znalazlam arbuzy idzie nam jedna sztuka na dzien :szok: zakupilismy dzis tez czeresnie , maly woreczek , jakies 400 g ponad 5 EUR , pol juz zezarte :D

Co bedzieta dzis robic wieczorem dziewczeta ?

wysylam meza zeby zrobil popcorn, jakos tak mnie "naszlo" a potem pewnie junior pojdzie spac i jakis film wlaczymy... jeszcze odpoczywamy po podrozy ;-)

masaaaakra jakas Was nadrobic...piszcie mniej hehehehehh :-)

Ayni- bo Clinique to dziadostwo :P

Ja zaraz z siostrzenicą oglądam "Anastazje", a później kolacje z mężem, bo on późno z pracy wraca. Ogólnie błogie lenistwo :D

Lotka a gdzie bylas, bo musialam cos przeoczyc, pochwal sie :) ja popcorn of corso tez kupilam, taki do mikrofali. podobno zalecany w ciazy.

Gorgusia w ogole wlasnie mi sie przypomnialo, ze podobno te drogie kremy sa produkowane z lozysk kobiet ktore urodzily, nie wiem na ile to prawda, ale moze cos tkwi w tej ciazy i macierzynstwie, jakas magia :) U nas dzis w TV Evan Wszechmagacy .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry